Nevařená marmeláda z černého rybízu

Jaruna18 Kuchařka: Jaruna18

Zavařeniny 20 názorů

Suroviny

1 kg šťávy z černého rybízu
1,40 kg cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ke šťávě přidáme cukr a dobře promícháme. Nádobu se šťávou uložíme v chladu do druhého dne, ale občas ji promícháme. Když je cukr ve šťávě zcela rozpuštěn, plníme marmeládu do čistých suchých skleniček a upevníme víčky. Uložíme v chladu a temnu.

Poznámka

Marmeláda je výborná na chléb nebo pečivo s máslem, ale i na palačinky a na vdolky. Pochutná si na ni i ten kdo normálně černý rybíz nemusí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nevařená marmeláda z černého rybízu

  • bobzbrd bobzbrd

    Děláme už léta. Ale bobule jenom rozmačkáme, nebo rozmixujeme.
    Jinak postup stejný. Možná méně cukru, podle sladkosti bobulí.
    A trocha vodky, rumu... neuškodí!
    Zapomněl jsem: NEDÁVAT pod víčka, ale povazovat pergamenem - pečící papír...

    Odpovědět

  • milada milada(neregistrovaná)

    Dobrý den, je možné aplikovat i na rybíz ČERVENÝ? Černý rybíz na zahradě nemám, zato červeného moře a tento recept, potažmo vůbec možnost zpracování suroviny bez varu, jsem vůbec neznala. Mnoho zdaru všem.:yes:

    Odpovědět

  • Božena Božena(neregistrovaná)

    Jana Remkova:
    Dělám to XX let- borůvky, maliny.Černý rybíz a ostružiny - vynikající. V zimě žádná chřipka a pokud ano, jen lehčí průběh. Ostružiny a černý rybíz přidávám do čaje. L"epší medicína není.

    Odpovědět

  • Jiřina Milecová Jiřina Milecová(neregistrovaný)

    Taky dělám už druhý rok,výborná ale taky se mi stalo že z jedné várky mi začaly 2 sklenky kvasit,tak
    pro jistotu dávám do mrazáku;-)

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    PaCaOl,moc se Ti povedla.Já letos nemám černý rybíz,tak jen tiše závidím,a dík za fotky.:-K

    Odpovědět

  • karel karel(neregistrovaný)

    www.toprecepty.czNěkdy je až s podivem kolik složitosti se popisuje v tzv. různých 'zaručených' receptech.My jsme vždy používali zpracování bez vařeného znehodnocování vitamínů a vyhazování slupek - dalšího významného zdroje vitamínů. Totéž třeba i višní a dalšího ovoce. Rusové ovoce zpracovávali velice jednoduchým způsobem a říkali tomu varénije a k čaji nebo k sušenkám atp. bylo výborné. Když tady slyším či čtu - vařit, sledovat úbytek vody, pak další minuty apod. Všude velký binec od zbytků ovoce, celý byt načichlý výpary a zcela vyřízený zpracovatel a pomocný tým ! Proč se vše dělá tak složitě? Teď už, bohužel, toto vše mohu jen konstatovat, protože naše maminka, mistryně toho jak ze složitostí dělat výtečné věci jednoduchým způsobem bez následných nervozit, které různé složité procedury doprovázejí. I její maminka dokázala dělat zázraky a na to aby někde lítala celý den kolem plotny neměla čas, protože bylo spoustu jiné, důležitější práce, která se musela stihnout při třech dětech... a když tyhle kouzelnice kuchyně podávaly na stůl jídlo - byl to pro všechny svátek ! A když někdo začal s nějakou nervozitou, dostal další nějaké dobroty a při jídle a s plným břichem je vcelku nemožno se rozčilovat. Takže to byly i z psychologického hlediska i znalkyně lidské duše. Proč tohle veškeré umění už vymizelo a nastalo období nového smyslu života - království peněz a konzumu a vytratila se lidskost a vstřícnost.

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Nikdy jsem tady na tuhle marmeládu "nenarazila", letos opět dělala (dělám spoustu let a recept mám od své maminky) a chtěla přidat návod a po té naskočila, takže připomínám a přidávám z dovolením foto. Já dávám jen rybízovou šťávu a cukr, stejné množství odměřené nádobou, krásně zhoustne a nikdy se nekazí,(používám vše vypařené převařenou vodou a suché.

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

    tez delam marmeladu za studena a je vyborna,na 1kg štavy davam 1,25cukru

    Odpovědět

  • Zuzanka Zuzanka(neregistrovaná)

    Děkuji za recept. Na zkoušku jsem dala jednu skleničku do špajzu a ne do lednice. Jen jsem chtěla vyzkoušet zda vydrží. Určitě by vydržel kdyby nebyl sněden. Je výborný. toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Jano,tak to nechápu,mně se to nikdy nestalo a dělám ji tahle 20 let.Takže nevím co v tom bude.To mně mrzí.:-K

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Marmeláda výborná, ale do 3 týdnů mi vykvasila a zplesnivěla.:-S Skleničky byly čisté, víčka taky, bobule vyprané...

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Hanis,to jsem nikdy z jiného ovoce nezkoušela.Ale ostružiny by možná šly.Nevím.:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • Hanis Hanis

    Recept se mě moc líbí - myslíte, že by se takto dalo zpracovat i jiné ovoce, třeba ostružiny? Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • Irena Müllerová Irena Müllerová(neregistrovaný)

    Jaruna18: Děkuji Jaruško,
    hned jsem klidnější a jdu na to. Za tři roky si to možná potvrdíme. Doufám,že budé jedlá:-))

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: džem z černého rybízu černý rybíz recepty černý rybízový recepty džem z černého rybízu za studena černý rybízový džem za studena zpracování černého rybízu marmeláda z černého bezu černý rybíz za studena černý rybíz džem černý rybíz zpracování černý rybízový džem jak zpracovat černý rybíz černý bez recepty zpracování rybízu šťáva z černého rybízu džem z černého rybízu recept černý rybíz recept cerny rybiz černý rybízový dzem recept černý rybízový recepty za studena

Zapomněl/a jsem heslo