Srnčí hřbet s kandovaným ovocem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 384 kJ / 1 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,01 g |
Tuky | 99,72 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 181,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Originál receptu pochází z igurmetu, kde je uveden jako Biskupský chlebíček. Trochu jsem si ho upravila a ubrala cukru, protože i tak je to poměrně dost sladké díky kandovanému ovoci.
Je to zatím nejlepší srnčí hřbet, jaký jsem kdy jedla, proto jsem ho sem přidala - několik jich tu je, ale tento jsem tu nenašla.
Čokoládovou polevu lze použít čerstvou, já jsem použila zbytky z té, kterou jsem den předem polévala beránka - stačí ji jen rozehřát a pěkně se tak zužitkuje.
Při pečení se může stát, že hřbet uprostřed trochu praskne, ale to ničemu nevadí, když se vyklopí a posléze polije polevou, tenhle nedostatek nebude ani moc znát a při krájení to je naprosto v pohodě.
Délka pečení záleží na troubě, každá trouba peče jinak, já jsem měla troubu rozehřátou na nejvyšší stupeň z předchozího pečení jidášků, tak jsem ji pak jen trochu ztlumila.
Aktualizace 23.12.2017: Stupně a délka pečení opravdu záleží na troubě, dnes jsem pekla znovu a po 20 minutách na 200 stupňů jsem měla hřbet nahoře už pěkně tmavý, takže jsem ho přikryla alobalem a dopekla na 150 stupňů - opravdu je třeba to hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 21:58
26. 4. 2017 10:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Právě bylo uvařeno:
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 34 minutami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 1 hodinou
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 1 hodinou
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 4 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Další recepty
Tématické fráze: srnci hrbet recept na srnčí hřbet sladký recept na sladký srnčí hřbet srnčí hřbet recepty recepty na srnčí hřbet sladký srnčí hřbet sladky sladky srnčí hřbet recept na srnčí hřbet dezert s kandovane ovoce nejlepsi srnci hrbet peceni s kandovaným ovocem srnčí hřbet dezert recepty recepty s kandovaným ovocem dezert kandovanym s ovocem biskupský srnci hřbet chlebíček s kandovaným ovocem biskupský chlebíček do srnčího hřbetu srnčí hřbet dezert třený srnčí hřbet dezert s kandovaným ovocem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, rozinky, ovoce kandované, rum, prášek do pečiva, mouka hrubá, čokoláda na vaření, máslo
Srnčí hřbet s kandovaným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWJm
2 názory