Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Suroviny plech cca 25x35cm

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka pokojové teploty
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (já dala ve vaničce)
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink prášek
2 celá vejce
1 hrnek mléka
(pokud máme tvaroh ve vaničce, tak mléka tak 3/4 hrnku)
1/2 hrnku povidel

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.

  2. V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).

  3. Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, rozetřeme až do krajů.

  4. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce.

  5. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova. Buchta je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.

  6. Můžeme na povrchu pocukrovat (já nedělám).

Komentáře k receptu Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

  • hana.drozenova@gmail.com hana.drozenova@gmail.com

    Boží s jakoukoliv náplní!!! Už nechci nic jiného <3<3<3

    Odpovědět

  • Majks Majks

    Vyborne:yes:

    Odpovědět

  • misula29 misula29

    Pekla jsem podle tohoto receptu už několikrát, dávám jen méně cukru jak do těsta tak do tvarohu, někdy připravuji s drobenkou, jindy bez a vždy spokojenost. Děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    pancakes: :-D jistě, jsou i v surovinách - povidlí jsou prostě povidla:-K

    Odpovědět

  • pancakes pancakes

    Dobrý den, když nevím, co to je povidlí, můžu místo toho použít normální povidla?

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Velká rychlá dobrota. Měla jsem málo povidel tak jsem sem tam přidala jahody z mrazáku. Luxusní. Přidávám k oblíbeným. Děkuji a doporučuji <3

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Musím také pochválit tuto buchtu, je to rychlovka. Jen jsem dala méně cukru, ale chuť mě opravdu příjemně překvapila. Určitě jsem nepekla naposledy :yes:

    Odpovědět

  • nevana11 nevana11

    Moc dobrý koláč. Já jsem místo povidel dala mražené jahody (bo jich mám plný mražák a potřebovala jsem uvolnit místo:-D) a výborné to bylo. Hned jsem byla žádaná o recept ;-)

    Odpovědět

  • teny1 teny1

    strašně moc sladká

    Odpovědět

  • houbova houbova

    Díky za recept, koláč je moc dobrý. Mám domácí povidla neslazená a tak nevadilo, že tvaroh je slaďoučký. Posílám bodík a recept ukládám. Bude se hodit, když bude málo času.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    mika59: opraveno, změna :-);-)

    Odpovědět

  • Durdas Durdas

    Před chvílí jsem vyndala buchtu z trouby a po ochutnávce musím konstatovat, že se právě stala jedenim z mých nejoblíbenějších receptů! Také jsem ubrala cukr na polovic a vrchní část těsta trochu zředila. Výsledek je úžasně chuťově jemná, nadýchaná nádhera. Bohužel i pres svou sytost u nás dlouho nevydrží, ochutnávka byla důkladná :-(:-Q<3 Dekuji za úžasný recept a všem vřele doporučuji :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krásný koláč, jen nevím, proč je opět hlavní fotka s drobenkou, když tam nepatří...je to zavádějící. a fotka by měla odpovídat receptu...:-O

    Odpovědět

  • casino casino

    ne.ver:
    Díky za vytažení rcp:yes: Lidská paměť je krátká a ta moje obzvláště;-(:-D
    Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
    Trošku jsem si upravil postup:
    Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo :yes:
    Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
    V rcp uvedených 160°C bude tedy OK :-K

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Buchta nam chutnala, ale po nekolika pecenich jsem si recept upravila tak, ze pouzivam polovinu cukru (nez jak je uvedeno), nedavam pudink ani kyprici prasek, a v naplni vynechavam mliko, protoze i tak je to dost rozblemtany. Buchta je vyborna, dekuji za tip!:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 9 12 16

Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty