Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená
Suroviny
Porce: 17 malých skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 27 256 kJ / 6 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,43 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 108,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 542,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Citace:
"Černý rybíz je velice prospěšný pro lidský organismus. Mezi jeho vlastnosti zařazujeme i to. že má příznivý vliv na řadu metabolických procesů. Jeho plody jsou výjimečně bohaté na vitamín C, který je stabilní díky přítomnosti antokyanidů. Ale, kromě vitamínu C obsahuje černý rybíz ještě tyto další složky: karotenoidy, vitaminy skupiny B, minerály (fosfor, hořčík, draslík, vápník, železo, měď, zinek), flavonoidy (flavonol, glukosidy) a antokyanidy, pektiny, taniny, éterické oleje.
Černý rybíz je bohatým zdrojem gama-linoleové kyseliny (GLA) a dalších nenasycených mastných kyselin. Ty ovlivňují regulaci tělesné teploty, obnovu a ochranu tkání a tvorbu energie v organizmu. Tato kyselina je potřebná pro tvorbu prostaglandinů – látek podobných hormonům, jejichž funkce je v organizmu spojená např. s rozšiřováním cév, regulací tlaku v tepnách, s metabolizmem cholesterolu, s aktivací T-lymphocytů, s ochranou krevních destiček a s kontrolou správné tvorby buněk. "
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2016 22:45
No, trpělivosti se lze naučiti leč běhu času se mi zatím nedaří ovládnouti
Samotné bobule češu jejich kolektivním strháváním ze střapců, čímž se mi daří čas ošálit a dostat ovoce z keře do kastrolu za poloviční dobu Tento postup je praktický u dobře vyzrálého ovoce nutno ale podotknouti, že zvýšená zralost neprakticky snižuje želírovací schopnost rybízu
8. 7. 2016 11:03
8. 7. 2016 10:48
8. 7. 2016 10:46
8. 7. 2016 10:31
8. 7. 2016 05:53
8. 7. 2016 00:38
A z jakého jiného, než z celého rybízu, se dělá mixovaná marmoška, he? ...ale výstižnější název by se asi těžko hledal, že
***
Napřed peru, pak odstopkuju, šťávy se tak praním nezbavuju
Pokud vlastnoručně i sklízím, tak keře večer osprchuju (je-li to potřeba) a pak už češu přímo pouze bobule bez stopek
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 7 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 7 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 7 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 8 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 8 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: černý rybízový džem za studena nevařená marmeláda z černého rybízu marmeláda z černého rybízu za studena marmeláda z černého rybízu džem z černého rybízu za studena marmeláda z černého rybízu recept černý rybíz recepty černý rybízový džem recept rybízová marmeláda nevařená recepty z černého rybízu černy rybíz černý rybíz za studena nevařená marmeláda dzem z černého rybízu recept nevařená marmeláda z červeného rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu za studena nevařená rybízová marmeláda ma cerny rybiz hodne pektinu ? syrový černý rybíz rybízová marmeláda za studena
Suroviny: rybíz černý, cukr třtinový, med, rum
Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgjl
7 názorů