Syrová rybízová šťáva

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 9 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

1,5 l rybízové šťávy
2,1 l vody
2 KL kyseliny benzoové
1,35 kg cukr krystal
(na 1 l šťávy 900 g cukru krystal)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Červené ríbezle prelisujeme a odmeriame množstvo šťavy. Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kys. benzoovú a necháme cez noc stáť.

  2. Potom precedíme cez utierku. Znova odmeriame šťavu a na 1 l šťavy pridáme 900 g cukru. Necháme stáť, kým sa všetok cukor nerozpustí, pričom občas premiešame.

  3. Potom šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.

Poznámka

Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Syrová rybízová šťáva

  • casino casino

    cecilka:
    Já a filozof? Chraň Přírodo:-D
    No, Skuste si este raz precitat předchozí komentáře... (vyjma spagetčina, ta je opět za vařečku:-((
    Jen jsem se pokusil kulantně reagovat na impertinenci stran inteligence Andrea Komárková: :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: keby ste boli byvali mlcali, stali by ste sa filozofom. Skuste si este raz precitat vasu reakciu .:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Vzhľadom k tomu, že takto robíme šťavu už niekoľko desiatok rokov, a šťava sa nesterilizuje, je surová, takže niečim sa konzervuje, a ešte sme na to neumreli, to považujem len za rýpanie. Keby sa dotyčná tak zdravo stravovala ako my, tak by sa trocha kyseliny benzoovej v šťave, ktorú použije možno 1x mesačne 1 lyžicu, nemusela báť. Mám pocit, že v strave, ktorú používa denne, zje oveľa viacej veci skutočne nie príliš zdravých. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    No, kyselinu benzoovou nepovažuji za "hnus", ale ani její používání za projev nedostatečné "inteligencie"...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Andrea Komárková: Žeby to bolo nedostatkom inteligencie?!?;-)

    Odpovědět

  • Andrea Komárková Andrea Komárková(neregistrovaný)

    Nechápu jak někdo může do domácího receptu dávat takový hnus jako je kyselina benzoová. To mi opravdu hlava nebere.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Pridávame studenú vodu. Na lisovanie mám robot, takže je to rýchle :-) Tento recept dostala moja mamička asi pred 40 rokmi od kolegyne, odvtedy to tak robíme

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Dělám stejně, většinou z černého rybízu. Rybíz nelisuju, jen rozmačkám a zalívám horkou vodou. Šťáva je dobrá.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo