Švestkový koláč z domácí pekárny

tejaja Kuchařka: tejaja

Domácí pekárna 23 názorů

Suroviny

4 vejce
2 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček práškového cukru
1/2 hrníčka oleje
1 hrníček mléka
1 prášek do pečiva
asi 500 g švestek
1 hrnček = 2,5 dl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárne dáme mlieko, olej a vajcia. Potom pridáme cukor a múku s práškom do pečiva.

  2. Zapneme program DORT ( pekáreň ETA SIESTA ).

  3. Po zaznení signálu na pridanie ingrediencií (na displeji čas cca 1:49) pridáme rozpolené vykôstkované slivky a necháme piecť.

  4. Upečený koláč necháme 15 minút dôjsť vo vaničke, vyberieme a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Švestkový koláč z domácí pekárny

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana: Janka, Vašek už, bohužiaľ, neupečie nič, už nie je medzi nami. ;-(

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Vaclav Fronek:Když před přidáním obalíte švestky v polohrubé mouce tak neklesnou tak dolů. :-)

    Odpovědět

  • gumicka77 gumicka77(neregistrovaný)

    Moc dobrá vláčná buchta. Pekla jsem dle uvedeného postupu, jen jsem přidala 1x 10-ti minutové pečení (pekárná ETA Delicca). Určitě jsem jí nepekla naposledy.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Amiro spíš jsem počítal s drobnými kousky, takovou drtí, hlavně pro zvýraznění chuti, ani ne tak pro viditelnost v řezu. Ale jinak máš pravdu jisté nebezpečí tady je, zvláště kdyby se dostali ke kraji a upekli se do tvrda i když po dost velkém vychladnutí, buchta vyklouzne velice snadno. Václav

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Vašku, pozor, vlašské ořechy jsou tvrdé, ať si nepoškrábeš povrch pečicí nádoby.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jani a Terezko. Švestky jsou dos těžký a tak se dostanou dost dolů(ne všechny a ne všude) Dělal jsem je na půl a ještě každou půlku na půl, tak vlastně na čtvrtiny. Možná by bylo dobré na čestiny a nebo je nechat trochu okorat(oschnout) na vzduchu předem. Přemýšlím i o jiném ovoci, možná i sušeném ?!. Já již nyní dal hrstičku rozinek. Zkusím i vlažské ořechy. Moc se mi to líbí. Václav

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže mám taky dopečeno, snězeno ještě ne, to já nemůžu:-)), ale nakrájím babičce a ta se bude olizovat. nechala jsem ho úplně vychladit, až potom krájela a jak jsi Terezko psala, tak asi 15 minut po dopečení ještě v pekárně. Švestky mi taky klesly malinko dolů, koukám, jako Vaškovi, ale jinak si myslím, že napoprvé se mi buchta podařila. Plusík jsem ti dala a děkuji za fajn recept. Přidávám taky fotky, to jich tady máš, co?:-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    DOPEČÍNO , OCHUTNÁNO , POCHVÁLENO ! Ale trochu déle bylo potřeba. Dělal jsem v programu "Dort" poprvé a tak nevím, zda se dává tmavost ?!?!? Příště si všimnu. Možná že jo ?! pak by to asi vyšlo OK. Ale ona taky každá DO ( jiný výrobce) peče jnak. Přidávám 2x foto. Václav.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Posleduji a taky dám vědět!:-) Mi se to moc líbí, ještě jsem v DP moučník nepekla a tohle se mi zdá docela jednoduché. taky se musím naučit nastavovat si čas, když třeba bych měla nějaký vlastní program. Vím, že to tam jde, ale návody, to je něco pro mne:-D. Ještě, že mám vedle sebe člověka, co o vaření nic neví:-D, ale vyzná se v návodech;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, ja mám na pekárni po pridaní ingrediencií čas pečenia 80 minút, fáza uležania 18 minút.
    Každá pekáreň pečie inak, trocha to posleduj.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ano, chápu to tak, že 4 minuty po přidání švestek vyberu háky. ta doba pečení je dobrá? není to moc? Asi to budu mít růžové dříve, než Vašek;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jo, mohlo :-D Ja vyberám háky po zamiešaní sliviek, keď sa háky prestanú točiť. Ty to máš Janka asi označený čas aj na vybratie hákov, však ?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže já jsem "studovala":-D moji DP a tedy u mne je to tak: Program na pečení moučníků je program BLACKPULVER doba celého programu je 80 minut. Přidání surovin je v době, kdy je na dispeji 1.34 a vyjmutí hnětače 1.30. Tak co, mohlo by to tak být?

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Už jsem vypnul a mluvil přez Skype s Terezkouz. Mám to už nahoře krásně dorůžova a předpokládám, že to bude OK. Pčkám po vychladnutí. Podám zprávu. a možná i vyfotím. Terezko díky.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vašku, ber to lepenie s rezervou, slivky sú mäkké, nebude to suché, kým to nevychladne. Stále ti špilka trocha lepiť bude.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: švestkový koláč koláč z pekarny švestkový koláč recept kolace z pekarny kolač v pekarně koláč do pekárny koláče v pekárně kynutý švestkový koláč z pekárny koláče s pekárny recept ze svestek v domaci pekarne kynutý švestkový koláč v pekárně kolac pekarna kynute koláče z pekarny koláč švestkový kynutý koláč v pekárně borůvkový koláč z pekárny kolace do pekarny švestkova buchta recept na švestkový koláč recept na koláč do pekárny

Zapomněl/a jsem heslo