Gulášová polévka z líček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,14 g |
Tuky | 7,65 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2017 15:42
magdalenka: toho Poličanu by zase bylo líto mně - dávat ho do gulášové polévky mám ho moc ráda. Nehledě na to, že polévka s ním bude vonět i chutnat jinak, než zcela gulášově.
5. 11. 2017 14:07
magdalenka: Ano, lidová tvořivost je nevyčerpatelná, někdy bohužel
5. 11. 2017 13:58
cathleen: Márnosť šedivá, to by ma nenapadlo, že gulášová polievka sa dá variť z párkov alebo Poličanu. Zrejme sú to smutné výtvory tzv. "vyššej" kulinárskej.
5. 11. 2017 13:13
casino: Ale to není nadsázka. Svíčková na smetaně se dělala (a správně dělá) z předem naložené svíce. To, že se tak postupem doby jmenuje každá podobná omáčka, i když je třeba z kuřecího, je jen smutný vývoj směrem dolů.
5. 11. 2017 12:38
zizala:
No, jenom díky tomu smilníkovi (na který dívky před vámi zapomněly chápu vaši nadsázku
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=+...
No, jenom díky tomu smilníkovi (na který dívky před vámi zapomněly chápu vaši nadsázku
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=+...
5. 11. 2017 12:30
casino: No, svíčková na smetaně se jmenuje právě podle masa - svíčky. Z jiného hovězího masa je to jen hovězí na smetaně
5. 11. 2017 12:18
magdalenka: pokud jsou pro někoho líčka někde nedostatkovým zbožím, tak možná chápu, že mu to přijde "líto" - ale i já je běžně používám na uvaření třeba do rajské, do koprovky, stejně tak, jako kližku. Tahle polévka musí být moc dobrá - oproti párkovým receptům
5. 11. 2017 12:07
magdalenka: co vidím recepty, tak hlavně z párků...ale nechybí tu ani pikantní gulášová polévka s Poličanem místo masa nebo gulášová polévka z pytlíku.
5. 11. 2017 12:00
Mňa by potom zaujímalo, z akého hovädzieho mäsa varia ľudia guláš, alebo gulášovú polievku??? Veď nožina a líčka sú podľa mňa na to najvhodnejšie.
5. 11. 2017 11:53
casino: snad mi to uvěříte, ale u nás občas bývala i svíčková ze svíčky - když jsme zabili vlastní mladý kousek hovězího. (Jinak - ta králičí nemusím, ale pstruží "mandličky" nikdy na talíři ležet nenecháme )
5. 11. 2017 11:44
Frantiska:
Do jisté míry Oskeruska: chápu... Možná jsou pro ni líčka taková vzácnost, že to napsala jak to napsala
cathleen:
Gulášová polévka z líček? Proč ne, ale přijde mi to jako dělat svíčkovou na smetaně ze "svíce"
Ale guláááš a nejen guláš, tak to je "maso", že
Oskeruska:
Rozumím vám
Kdysi dááávno, kdy jsem znal tak akorát líčka ze pstruha, prasete, králíka či nutrie jsem u "zlých" Němců ochutnal cosi na způsob guláše z líček a v té době jsem pak utužil družbu s náměstkem masokombinátu a vedle úzkoprofilových vepřových ocásků jsem se občas dostal i k hovězím líčkům. Jistě, poživatelný biftek z nich udělat nedokážu, ale asi je to mé nejoblíbenější maso
Do jisté míry Oskeruska: chápu... Možná jsou pro ni líčka taková vzácnost, že to napsala jak to napsala
cathleen:
Gulášová polévka z líček? Proč ne, ale přijde mi to jako dělat svíčkovou na smetaně ze "svíce"
Ale guláááš a nejen guláš, tak to je "maso", že
Oskeruska:
Rozumím vám
Kdysi dááávno, kdy jsem znal tak akorát líčka ze pstruha, prasete, králíka či nutrie jsem u "zlých" Němců ochutnal cosi na způsob guláše z líček a v té době jsem pak utužil družbu s náměstkem masokombinátu a vedle úzkoprofilových vepřových ocásků jsem se občas dostal i k hovězím líčkům. Jistě, poživatelný biftek z nich udělat nedokážu, ale asi je to mé nejoblíbenější maso
5. 11. 2017 09:14
Licka jsou urcene na duseni, je to uplně normální maso. Nechapu proč by ho mělo byt škoda. A v dnešní době jsou běžně dostupné a k sehnání :) u řezníka.
5. 11. 2017 09:05
Oskeruska: jak jsem psala už níže....chuť líček se nikde neztratila, nebyla překrytá ničím umělým, žádnou Knorr kostkou, masoxem apod. Na dušení a vaření jsou určená, líto by mi bylo asi jen vařené pravé svíčky...
Nic ve zlém, jen rada do života: O lidech, co se podobně jako ty vyjadřovali hovězími (a podobnými) slovy, říkávala moje nebožka maminka, že by si měli dát na pusu cedník
Nic ve zlém, jen rada do života: O lidech, co se podobně jako ty vyjadřovali hovězími (a podobnými) slovy, říkávala moje nebožka maminka, že by si měli dát na pusu cedník
5. 11. 2017 01:26
Nic ve zlém, ale moje první myšlenka také byla, že gulášovka z líček je zhovadilost..
4. 11. 2017 20:55
Anna Kocikova: u nás máme díky dobré masně líčka běžně, tak i na gulášovku došlo
Jedno, jestli z nich bude guláš s knedlíkem nebo tahle polévka, kterou sníme s rohlíkem jako hlavní chod....
Jedno, jestli z nich bude guláš s knedlíkem nebo tahle polévka, kterou sníme s rohlíkem jako hlavní chod....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 6 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 3 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 7 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 7 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Marie Terezie ujížděla na kávě a ořechovém dortíku a milovala drůbež, především šťavnaté a voňavé kuře à la zajíc
Další recepty
Tématické fráze: gulášová polévka pohlreich polévka z liček gulášová polévka podle pohlreicha recept na gulášovku polévka z hovězích líček kv;táková polévka recept recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich gulášová polévka recept pohlreich gulášová polévka recept zasmaska na gulasovku recepty z hovězí lička polévka pohlreich gulášová polévka z celého masa gulášová polévka hovězí líčka hovězí líčka polévka gulasova polevka od pohlreicha gulášová polevka od pohlreich polévka z hovězích hovězích líček gulášová polévka recept polreich frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil hovězí líčka polévky
Suroviny: líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí
Gulášová polévka z líček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZKkE
32 názorů