

Syrová rybízová šťáva
Suroviny
- 1,5 l rybízové šťávy
- 2,1 l vody
- 2 KL kyseliny benzoové
- 1,35 kg cukr krystal
- (na 1 l šťávy 900 g cukru krystal)
Postup přípravy receptu
Červené ríbezle prelisujeme a odmeriame množstvo šťavy. Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kys. benzoovú a necháme cez noc stáť.
Potom precedíme cez utierku. Znova odmeriame šťavu a na 1 l šťavy pridáme 900 g cukru. Necháme stáť, kým sa všetok cukor nerozpustí, pričom občas premiešame.
Potom šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.
Poznámka od kuchařky
Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Syrová rybízová šťáva
-
cecilka:
Já a filozof? Chraň Přírodo
No, Skuste si este raz precitat předchozí komentáře... (vyjma spagetčina, ta je opět za vařečku
Jen jsem se pokusil kulantně reagovat na impertinenci stran inteligence Andrea Komárková: -
casino: keby ste boli byvali mlcali, stali by ste sa filozofom. Skuste si este raz precitat vasu reakciu .
-
casino: Vzhľadom k tomu, že takto robíme šťavu už niekoľko desiatok rokov, a šťava sa nesterilizuje, je surová, takže niečim sa konzervuje, a ešte sme na to neumreli, to považujem len za rýpanie. Keby sa dotyčná tak zdravo stravovala ako my, tak by sa trocha kyseliny benzoovej v šťave, ktorú použije možno 1x mesačne 1 lyžicu, nemusela báť. Mám pocit, že v strave, ktorú používa denne, zje oveľa viacej veci skutočne nie príliš zdravých.
-
tejaja:
No, kyselinu benzoovou nepovažuji za "hnus", ale ani její používání za projev nedostatečné "inteligencie"... -
tejaja:
-
Andrea Komárková: Žeby to bolo nedostatkom inteligencie?!?
-
Nechápu jak někdo může do domácího receptu dávat takový hnus jako je kyselina benzoová. To mi opravdu hlava nebere.
-
Pridávame studenú vodu. Na lisovanie mám robot, takže je to rýchle
Tento recept dostala moja mamička asi pred 40 rokmi od kolegyne, odvtedy to tak robíme
-
Dělám stejně, většinou z černého rybízu. Rybíz nelisuju, jen rozmačkám a zalívám horkou vodou. Šťáva je dobrá.