jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Buši buchty a koláče

Buši buchty a koláče
BUŠI BUCHTY A KOLÁČE
nahoru
Buši buchty a koláče Buši buchty a koláče Buši buchty a koláče Buši buchty a koláče
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

550 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, sůl, 80 g cukru, 120 g Hery, 2 celá vejce, citrónová kůra z citrónu, 1 vanilkový cukr, 1 sáček kvasnic v prášku (na 500g mouky), větší špetka soli, trochu sádla a másla a oleje
NÁPLNĚ DO BUCHET A KOLÁČKŮ:
Povidla, mák, tvaroh + suroviny na jejich přípravu (mléko, pudink, cukr, apod. )
Vajíčka rozkvedláme v hrnečku a trochu si necháme na pomazání koláčků a ostatní také nalijeme do DP.

Postup přípravy receptu

Do DP dáme všechny suroviny postupně od tekutých po sypké a zapneme program "Těsto". Po ukončení programu = po vykynutí, vyndáme na pomoučený vál a případně propracujeme.
Tvoříme kuličky asi velikosti pinpong míčku , to je asi 35 mm a každou rozmáčkneme na placičku a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Máme li plný plech do každé placičky utvoříme menší sklenkou (dnem) místo na náplň a necháme ještě chvíli vykynout. Posléze dáme náplň a potřeme okraje vajíčkem. Můžeme zdobit rozinkami.
Dáme péci do vyhřáté trouby na 175°C. Po upečení trochu štetečkem potřeme okraje a spodek máslem, aby nebyly tvrdé.
Chceme li buchty, uděláme kuličky trochu větší a plníme. Necháme na vále vykynout a pak skládáme do vymazaného kastrolu ( sádlo s olejem) a vždy mezi sebou tímto také mažeme, aby se neslepily. Pečeme stejně jako koláče. Na závěr vše jemně pocukrujeme práškovým cukrem.

Poznámka

Z této várky jsme měli 15 buchet s povidly a 28 koláčků s tvarohem. Samozřejmě - počty jsou úměrné velikosti koláčků a buchet.(Heru dáváme do DP dost změklou, ne úplně roztavenou).
POZOR : Není zcela v receptu zřejmé, ale zčásti ano. Bílek z vajíček se používá na pomazání koláčů a je to možné dělat i s buchtami a tak dávat do těsta jen žloutky.

Autor Autor: (Václav Froněk)
Datum vložení Datum vložení:
12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Buši buchty a koláče"

autor: LLilaa
vloženo: 15.05.2014 18:31:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusnísmajlik dávám bodíksmajlik

vloženo: 03.02.2014 10:23:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koláče jsou opravdu vynikající, pochválil mi je i tchán smajlik Moc děkuji za recept

vloženo: 28.01.2014 09:12:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena:

Irrena: Je to na receptu zcela nejasné, ale když děláme buchty, dáváme celá vejce , ale když koláče ze stejného těsta , tak jen žloutky a bílky použijeme navrch, aby byli lesklé. Dcerka začala dávat i do buchet jen žloutek a i buchty maže navrch bílkem. Asi to uvedu dodatečně do receptu do poznámky.

autor: Irrena
vloženo: 27.01.2014 11:11:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Těsto dělám stejně, jen místo celých vajec dávám jen žloutkysmajlik

autor: Besinka35
vloženo: 09.02.2013 18:15:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

giiagi:

autor: giiagi (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2013 19:29:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

těsto je luxusnísmajlikDělám koláče,buchty,buchtičky a opravdu dobrota smajlik Děkuji za recept

autor: kokronilla
vloženo: 02.05.2012 10:21:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyhle koláče jsem pekla na "Čarodějnice", byly to moje první koláčky vůbec- a jedním slovem parádní! Snad mi babička odpustí, ale byly ještě lepší, než z jejího receptu, a díky pekárně vlastně bez práce... Neměla jsem Heru, tak jsem dala máslo, příště zkusím s Herou, posílám boda, a moc díky za recept pane Froňkusmajlik

autor: Mischell (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2010 17:51:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes poprve dělám buchty, dle těchto ingredienci, takže mi držte pěsti ale mam takovou obavu jak se to povede protože nemáme pekárnusmajliksmajlik

autor: karkulka
vloženo: 18.12.2009 13:59:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Udělala jsem je se švestkama a jsou opravdu bezkonkurenční.smajlikDějujusmajlik

vloženo: 27.09.2009 07:43:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Až budeme zase dělat ukážu postup přípravy před pečením. Ale když uděláme kuličku z těsta, tak jí dost rozmáčneme(roztáhneme), chvilku počkáme a uděláme malou skleničkou(decinkou)místo na náplň a plníme. Chvilku počkáme (cca 10min.)a dáme péci. Václav.

vloženo: 26.09.2009 22:37:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Amiro, já většinou taky a přitom je pořádně přimáčknu půlkou na alkohol, bývá tam super jamka a pak to vyběhne nahoru.smajlik

autor: Amira
vloženo: 26.09.2009 19:10:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A ještě, jak to všichni děláte, že máte koláče "placaté"? Mě vždycky vyběhnou a mám je spíš jako kopečky, viz. foto smajlik

autor: Amira
vloženo: 26.09.2009 19:07:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, buchty i koláče jsou skvělé. Ale možná bys mohl pro začínající kuchařinky do receptu přidat, že Hera je rozpuštěná smajlik

autor: eevza
vloženo: 12.08.2009 18:05:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

PRO BIBINKA:no ja sem snad ve vsem jiná než ostatnísmajlik

autor: eevza
vloženo: 12.08.2009 17:42:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mocinky vám děkuji za přivítání,ale pomalu na mě ještě to tu nemám tak zmaklísmajliksmajlik

vloženo: 12.08.2009 17:28:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evžo. (eevzo). Je to prima a vítám tě jako děvčata, ale za muský. Ještě tě přivítám na pokecech. Václav smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 12.08.2009 12:52:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

EEVŽO, vítám tě mezi náma, ať se ti tu líbísmajlikmládí vpředsmajlik Koukala jsemsmajlik, nevěřila jsem, že 18 letá kočka má jako zájmy uvedené vaření a pečení, to teda klobouk dolůsmajlik, já měla úúúúplně jiné zájmy v těch letechsmajliksmajliksmajlik Jsi dobrásmajlik

vloženo: 12.08.2009 11:21:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eevzo, srdečně tě vítám na Topreceptechsmajliksmajlik

autor: eevza
vloženo: 12.08.2009 11:19:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

uspěšně registrovanásmajliksmajlik

autor: evža (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2009 11:13:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikdobrá hned jak toto dopíši -registruji se!!!!jj máš pravdu chytla sem se za hlavu a sme¨ěji se ale nikdy by mě to nenapadlo páč se tam v diskuzi bavíte ve spojení s kvasnicema v prášku tak sem nabyla dojmu ze je to n'áký nový ¨vylepšovák¨ a jelikoš sem mladá a nezkušena tak se ráda přiučímsmajlikděkuji za rychlou odpověd a přeji hezký den

vloženo: 12.08.2009 08:50:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

EVŽO.Jsem moc rád, že se někdo zeptal tak podobně se já ptal na to co je PRDOP, což je " Prášek do pečiva " a rozchechtal přítomné kuchařky, ale i sám sebe. Takové lidi mám rád co se nestydí optat a pak se zasmějou. To " DP " není můj výmysl, ale běžně se užívá. DP ="Domácí pekárna". Evžo ahoj a ještě jednou jsi bezva a bylo by ještě lepší, kdyby jsi se zaregistrovala. Václav.

autor: evža (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2009 08:36:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prominte,ale mám jeden dotaz:pro ty mladý a nezkušený co to je DP?smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 12.05.2009 10:15:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabina, pôvodne to tam nebolo, až neskôr to autor pripísal...preto som si dovolila opýtať. A pretože nežijem v ČR, napr. ja mám sušené droždie - sáčok na 1000 g múky, moja otázka bola dôležitá.
Vašku, ja svoju DP tiež milujem, ale stále uprednostňujem čerstvé droždie. Ďakujem za recept aj za promptnú odpoveď a želám pekný deň!

vloženo: 12.05.2009 08:24:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko. PROMIŇ . Už je to tam. Dříve jsme dávali 1 kostku pivních ( to jsou ty tradičně známé).To když jsme dělali veškerá těsta ručně nebo v robotu a dělal se kvásek. Pak jsme koupily DP a taky rady na stránkách " Topreceptů" nás přesvědčili na používání jen sušených kvasnic(jsou spolehlivé a je to rychlejší). Jsou bezva a žena je používá všude, krom pomazánky z droždí=kvanic a kvasnicové polévky.

autor: Gabina
vloženo: 12.05.2009 08:24:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, v ingrediencích je jeden sáček kvasnic na 500g mouky smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 12.05.2009 07:54:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Môžem sa spýtať, koľko droždia dáva Buška do cesta?
Ďakujem!

autor: mirca75
vloženo: 11.05.2009 21:30:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Václavesmajlikkrásné,voňavé,žluťoučké-no zkrátka si zasloužíte(nebo vaše žena?smajlik)pochvalu.Mám plněné koláčky moc ráda a čím menší,tím lepšísmajliksmajlik.Na plňku u nás určitě tvaroh,marmeláda a pro mě jablíčkasmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 11.05.2009 19:53:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, Buše se ty buchty a koláčky moc povedlysmajlik hned bych si dalasmajlik to je na pořádnýho bodíkasmajlik

autor: jonasek
vloženo: 11.05.2009 18:31:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mňamkasmajlik

autor: spagetka
vloženo: 11.05.2009 13:17:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

kynuté buchty a koláče recepty na buchty a koláče recepty koláče a buchty koláče recepty recep na buchty levne recepty na buchty recepty buchty koláče buchty a koláče buchty s povidlama levne kolace buchty recepty s obrazky buchty a kolace recepty domácí buchty s tvarohem buchty plněné mákem kolace s povidlama koláče a buchty s tvarohem koláče buchty koláče z domácí pekárny prdop plněné koláče buši buchty koláče, buchty pekárna buš slovenske buchty recepty koláče levné buchty a koláče recepty buchty buchty,kolace recepty buchty a koláče recep na kolace kolace plnene tvarohem kolače plněné tvarohem s povidly buchty koláče recepty kolače plněné tvarohem s povidly koláčky plněné tvarohem domácí koláče buchty a kolace recept buchty koláče dobré buchty kolače a jiné sladkosti recepty na koláče a buchty kolace a buchty recepty koláče buchty




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty