Gulášová polévka z líček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,14 g |
Tuky | 7,65 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2017 15:59
Frantiska:
8. 11. 2017 15:58
cathleen: no nechtelo se mi krajet na moc male :) ale je to focene v detskem hrnci na hraní
8. 11. 2017 15:22
Frantiska: jak - nic moc? Krásná Připadá mi, žes měla větší kousky maska, příště také nenechám krájet tak na drobno.
Děkuji za vyzkoušení i fotku
Děkuji za vyzkoušení i fotku
8. 11. 2017 15:20
fotka nic moc :) ale polevka dobrá. Příště dám místo kořenové zeleniny papriku a rajče :) ať je změna
6. 11. 2017 13:46
Frantiska: jé, vemínko, na to se také chystám - i u nás se dá koupit máte také velmi dobře zásobenou masnu
Anna Kocikova: ne, neurazila, napsala jsi názor, slušný - na rozdíl od Oskerusky. Následná diskuze je náhodou fajn, kéž by tu bylo takových o vaření více.
Tak, jako ty tady na líčka (děsná cena u vás! To bych asi nedala...), tak jsem já koukala třeba na tvé použití kaki v teplé kuchyni (přidávalas, myslím, několikrát k masu) kaki milujeme, je poměrně drahé, nemáme ho často a určitě bych je nevařila s masem. Takže jsem tě chápala, jak to myslíš.
Anna Kocikova: ne, neurazila, napsala jsi názor, slušný - na rozdíl od Oskerusky. Následná diskuze je náhodou fajn, kéž by tu bylo takových o vaření více.
Tak, jako ty tady na líčka (děsná cena u vás! To bych asi nedala...), tak jsem já koukala třeba na tvé použití kaki v teplé kuchyni (přidávalas, myslím, několikrát k masu) kaki milujeme, je poměrně drahé, nemáme ho často a určitě bych je nevařila s masem. Takže jsem tě chápala, jak to myslíš.
6. 11. 2017 13:18
Ivi,nechtěla jsem svým komentářem rozpoutat nějakou nevhodnou debatu,to mě mrzí.Recept na polévku se mi líbí,ale ve větších městech (alespoň u nás) když náhodou na líčka narazíme,tak se cena pohybuje v rozmezí 180-220kč/kg,což bych opravdu jen na využití do polévky nedala.Jen v případě pro další použití např. ke kapustě,nebo k různým omáčkám
Tak ještě jednou pokud jsem Tě urazila,mrzí mě to.Jen jsem napsala svůj názor.
Tak ještě jednou pokud jsem Tě urazila,mrzí mě to.Jen jsem napsala svůj názor.
6. 11. 2017 12:55
Líčka koupena a kilo stalo úplně stejně jako klizka Dokonce v nabídce měli veminko, telecí játra, volskou hlavu, seleci a skopové maso.
5. 11. 2017 20:44
magdalenka: vidíš - kdybych napsala jako ty - 500 g hovězího masa (líčka, kližka aj.), žádná debata by se nekonala Ta tvoje polévka vypadá ještě lépe, než tahle, s tou zeleninou a slaninou, hmmm...!
Myslím, že každá z nich má něco do sebe
Frantiska: doufám, že pokud opravdu uvaříš, bude polévka chutnat Měla jsem ji trochu hustší, než je na fotce - kvůli focení jsem měla v talíři jen trochu polévky, aby byly vidět brambory a maso...
Myslím, že každá z nich má něco do sebe
Frantiska: doufám, že pokud opravdu uvaříš, bude polévka chutnat Měla jsem ji trochu hustší, než je na fotce - kvůli focení jsem měla v talíři jen trochu polévky, aby byly vidět brambory a maso...
5. 11. 2017 20:39
U nás běžně líčka neseženu,musím si je u řezníka objednatto jen reaguji na Františku a trošinku závidím,že zítra půjde a koupí bez problému
Jinak u mne taky gulášové polévky z párků a různých salámů není gulášová polévka,ale frankfurtská
Jinak u mne taky gulášové polévky z párků a různých salámů není gulášová polévka,ale frankfurtská
5. 11. 2017 20:30
casino: ne, nenavážím se do zdejších gulášovek s párky - každý doma jí, jak je zvyklý, klidně i gulášovku s párkem (my tedy raději tu frankfurtskou) - jen jsem odpovídala magdalence na její otázku...
Myslím si, že kližka i líčka jsou na tuto polévku maso velice vhodné, recept na gulášovku z líček jsem potkala i v recepturách pro závodní jídelny. Někdo hulí jak fabrika, my si koupíme líčka (kilo je levnější než dvě krabičky cigaret).
A jak řekl můj muž - než pan Pohlreich hovězí líčka zpopularizoval, téměř nikdo je nekupoval, u nás se prodávala za necelých 80 Kč/kg.
Myslím si, že kližka i líčka jsou na tuto polévku maso velice vhodné, recept na gulášovku z líček jsem potkala i v recepturách pro závodní jídelny. Někdo hulí jak fabrika, my si koupíme líčka (kilo je levnější než dvě krabičky cigaret).
A jak řekl můj muž - než pan Pohlreich hovězí líčka zpopularizoval, téměř nikdo je nekupoval, u nás se prodávala za necelých 80 Kč/kg.
5. 11. 2017 20:25
casino: z mého pohledu je zatím nepřekonaná paella z brambor. A líčka určitě nejsou maso první kategorie.
Ale celá debata mně inspirovala na tolik, že zítra koupím líčka a uvařím polévku mám pocit, že mnohem náročnější bude sehnat pěkné a chuťově dobré brambory v přijatelné velikosti.
Ale celá debata mně inspirovala na tolik, že zítra koupím líčka a uvařím polévku mám pocit, že mnohem náročnější bude sehnat pěkné a chuťově dobré brambory v přijatelné velikosti.
5. 11. 2017 20:21
cathleen: ja varím v podstate takto, zásmažku nedávam, ale obyčajne mierne zahustím "strouháním". https://www.toprecepty.cz/recept/10630-kotlikovy-g...
5. 11. 2017 20:18
Níže se pozastavujete nad uzeninami v gulášovce
Myslím, že je to pouze o názvu:
Pokud dá autor receptu např. na "trhanec" bez uzardění do názvu "noky", tak proč by jiný autor nemohl k receptu na "frankfurtskou polévku" dát název "gulášová polévka"
No a v tom druhém případě je rozdíl minimální, že
***
Navážu na Jana Remkova:
Gulášovku, na rozdíl od guláše, vařím obvykle z masa 3. a 4. jakostní třídy
Myslím, že je to pouze o názvu:
Pokud dá autor receptu např. na "trhanec" bez uzardění do názvu "noky", tak proč by jiný autor nemohl k receptu na "frankfurtskou polévku" dát název "gulášová polévka"
No a v tom druhém případě je rozdíl minimální, že
***
Navážu na Jana Remkova:
Gulášovku, na rozdíl od guláše, vařím obvykle z masa 3. a 4. jakostní třídy
5. 11. 2017 20:18
Jana Remkova: neviem, čo stoja u nás líčka, dávno som nevidela. Ale sem-tam kúpim aj drahšie mäso...alebo držky - aj tie stoja cca 5 euro za kilo! Čo mi príde hrozné.
5. 11. 2017 17:04
magdalenka: Já vařím polévku zásadně z kližky .. , popřípadě z ořezu z hovězích žeber. A myslím, že se nijak neomezuji, ale v podstatě bych souhlasila s oskeruskou. Líčka jsou strašně drahá a u nás v SM kraji i málo dostupná. Ale určitě to bude jedlé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 20 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 2 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 10 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 12 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 13 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 13 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 14 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 15 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Ochutnejte Kodaň: Kde koupíte nejlepší krevetové chlebíčky, kam zajít na tržnici a co si přivézt domů
Další recepty
Tématické fráze: gulášová polévka pohlreich polévka z liček gulášová polévka podle pohlreicha recept na gulášovku polévka z hovězích líček kv;táková polévka recept recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich gulášová polévka recept pohlreich gulášová polévka recept zasmaska na gulasovku recepty z hovězí lička polévka pohlreich gulášová polévka z celého masa gulášová polévka hovězí líčka hovězí líčka polévka gulasova polevka od pohlreicha gulášová polevka od pohlreich polévka z hovězích hovězích líček gulášová polévka recept polreich frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil hovězí líčka polévky
Suroviny: líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí
Gulášová polévka z líček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZKkE
32 názorů