Jidáše - drobenkové
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z tohoto receptu voní po citronové kůře a rumu. Povrch pak zdobí drobenka.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 871 kJ / 3 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,14 g |
Tuky | 115,72 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 521,13 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 14 minutami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 5 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 5 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 6 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 6 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 8 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 23 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 23 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila 29. 4. 2024 18:47
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na skvělé medové jidáše? Velikonoční pečivo pomazané medem má podle starých pověr chránit před hadím uštknutím
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Další recepty
Tématické fráze: minijidáše jidáše recept drobenka ze zmekleho masla jidáše bez droždí jidáše s mletými ořechy jidáše recept albert vyborne jidase spaldove jidáše recept
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, droždí, máslo, mléko, rum, rozinky, mandle, vejce, mouka polohrubá, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový
Jidáše - drobenkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8n4g
0 názorů