Kdoulový sýr ze slupek
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
30 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 11 181 kJ / 2 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,65 g |
Tuky | 35,25 g |
Vláknina | 46,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 547,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kdoule je ovoce s léčivými účinky. Obsahuje 10% cukru, pektin, kyseliny, třísloviny, silice, vitamín C, draslík, fosfor, hořčík, vápník, měď, železo atd.
Při výrobě tohoto sýra se využívají slupky kdoulí, jinak odpad, který vzniká při výrobě kdoulového kompotu. Dobře vyzrálé kdoule mají žlutou barvu a jemnou vůni.
Po natrhání necháme kdoule ještě několik dní dozrát, aby získaly barvu a vůni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2019 08:48
17. 11. 2019 23:41
24. 11. 2017 19:57
24. 11. 2017 19:54
24. 11. 2017 18:26
24. 11. 2017 17:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 6 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 26 minutami
Banánové lívance
Estermik uvařil před 26 minutami
Buchta Fešák
Fitulka uvařil před 31 minutami
Maková náplň
ZdeLena uvařila před 47 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
AndreaAbb uvařila před 50 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
vladkalejskova uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upravit kdoule? Z jejich šťávy, která voní vanilkou a citrusem, jsme připravili sladký rosol a z dužiny vynikající sýr
Kdouloň a její využití: Dřevina našich babiček nám nabízí příjemně aromatické plody k výrobě proslulého želé
Kdoule příjemně voní a chutná, potřebuje ale tepelnou úpravu. Připravujeme z ní želé a používáme ji do koláčů
Další recepty
Tématické fráze: kdoulový sýr kdoule sýr kdoulový sýr recept syr z kdoule kdoule recepty sušení kdoulového cukroví mrazene kdoule recept kdoulovy syr ldoulový sýry koláče s odpadu dužin
Suroviny: kdoule, cukr krystal, rozinky, ořechy vlašské, kyselina citronová, skořice mletá, olej
Kdoulový sýr ze slupek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrOn
6 názorů