Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

petdoly Kuchař: petdoly

plech cca 25x35cm Moučníky , Řezy 225 názorů

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka pokojové teploty
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (já dala ve vaničce)
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink prášek
2 celá vejce
1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce tak mléka tak 3/4 hrnku)
1/2 hrnku povidel
Recept si zatím oblíbilo 301 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.

  2. V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).

  3. Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů.

  4. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce.

  5. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.

  6. Můžeme na povrchu pocukrovat (já nedělám)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 209 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

  • pazderka83 pazderka83

    Docela dobrá buchta, jen na mě trošku víc hutná. Ubrala jsem hrnek cukru(půl a půl) a sladká je pro mně akorát (přítel si dosladil navrch moučkovým). Příště zkusím s drobenkou.

    Odpovědět

  • Ajkalajka Ajkalajka

    Povedlo se a moc chutnalo! Výborná buchta! :-8

    Odpovědět

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Zkusím udělat s menšími úpravami o víkendu. Místo povidel budou borůvky, u nás už jsou zralé. Recept se mi líbí.:-K

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Výborný, rychlý a celkem i levný koláč.:yes: Moc nám chutnal.<3

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Buchta je opravdu výborná, rychlá, jednoduchá, no prostě úžasná:-D. Jen mi připadá trochu víc sladká, příště určitě uberu cukr. Je to rychlý moučník, když potřebujete v týdnu upéct :-K

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    magdalenka: V několika receptech podobných tomuto jsem teď našla v ingrediencích 1 hrnek cukru "moučka" (ten je lehčí než krupice) a v tvarohu se pak uvádí jen cukr vanilkový, nebo moučka bez uvedení objemu, tak to beru, že to znamená "dle chuti". A navíc neobsahují povidla. Pro mě z toho plyne, že příště prostě uberu cukr a budu blažená :-D. Jinak je recept opravdu moc pěkný, ta povidla v něm jsou originální.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    magdalenka: Ano, ano, pekla jsem dnes, a to z cukru krupice (v receptu není druh cukru uveden, tak snad to neměl být moučka?). 1 hrnek cukru krupice (1 hrnek beru jako 250ml) má cca 250g, takže v buchtě by mělo být celkem 500g cukru krupice. Zdálo se mi to hned moc oproti jiným receptům na moučníky, tak jsem ubrala 50g z těsta a 50 g z tvarohu. Přesto se mi zdál výsledek příliš sladký.
    Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jitka: ja tento múčnik pečiem, nezdá sa mi presladený. Neviem, koľko váži 1 hrnček cukru...aj keď sú tam dva hrnčeky cukru -
    ale je tam aj dosť múky, tvarohu, mlieka...
    Takže si piekla s menším množstvom cukru?

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Zajímavý recept, neměla jsem ovoce, ale povidla ano, tak se hodil. Když vyšleháte bílky, nemusíte vůbec sáhnout po kypřicím prášku, ale tím pádem už nemáte "úžasně" rychlý recept, to ne 0:).
    Cukru je zde opravdu požehnaně - celkem přes 500g, jestli ho dobře čtu? A to jsou ještě přidávána povidla. Chuťově by to, myslím, bez problémů sneslo redukci o 150-200g cukru celkem, hlavně z tvarohové náplně, která nakonec obsahuje i povidla (v těstě má cukr samozřejmě opodstatnění kvůli našlehání těsta). Ale proti gustu...

    Odpovědět

  • casino casino

    Nadja:
    Ba ne, neznám;-(
    Jsem sice stár jak mladá rašelina, ale v tom čase jsem, ještě v mamahotelu, vařil tak akorát lečo (mamááá mě to naučila bez rajčat a jíst se to dalo jen se sebezapřením), ale ségra mě naučila velikou baštu - z jedné strany dokřupava na másle smaženou cihlu s volím okem, ovoněné oregánem (tymiánem, majoránkou) :yes:
    Níže už jsem nedopsal hodnocení těsta:
    Mančaft rozdíl nepoznal, ale mně chutnalo vice těsto podle tohoto rcp :yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    casino: rcp asi znáš dlouho - je to v podstatě z 50.- 70.let slavná "OLEJOVKA", tedy olejová bábovka (jen ta se dělala s hrubou moukou), doplněná vrstvou nádivky.
    Už samotná bábovka byla vynikající, a s tvarohem to je super. <3

    Odpovědět

  • casino casino

    Drahný čas kroužím kol tohoto rcp jak mlsný kocour který taky nemá rád hrnkové rcp;-)
    Dnes jsem se vybičoval k realizaci...:-D
    Akorát jsem plech vysypal ph moukou :yes:
    Akorát jsem zadělal 1/2 těsta z hl. mouky a 1/2 těsta z ph mouky (že jestli mančaft pozná rozdíl)
    Akorát jsem těsta osolil (tchyňka by si mě za koláč bez soli vychutnala...:-D
    Akorát jsem tvaroh prohnal přes síto (zkuste a poznáte proč:-)
    Akorát jsem do tvarohu strouhl kůru (co by to bylo za "hanácké koláče" bez kůry, že)
    Akorát jsem do tvarohu cákl šťávu z citronu, protože byl moc sladký (jak by to řekl Zdenda P.o té nutrii, he?:-D
    S chválou to tu moc nepřeháním (předpokládám totiž, že všechny rcp jsou výborné8-( ale zde bez uzardění souzním s davem: JE TO ŠPICA:yes::-K:-):-D
    ***
    Na standardním plechu bylo těsta na dvě vrstvy jen tak tak
    Povidel jsem spotřeboval asi čtvrt kila
    Pekl jsem 35´

    Odpovědět

  • Andulee Andulee

    rebeka: dobry den, fotka od vas s posypkou vypada nadherne. Tuto buchtu mam rada a s posypkou bych chtela zkusit, ale jeste jsem nenasla vhodny pomer na dobrou posypku. Poradite? Dekuji:-)

    Odpovědět

  • Stapeli Stapeli

    Pekla jsem opakovaně, přesně podle předpisu, s ovocem, s drobenkou. Vždy skvělý výsledek. Ustálila jsem pečení s drobenkou nahoře, na tvaroh dávám střídavě povidla, ovoce. Dnes poslední borůvka a zase skvělý výsledek. Jednoduché a výborné!!! Děkuji:-*:-K

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Houska68: chtela jsem rychlou buchtu delala jsem ji poprve je vyborna :-) :-) :-)

    Odpovědět

1 2 3 5 8 12 15

Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech rychlá buchta s tvarohem buchta s tvarohem a povidly vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím rychlá dobrá buchta tvarohovo povidlova buchta buchty tvarohové rychla dobra buchta s tvarohem tvarohové buchty dobrá rychlá buchta povidlová buchta na plech tvarohovo povidlový koláč dobrá buchta s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo