Syrová rybízová šťáva

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 2 názory

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

1,5 l rybízové šťávy
2,1 l vody
2 PL kyselina benzoová
1,35 kg cukr krystal
(na 1 l šťávy 900 g cukru krystal)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Červené ríbezle prelisujeme a odmeriame množstvo šťavy. Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kys. benzoovú a necháme cez noc stáť.

  2. Potom precedíme cez utierku. Znova odmeriame šťavu a na 1 l šťavy pridáme 900 g cukru. Necháme stáť, kým sa všetok cukor nerozpustí, pričom občas premiešame.

  3. Potom šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.

Poznámka

Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Syrová rybízová šťáva

  • tejaja tejaja

    Pridávame studenú vodu. Na lisovanie mám robot, takže je to rýchle :-) Tento recept dostala moja mamička asi pred 40 rokmi od kolegyne, odvtedy to tak robíme

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Dělám stejně, většinou z černého rybízu. Rybíz nelisuju, jen rozmačkám a zalívám horkou vodou. Šťáva je dobrá.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo