Albertovy jidáše
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou svačinou nebo pozorností pro koledníky.
Suroviny pro 1 dávka
20 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 992 kJ / 3 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,39 g |
Tuky | 186,64 g |
Vláknina | 18,66 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 662 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 436,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin.
Krok 2: Necháme kynout cca 60 minut.
Krok 3: Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.
Krok 4: Dáváme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.
Krok 5: Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 6: Pak potřeme vajíčkem (stačí bílkem).
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25 minut při 180 °C. Hotové posypeme cukrem moučkou.
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Moje poznámka
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 14 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 16 minutami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 3 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 3 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 5 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 6 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 7 hodinami
Tématické fráze:
časopis albert duben,
jidaše se smetanou,
proč se pekly jidáše,
albert recepty,
kdy se pecou jidase,
velikonoční jidáše albert,
recepty z časopisu albert,
jidáše se smetany,
jidase nekynute,
jidáš,
jidáše smetana,
jidáše ze smetany,
jidase bez kynuti,
nekynuté jidáše,
proč se pečou jidáše,
recepty albert,
casopis albert,
jidáše bez kvasku,
časopis albert medový jidáše,
jidas ze smetanou
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
smetana,
droždí,
žloutek,
máslo,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (2)