Biskupský chlebíček

bundada Kuchařka:

Moučníky , Bábovky, Ostatní 39 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

3 žloutky
18 dkg cukru
24 dkg polohrubé mouky
l prášek do pečiva
1/8 l mléka
3 dkg rozinek
1 žebro čokolády
5 dkg ořechů
3 dkg kandovaného ovoce
a nakonec sníh ze 3 bílků
a lžíci rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřene a přidáme mouku s práškem do pečiva a všechny ostatní ingredience a nakonec, jak je výše uvedeno, ušlehané bílky a lžíci rozpuštěného másla. Dáme vymazané formy na biskupský chlebíček.

Poznámka

Je skutečně výborný . Peču obvykle z l a půl dávky a mám 2 neplné formy na biskupský chlebíček, jeden pak dám do mrazničky . Vše z mrazničky dobré není , ale tento moučník je opravdu dobrý - nutné zkusit .

Pokud dáte více přísad nic se nestane .

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biskupský chlebíček

  • lucie lucie

    Ziji v anglii a mam za manzela angicana recept jsem vizkousela a manzel a me deti ho proste milujou musela jsem delay dalsi zmizel behem 20minut

    Odpovědět

  • mirkaa mirkaa

    do biskupského chlebíčku to má daleko,přeslazená buchta neurčité chuti:-//

    Odpovědět

  • anonym anonym

    Olina-preclik:kdybys koukala dobře, tak bys poznala, že je to 18, jelikož jeden prášek do pečiva atd v receptu je vidět že se jedná o jedničku...

    Odpovědět

  • Chlebíček Chlebíček

    Prosím vás, " žebro čokolády " je kolik kdyz vezmu celou čokoladu do ruky? :-//

    Odpovědět

  • rebelka rebelka

    je výborný, peču už po několikáte a nejen na vánoce :-) a všude chválím jak úžasný recept mám:-):yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika

    Zdravim vsechny cukrare :-)
    Nevim jeste jaky je, ale uz,se chladi :-)
    Akorat se nechtelo testo ve stredu v babovce dopeci, tak jsem misto 45 min., pekla 60 ;-)

    Odpovědět

  • fordas fordas

    nevim ale asi jste biskup nikdy nejedli.jako buchta neni spatny ale s biskupsky.m chlebickem to ma spolecneho pouze ovoce.:-//

    Odpovědět

  • bety bety

    Vyborny recept, vcera jsem delala podle vaseho receptu jeden chebíček a dnes uz musím delat další! moc dekuji

    Odpovědět

  • Katy Katy

    Pekla jsem několikrát. Vždy byl výborný. A 1 dávka je opravdu málo. Musím dělat vždy dvojtou,protože je jinak během hodiny pryč, ale na dvojtou dávám 25dkg cukru. Nebo záhadným způsobem zmizí přes noc:D

    Odpovědět

  • nervoznideda nervoznideda

    nervoznideda:
    dodatek chlebíček skvělý a toho cukru max 10 dkg
    já jsem strašně mlsný deda :-)doporučuji
    všem uděláte radost nikdo vám to nepomluví honza

    Odpovědět

  • nervoznideda nervoznideda

    zkusil recept je velice podobný olejové bábovce
    pekl 45 minut 175 st celsia s tím cukrem?
    uvidím až to ochutnám :-)
    ovoce naložené v rumu rozinky merunky brusinky
    plná miska a navíc velký panák toho vonavého rumu
    nemá to chybu Váš nervozní důchodce (70) ahoj

    Odpovědět

  • romata romata

    Musím velice pochválit, výborný recept. Pro svou dvouletou dceru jsem vynechala ořechy a místo kandovaného ovoce jsem použila na drobno nakrájené gumové medvídky. Opravdu nemá chybu!:-p

    Odpovědět

  • Míchaela Míchaela

    Ines:Ja tam teda dávam mléčnou,mléčná tomu dá takovej šmrnc ;-)

    Ines:

    Odpovědět

  • Ines Ines

    Chci se zeptat, to žebro čokolády má být hořké nebo mléčné?

    Odpovědět

  • bundada bundada

    markettkka
    děkuji a to mě těší.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo