Nevařená marmeláda z černého rybízu
Nevařená marmeláda je tradiční způsob přípravy. Slaďoučká, v puse se stane bonbónem, vylepší palačinky a bude i lékem při nachlazení. Zachovává si totiž díky studené přípravě vitamin C i další zdraví prospěšné enzymatické látky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 429 kJ / 5 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 400,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Marmeláda je výborná na chléb nebo pečivo s máslem, ale i na palačinky a na vdolky. Pochutná si na ni i ten kdo normálně černý rybíz nemusí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2021 19:18
26. 7. 2015 15:34
Jinak postup stejný. Možná méně cukru, podle sladkosti bobulí.
A trocha vodky, rumu... neuškodí!
Zapomněl jsem: NEDÁVAT pod víčka, ale povazovat pergamenem - pečící papír...
24. 7. 2015 12:38
17. 7. 2015 19:26
Dělám to XX let- borůvky, maliny.Černý rybíz a ostružiny - vynikající. V zimě žádná chřipka a pokud ano, jen lehčí průběh. Ostružiny a černý rybíz přidávám do čaje. L"epší medicína není.
15. 7. 2015 18:21
pro jistotu dávám do mrazáku
11. 7. 2014 21:00
11. 7. 2014 16:52
1. 7. 2014 17:13
30. 6. 2014 00:34
26. 10. 2013 07:52
23. 7. 2012 04:01
20. 7. 2012 16:27
10. 7. 2012 12:04
10. 7. 2012 12:03
10. 7. 2012 11:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 49 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 52 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 54 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 55 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 56 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 1 hodinou
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit džem bez vaření. Zvládneme to s černým rybízem a cukrem. Postup je snadný a pochutnáme si
Nevykynuté těsto: Hlavní důvody, proč se mu nechce kynout a tipy, jak jej úspěšně zachránit
Červený, černý nebo bílý: Jak se liší různé druhy rybízů a jak je nejlépe zpracovat?
Další recepty
Tématické fráze: džem z černého rybízu černý rybíz recepty černý rybízový recepty džem z černého rybízu za studena černý rybízový džem za studena zpracování černého rybízu marmeláda z černého bezu černý rybíz za studena černý rybíz džem černý rybíz zpracování černý rybízový džem jak zpracovat černý rybíz černý rybízový dzem recept černý bez recepty džem z černého rybízu recept zpracování rybízu šťáva z černého rybízu cerny rybiz černý rybíz recept cerny rybiz dzem za studena
Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr krupice
Nevařená marmeláda z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZpW
21 názorů