Domácí paštika s mandlovou příchutí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 218 kJ / 2 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,60 g |
Tuky | 218,30 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 3,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 28,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podávala jsem s domácím chlebíkem:-). Můžeme přidat i mandle, ale moje děti to nerady a mně v paštice chuť mandlí chyběla, nahradila jsem ji tedy mandlovým likérem - alkohol se vyvaří, ale chuť zůstane:-).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2017 10:17
jinak díky všem, co vyzkoušeli, za názor
22. 4. 2017 07:28
casino: Jsem ráda, že mě můj odhad nezklamal, i když je jasné, že někomu ta výrazně nasládlá chuť může vyhovovat.
22. 4. 2017 07:08
Ještě bych doplnil, že byly použity "2 velké panáky mandlového likéru" tedy 100 ml amaretta
Dajda: "...zkusila se sladším alkoholem..."
No a teď si představte cosi, když tam přidáte cosi co má řádově vyšší obsah cukru...
22. 4. 2017 06:54
casino: Asi bude někdo namítat, že jde o výrobek rychlé spotřeby, ale tahle paštika mi nejlepší připadá až čtvrtý den.
22. 4. 2017 00:03
Je to jako s filmovým Pelhřimovem: dobré je vědět do čeho jdete...
Paštiku podle rcp jsem rozdělil a část přizpůsobil vlastní chuti - nastavil rohlíkem vymáchaným ve šlehačce (bílé víno nebylo) a zastříkl rýžovým octem...
***
Neinformovaní hodnotitelé, ale vše je relativní:
1. "Je tam moc cibule!" Proč? "Protože je to sladké..."
2. "Dyť je to sladkýýý..."
3. Ochutnala jednu..., ochutnala druhou..., obrátila oči v sloup a naštěstí oněměla...
4. "Tady je víc masa!" (jednalo se o paštiku s rohlíkem)
5. Stejná hodnotitelka o den později, když na dotaz, zda by si dala chleba https://www.toprecepty.cz/recept/52231-kovarsky-ch... s paštikou pravila: "Dala, ale s kupovanou..."
Sebe nepočítám, protože vím do čeho jdu:
Nepředpojatě uznávám, že na druhý den se mi paštika už nezdá tak moc sladká...
No, dokonce mi ani nevadí, že to co jsem si sám uvařil si i sám sním
18. 4. 2017 18:59
18. 4. 2017 14:32
17. 4. 2017 18:14
Děvuchy, tož nevím nevím, esli ste to na šmigrusta s naléváním a koštováním s tema panákama (jedno zda 4 či 5 cl) trošku nepřepískly...
Když řeknu, že vyzkouším, tak vyzkouším
Zatím si netroufnu hádat, zda paštička nebude po amarettu sladká jak cumel (cukr se, podobně jako alkohol, přidává i do slaných jídel pro akcentování chuti) a voňavá jak pití z hořkých mandlí.
Co si ale troufnu, je vyjádření pochybností o vaší praktické zkušenosti, resp. o chuťové vybavenosti
Obě zmiňujete koňak (cognac, brandy) ale přijde mi, že jedna neochutnala amaretto a druhá si ke koňaku ani jen nepřičichla
Vyměnit jemně vonící ušlechtilý destilát (38 až 40%) za navoněný, po studenu vyrobený likér (18 až 28%) mi přijde jako poněkud Mičurinský počin, ale proč ne... Dějí se na poli kulinářském i jiné pokusy, že
Jsem dost konzervativní kuchtík ale vyzkoušíme, ochutnáme, napíšeme...
No, ona je sice poněkud alergická na mandlemi vonící jídlo z mé ruky, ale dám ochutnat i tchyňce...
17. 4. 2017 14:15
17. 4. 2017 12:56
15. 4. 2017 08:56
A s tím výrazným to nechápu, myslela jsem aromaticky výraznější než ten mandlový likér...ale to je jedno.
15. 4. 2017 00:45
No, já to teda prubnu podle rcp, protože jinak je to jen takové jalové střílení od boku
Lenunka:
100 ml mandlového likéru Amaretto je furt sto mililitrů ale dva velcí jsou už drahnou dobu pouze 80 ml, že
To, že jste paštiku s alkoholem (správně by bylo s lihovinou, protože alkohol je bez chuti) nezkoušela vás omlouvá, protože jinak byste nemohla napsat: ...panák koňaku (a ten mi přijde víc VÝRAZNÝ)...
14. 4. 2017 19:15
11. 4. 2017 16:51
11. 4. 2017 15:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Milujete kvašenou zeleninu? Ochutnejte domácí pickles, které můžete jíst už za několik dnů
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika s mandlemi domaci paštika pastika s mandlemi mandlová paštika s brusinkami top recepty domaci pasttika alkohol do paštiky paštika s amaretto koreni na mandlovou pastiku domaci pastika s alkoholem konak do domácí paštiky domácí paštika recept domácí paštika recepty kuŕecí paštika s amaretto paštika se šlehačkou jatrova paštika s mandlemi domácí paštika bez alkoholu paštika s alkoholem koňak do pastiky mandlová domácí játrová paštika domácí paštika z kuřecích prsou
Suroviny: játra kuřecí, cibule, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, likér mandlový, šlehačka
Domácí paštika s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rR2
17 názorů