Maminčina zelňačka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 474 kJ / 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,74 g |
Tuky | 37,48 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 67,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2012 00:42
Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct děláme ji už léta posílám bodíka
18. 9. 2012 11:40
Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....
20. 8. 2012 11:32
30. 4. 2012 11:59
Perfektní,i bez masa fakt super :)
26. 9. 2011 17:52
je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit
2. 3. 2010 22:48
Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.
3. 7. 2009 14:19
zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru
3. 7. 2009 14:05
Marenka.jnevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát.Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
3. 7. 2009 13:51
Jak originální postup! Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 5 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka vánoční zelňačka maminčiny recepty cz maminčiny recepty zelňačka recept recept na vánoční zelnačku mamincine recepty recepty maminčiny smetanová zelnacka maminčiny recepty.cz maminčiny zelnacka mleko zelnačka smetanová vaření zelnačka polévky recepty zelňačka zelnacka z mléka zelňačka vánoční vánoční zelňačka recept vaření zelňačky recept zelňačka
Suroviny: zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana na vaření, bujón, sůl, kmín celý, pepř
Maminčina zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Kr
9 názorů