Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

petdoly Kuchař: petdoly

plech cca 25x35cm Moučníky , Řezy 233 názorů

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka pokojové teploty
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (já dala ve vaničce)
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink prášek
2 celá vejce
1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce tak mléka tak 3/4 hrnku)
1/2 hrnku povidel
Recept si zatím oblíbilo 333 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.

  2. V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).

  3. Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů.

  4. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce.

  5. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.

  6. Můžeme na povrchu pocukrovat (já nedělám)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 477 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

  • nevana11 nevana11

    Moc dobrý koláč. Já jsem místo povidel dala mražené jahody (bo jich mám plný mražák a potřebovala jsem uvolnit místo:-D) a výborné to bylo. Hned jsem byla žádaná o recept ;-)

    Odpovědět

  • teny1 teny1

    strašně moc sladká

    Odpovědět

  • houbova houbova

    Díky za recept, koláč je moc dobrý. Mám domácí povidla neslazená a tak nevadilo, že tvaroh je slaďoučký. Posílám bodík a recept ukládám. Bude se hodit, když bude málo času.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    mika59: opraveno, změna :-);-)

    Odpovědět

  • Durdas Durdas

    Před chvílí jsem vyndala buchtu z trouby a po ochutnávce musím konstatovat, že se právě stala jedenim z mých nejoblíbenějších receptů! Také jsem ubrala cukr na polovic a vrchní část těsta trochu zředila. Výsledek je úžasně chuťově jemná, nadýchaná nádhera. Bohužel i pres svou sytost u nás dlouho nevydrží, ochutnávka byla důkladná :-(:-Q<3 Dekuji za úžasný recept a všem vřele doporučuji :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krásný koláč, jen nevím, proč je opět hlavní fotka s drobenkou, když tam nepatří...je to zavádějící. a fotka by měla odpovídat receptu...:-O

    Odpovědět

  • casino casino

    ne.ver:
    Díky za vytažení rcp:yes: Lidská paměť je krátká a ta moje obzvláště;-(:-D
    Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
    Trošku jsem si upravil postup:
    Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo :yes:
    Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
    V rcp uvedených 160°C bude tedy OK :-K

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Buchta nam chutnala, ale po nekolika pecenich jsem si recept upravila tak, ze pouzivam polovinu cukru (nez jak je uvedeno), nedavam pudink ani kyprici prasek, a v naplni vynechavam mliko, protoze i tak je to dost rozblemtany. Buchta je vyborna, dekuji za tip!:yes:

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Docela dobrá buchta, jen na mě trošku víc hutná. Ubrala jsem hrnek cukru(půl a půl) a sladká je pro mně akorát (přítel si dosladil navrch moučkovým). Příště zkusím s drobenkou.

    Odpovědět

  • Ajkalajka Ajkalajka

    Povedlo se a moc chutnalo! Výborná buchta! :-8

    Odpovědět

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Zkusím udělat s menšími úpravami o víkendu. Místo povidel budou borůvky, u nás už jsou zralé. Recept se mi líbí.:-K

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Výborný, rychlý a celkem i levný koláč.:yes: Moc nám chutnal.<3

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Buchta je opravdu výborná, rychlá, jednoduchá, no prostě úžasná:-D. Jen mi připadá trochu víc sladká, příště určitě uberu cukr. Je to rychlý moučník, když potřebujete v týdnu upéct :-K

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    magdalenka: V několika receptech podobných tomuto jsem teď našla v ingrediencích 1 hrnek cukru "moučka" (ten je lehčí než krupice) a v tvarohu se pak uvádí jen cukr vanilkový, nebo moučka bez uvedení objemu, tak to beru, že to znamená "dle chuti". A navíc neobsahují povidla. Pro mě z toho plyne, že příště prostě uberu cukr a budu blažená :-D. Jinak je recept opravdu moc pěkný, ta povidla v něm jsou originální.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    magdalenka: Ano, ano, pekla jsem dnes, a to z cukru krupice (v receptu není druh cukru uveden, tak snad to neměl být moučka?). 1 hrnek cukru krupice (1 hrnek beru jako 250ml) má cca 250g, takže v buchtě by mělo být celkem 500g cukru krupice. Zdálo se mi to hned moc oproti jiným receptům na moučníky, tak jsem ubrala 50g z těsta a 50 g z tvarohu. Přesto se mi zdál výsledek příliš sladký.
    Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.

    Odpovědět

1 2 3 5 9 12 16

Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové rychla dobra buchta s tvarohem tvarohové buchty dobrá rychlá buchta dobrá buchta s tvarohem dobrá tvarohová buchta povidlová buchta na plech

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít