Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

citromail Kuchař: citromail

Doba přípravy: 30 4 porce Polévky 7 názorů

Suroviny

3 dl suchého bílého vína
1 l vody
1 skořice
2 badyány
6 hřebíčků
15 dkg cukru
1,2 dl smetany
80 dkg kdoulí (švestek)
špetka strouhané citrónové kůry
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min.

  2. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření.

  3. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.

  4. Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění.

  5. Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

  • casino casino

    Tak už znovu dozrávají kdoule...
    Kdysi jimi soudruzi zaplevelili kdejakou náves a za tento počin je velebím:-8
    Kdoule málokdo zná a skoro nikdo je nesklízí:yes:
    Já sklízím plné koše toho co jsem nevysadil:-8 stačí vědět kde a ještě jsou mi vděčni, že nemusejí pod stromy uklízet;-)

    Letos jsem zkusil rosol:
    http://www.labuznik.cz/recept/kdoulovy-rosol/

    a znovu i džem:
    http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze...


    ale hlavně jsem odzkoušel, že usušené kdoule, posléze povařené a pomleté jsou plnohodnotná náhrada na hruškové frgále:yes::yes::yes: (hrušky zatím nemáme, ale hrušně už rostou :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám menšiu dulu v záhrade (mierne hruškovité plody), zatiaľ si ich ich nechávam ako ozdobu a krásne voňajú. Poznám dulový "syr", ale vyskúšam aj polievku. Fotka od Maris vytiahla tento recept na svetlo.:yes:

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    :-p Tak toto by ma ani vo sne nenapadlo!!! :yes:

    Odpovědět

  • citromail citromail(autor receptu)

    Kdoule chuťově nestojí za nic, ovšem jsou velice bohaté na vitamíny. V říjnu se sklízí, a když si je vyrovnáš v obýváku, dělají ti ozdobu a překrásně voní. Rostou všude, dřív nebylo stavění na vsi, kde by nebylo gdoulí, zeptejte se babiček

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Citromail,vítej na topkách;-):-K kdoule jsem též neochutnala,ale říkají,že je to mdlé ovoce,tak kdo ví.;-):-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kdoule jsem nikdy nejedla, u nás nerostou, jsou teplomilné:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-O To znám, to jsme dělali ale z pravých švestek teda :-O:-*:-*:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: švestková polévka kdoulové víno švestková polévka recept ovocna polevka svestkova polevka smetana svestky skořice ovocná švestková polévka gdoulový sýr jemná švestková polévka recept svestkova houbová polevka vanocni smetanova polevka svestky vánoční polévka mrkvovo švestková ovocné polévky švestkové polévka z gdoulí polévka švestková mrkvová palenka svestkova vanocni polevka víno z kdoulí recepty švestkova polévka švestková polévka víno recept na pravé domácí nudle