Úžasný tažený štrúdlík
Suroviny
Porce: 4 šišky
Nutriční hodnoty
Energie | 6 892 kJ / 1 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 292,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto je úžasné, velice levné a hlavně - těsto vyválím vždy velice slabé - netrhá se!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2022 14:18
finneta: když podle bodu 1 postupu "vše zamícháme", bylo by dobré v surovinách oddělit ty na náplň - přece do těsta nevmícháme i strouhanku, jablka, další cukr, skořici a rozinky.
A souhlasím i s casinem a P.Janáčkem, že v názvu by se nemělo vyskytovat slovo "TAŽENÝ", když je jen vyválený. Když hledám skutečně tažený štrúdl, tak mě tento nezajímá, i kdyby byl nejlepší na světě. Pouze se jen naštvu, že jsem ho zbytečně otvírala, abych nakonec zjistila, že nesplňuje to, co inzeruje.
alena: hnidopichové? - to myslíš vážně? to je podobné, jako bych inzerovala např. philo těsto a vložila rcp na těsto listové nebo kynuté apod.
A souhlasím i s casinem a P.Janáčkem, že v názvu by se nemělo vyskytovat slovo "TAŽENÝ", když je jen vyválený. Když hledám skutečně tažený štrúdl, tak mě tento nezajímá, i kdyby byl nejlepší na světě. Pouze se jen naštvu, že jsem ho zbytečně otvírala, abych nakonec zjistila, že nesplňuje to, co inzeruje.
alena: hnidopichové? - to myslíš vážně? to je podobné, jako bych inzerovala např. philo těsto a vložila rcp na těsto listové nebo kynuté apod.
18. 1. 2018 18:06
"Úžasný tažený štrúdlík"
No, až na to, že toto není TAŽENÝ štrúdl (závin)
No, až na to, že toto není TAŽENÝ štrúdl (závin)
22. 2. 2017 17:18
Moje teta těsto vždy nahřívala pod teplým kastrolkem. Toto jde do lednice. Tak teď nevím?!?!Pak jej vytahovala na ubruse na celý stůl.
6. 6. 2016 05:50
Irena: ahoj Irčo. přiznám se, že to jsem nedělala (slaný dělám z listového těsta). ale budu, když to zkusíš a napíšeš
3. 6. 2016 14:07
Když se těsta dává 100g cukru, dá se pak použít naslano?
7. 11. 2015 16:51
Štrúdl je výborný ... s těstem se moc dobře pracuje a netrhá se. Díky za recept. Přidávám bod a foto
4. 10. 2015 18:55
právě jsme dopekli a půlka závinu je už snědaná, moc dobré a těsto se opravdu netrhá a to ho dělám z celozrnné mouky
4. 10. 2015 14:15
P. Janáček:no tak nebuďme hnidopichové
17. 10. 2014 12:07
Může to chutnat i skvěle.Prosím, nenazývejte to taženým štrudlem když ho nevytahujete, ale vyvalujete, nebo rozvalujete.
25. 2. 2014 20:13
Chtěla jsem se zeptat ,proč stvrdla kurka na zavynu děkuji za odpověd
7. 10. 2013 11:59
testo uz je v lednci tak jsem zvedava jak se povede
18. 9. 2012 21:17
Jdu to tvoje těstíčko vyzkoušet! Mám moc jablíček !
21. 11. 2011 22:17
Tak recept jsem vyzkoušela a chci moc poděkovat,dělala jsem ho jak nasladko tak naslano a těsto vážně výborný.Úžasně se s ním pracovalo a na chuť taky super.První těsto který mě opravdu nadchlo a povedlo se.Ještě jednou díky,všichni chválili
11. 10. 2011 15:03
Katka:ahoj. těsto by tužší nemělo být. je lepší při přípravě snažit se zapracovat těsto co nejrychleji, ať do toho nemusíš nacpat hodně mouky navíc. ale budu ráda, když recept vyzkoušíš.
11. 10. 2011 14:42
zapisuji recept a vyzkoušimPřesně těsto podobné tomuto sem hledala,ale mám otázku,není ten štrůdl druhý ten tvrdší?Protože zatím se mi to vždycky s nějakým těstem stalo a nevím jestli to bylo těstem nebo něčím jiným
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 11 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 4 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 6 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 6 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tazeny zavin levny babiččin jablečný štrudl tažený závin recept tazeny jablecny strudl tažený štrůdl vyborny tazeny zavin babiččin tažený jablečný štrůdl těsto na tažený štrůdl levný štrůdl těsto na tažený závin recept na tažený závin nejlepši taženy štrudl výborný tažený štrůdl vynikajíčí štrůdl jablečný štrůdl tazeny tazeny strudl recept nejlepší tažený závin nekynuty jablecny zavin nejlepší jablečný závin tažený tažený štrůdl výborný
Suroviny: mouka hladká, olej, ocet, sůl, cukr, voda, strouhanka, jablko, cukr, skořice, rozinky
Úžasný tažený štrúdlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48q0
23 názorů