Jablečný závin z nekynutého těsta

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: 1.hodina asi 15 ks Moučníky , Záviny, rolády 3 názory

Suroviny

40 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
10 dkg tuku(hera)
2 celá vejce
citronová kůra(štáva)
3/4 prášku do pečiva
6 lžic mléka
Náplň:
8 ks nastrouhaných jablek(ochucených vanilkovým cukrem a skořicí)
(pokud děláte poloviční dávku, stačí 4 jablíčka)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto.

  2. Rozdělíme na půl. Polovinu těsta roztáhneme, já to válela válečkem na nudle.

  3. Přidáme náplň a zaděláme tak, aby nevytékala štáva z jablek při pečení. Stejně postupujeme s druhým kouskem těsta.

  4. Pak potřeme žloutkem a pečeme. Pečeme při 150 °C cca 30 minut, ale záleži na tom, jak peče trouba, je lepší hlídat a občas zkusit špejlí. Je měkký ještě za dva dny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný závin z nekynutého těsta

  • PetraM PetraM(neregistrovaný)

    Oproti kynutému těstu super rychlé těsto-i díky pekárně :-) Dle Vašeho návodu pečeno v troubě na 150-ke konci jsem přidala na 170 st. a štrůdl byl za 35 minut hotový..Výborné !!! Určitě dávám do kuchařky :-):-K

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    Recept se moc povedl, testo vynikajici.:-):-/

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Vypadá to moc hezky, ukládám a vyzkouším. Určitě by to bylo dobré i s ořechovou náplní:-)) Jo a dávám bodíka:yes::-))

    Odpovědět

Tématické fráze: těsto na závin těsto na závin s octem nekynuté těsto na štrůdl kynutý jablečný závin jablečný štrůdl z kynutého těsta závin s octem těsto na štrůdl těsto na štrůdl s octem nekynuty štrůdl štrůdl z nekynutého těsta jablečný závin s octem recept na těsto na štrůdl tažené těsto na štrůdl těsto s octem nekynutý jablečný štrůdl jablecny strudl nekynuty výborné těsto na štrúdl štrudl-těsto jablecný zavin nekynutý těsto na štrůdl

Zapomněl/a jsem heslo