Tažený štrúdl

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Smažené 18 názorů

Suroviny

250 g hladké mouky
1 lžíce (20 g) cukr moučka
40 g rozehřátého másla
1 lžíce octa
1 dl teplé vody
Náplň:
strouhaná jablka
skořicový cukr
rozinky namočené v rumu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s cukrem prosejeme a přidáme rozehřáté máslo.

  2. Za postupného přilévání teplé vody s octem zpracujeme na vále nejprve nožem a potom rukama hladké, pružné a nelepivé těsto. Podle kvality mouky musíme upravit množství vody.

  3. Těsto necháme zakryté, aby neoschlo odpočinout asi půl hodiny v teple. Nejjednodušší je dát ho do hlubokého talíře nebo misky a postavit na něj hrnec s horkou vodou. Kdyby těsto vystydlo, ztuhne v něm máslo a půjde těžce rozválet.

  4. Pak těsto rozdělíme na 3 díly, každý tence vyválíme (nebo vytáhneme) asi na 35x30 cm (podle délky plechu), po celé ploše poklademe jablky, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami a zabalíme.

  5. Přeneseme na plech, potřeme rozehřátým tukem nebo rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C až zrůžoví.

Poznámka

S těstem se velmi dobře pracuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tažený štrúdl

  • RubyRom RubyRom

  • Lada Lada(neregistrovaná)

    No to je testicko! To je parada jak se s nim pracuje! Udrzovani v teple je opravdu klicovym bodem tohoto receptu. Jiz ho delam po nekolikate a je to jedinny recept co budu pouzivat. Moc dekuji autorce za sdileni.:-)

    Odpovědět

  • jakeline jakeline(neregistrovaný)

    Já těsto vůbec neválím jde krásně roztáhnout !

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mám trochu jiný recept, ale přidávat ho nebudu, aby nebylo peklo:-D:-D přidám fotku, bod už jsem dala dřív;-):-)

    Odpovědět

  • lenitko lenitko

    Bála jsem se, aby se těsto dalo vyválet a aby nebylo po upečení tvrdé, jak se mi často u štrůdlů stávalo a... Byla jsem velmi mile překvapená! :-):yes: Těsto je super, opravdu nelepí a dobře se válí, pokud dáváte přednost válečku před rukama :-) A štrůdl je chuťově výborný! :-)):-K

    Odpovědět

  • Nuška Nuška(neregistrovaná)

    s olejem to jde dobře.Matka byla z bývalé Jug.To těsto se dá plnit také tykví,špenátem,mletým masem.ořechy i tvarohem prostě vším a je prima

    Odpovědět

  • Lenka Pelantová Lenka Pelantová(neregistrovaný)

    super recept, těsto po upečení se nedrobí a zůstává nádherně vláčné
    peču ho už 3.den po sobě, nějak se ho ty kobylky domácí nemůžou nabažit :-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • lidugottw@seznam,cz lidugottw@seznam,cz(neregistrovaný)

    ano, moje maminka dávala vždycky sádlo, ale ještě bylo důležité těsto "vybouchat", to znamená jak se rozdělí na 3 díly, tak každý pořádně vytlouct o vál, prý se srovnají molekuly těsta a je pak lepší. Z hlediska fyzikálního tomu nerozumím, ale, když to tak dělala moje maminka, tak "přes to jede vlak" ! dobrou chuť

    Odpovědět

  • regeditka regeditka

    moc moc dekuji za tento recept, s testem se dela velmi dobre, behem chvilicky je pripraveno k peceni..prave mam 3 nohavicky v troube a uz se sbihaji zvedavci a hledaji, co tady tak nadherne voni!! posilam bodik :-K

    Odpovědět

  • Aislinnka Aislinnka(neregistrovaná)

    Už chápu proč jsem měla těsto vždy - tuhé, nevěděla jsem že se máslo rozpouští :-D tak už to vím, díky

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Jeste nikdy jsem nezkousela tazeny strudl az nyni podle tveho receptu. Potvrzuji, ze se s testem opravdu dobre pracuje a to i takovemu nesikovi jako jsem ja. Strudl zmizel v mziku. Jednu "nohu" jsem poslala i kamosce a i ta si strudlik chvalila. S klidnym svedomim udeluji bodika :yes:4:yes: a dovoluji si pridat i fotku. Byla jsem netrpeliva a krajela jeste ne uplne vystydli zavin a tak rez neni uplne perfektni:-O:-K

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    Tento štrudl je prima:yes:dělam ho často i v zimě,jak mam jablka,moc dobre a rychle.Těsto umicha pekarna,davam sadlo,pak rozdělim na 4dilky a každy dilek vyvalim malim valečkem do obdelničku pokladu jablky a stočim.Než to peču potřu maslem.:-K Diky za recept:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    S tím sádlem bych souhlasila, to by šlo, kdysi moje matka to taky dělala se sádlem.:yes:

    Odpovědět

  • 111.S 111.S(neregistrovaný)

    sádlo je ještě lepší:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hera by určitě šla,s tím olejem si nejsem jistá:-S

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: těsto na štrůdl s octem tažené těsto štrůdl z taženého těsta tažený závin štrudl s octem štrudl tažené těsto recept taženy jablečny zavin tažený štrůdl se sádlem tažený závin se sádlem těsto na štrůdl se sádlem štrůdl recept recept na tažene testo těsto s octem tazeny zavin video jablečný závin tažený štrůdl z pomazánkového másla tazenej strudl těsto na tažený závin

Zapomněl/a jsem heslo