Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční jidáše

Jidáše vycházejí z podobného těsta jako mazanec či vánočka. Těsto je ale hutnější a tvaruje se do několika tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se potírají medem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, + kynutí)

10. 4. 2009 22:11

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 790 kJ / 5 208 kcal
Bílkoviny133,28 g
Tuky134,16 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 293 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy850,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z Velikonoční kuchařky a dělám každý rok. Dnes jsem zkusila zadělat u mamky v pekárně a moc mile mě to překvapilo. Dala jsem do pekárny v tomto pořadí: vlažné mléko, změklé máslo (ne tekuté), žloutky, cukr, sůl, polohrubá mouka, rozdrobené droždí. Nastavila jsem program Těsto a při míchání jen dolévala dalším mlékem dle potřeby. Těsto se hezky umíchalo do hladka, vykynulo tak, že skoro uteklo z pekárny a když jsem ho vyklopila na stůl, zůstala nádoba z pekárny čistá, nic se nepřilepilo. Krásně se s těstem pracovalo a myslím, že u tohoto způsobu zadělávání jidášů už zůstanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Rudischova Rudischova

26. 2. 2022 15:56

Děkuji,dnes upečeno.:-K

Sarovka

3. 4. 2021 18:07

Výborný recept:yes::-)

kucharka-pekarka

3. 4. 2021 07:35

Doporučuji dát dvojité množství mléka, jinak těsto bude tuhé, nenakyne a špatně se s ním bude pracovat. Pekla jsem 15 min na 170 ° C. Jidášci byli výborní. :-)

marie1eagle marie1eagle

15. 4. 2020 12:37

Jidáše jsem letos pekla poprvé. Použila jsem tento recept. Četla jsem zkušenosti ostatních pekařek a tak jsem raději dala víc másla a mléka a přidala i tvaroh.:-) Udělala jsem nelepivé těsto a pekla na 180. Výsledek byl ohromujicí.:-O Manžel byl z nadýchaných a vláčných Jidašů nadšený.:yes: Přikládám fotky.;-)

JamesFli

8. 4. 2020 18:56

Super by bylo upravit to mléko na 0,5L celkem podstatné nějak sem nečetl co píšete a zkusil a jako aprílový recept dobrý vtip

Renáta Lakomá

16. 4. 2017 17:28

Musíme potvrdit, že množství mléka je příliš malé. Jinak "JIDÁŠCI" jsou úžasní a společně s mou dcerou jsme si pečení užily. :-) <3

ferdimir

12. 4. 2017 10:13

po menší úpravě to je dobré. S úpravami těst mám zkušenosti, takže v pohodě. I sušenky na rozvoj pěti smyslů jsem si musel upravit a to je mnohem složitější, než tohle. Každopádně jsem rád, že tu ty recepty dáváte, je to rychlý mustr. F. :-)

Veky

11. 4. 2017 22:54

Super recept, jen jsem dala o lžíci více cukru ( máme rádi více sladké:-) ) a mléka tak nějak odhadem, ale bylo ho určitě více.. Povedli se a ve čtvrtek nanovo, jelikož už nejsou:-D:-D:-D:-D
:yes:

Zdenina

3. 4. 2015 09:45

můžu potvrdit že jsou moc dobré, jenom toho mléka je trochu málo 250ml, určitě nestačí,je to daleko víc.Tuku je dostatek.:-)www.toprecepty.cz

beble

2. 4. 2015 19:49

Zítra zkusím, raděj jen z půl dávky, v kuchyni jsem antitalent... :D kdyby se nepovedlo. a o víkendu kdyžtak dodělám, kdyby byl úspěch :D

kokronilla kokronilla

2. 4. 2015 15:54

Vyzkouším zítra- a když se až tak nezadaří, mám chlupaťáky, kterým mírná nedokonalost určitě vadit nebude- u nás se fakt nikdy neplýtvá :-))

Markéta

2. 4. 2015 08:30

Dneska je zkusim tak snad se mi povedou :-)

mirca75 mirca75

22. 4. 2014 14:02

Demi., jako autorka receptu potvrzuji dané množstí, které je uvedeno v receptu. I podle uživatelek které pekly dříve je vidět, že chyba není v množství tuku, ale někde jinde. Přeji krásný den.

Demi

21. 4. 2014 13:57

Na 1 kg mouky používá autorka receptu jen 120g másla? Pekla jsem letos jidáše podle tohoto předpisu a mohu s nimi rozbíjet ořechy. Na kilogram mouky je potřeba alespoň 200g tuku - teď to vím. Škoda práce.
I cukru mohlo být více - takto bylo těsto nemasné, nesladké, nijaké.
:no:

martina

19. 4. 2014 04:01

skvely recept, diky! Zadelavala jsem v pekarne a vyslo nadherne, vlacne testo. Jidasky byly jedna basen! :-):yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: jidáše rychlé dobré velikonoční recepty jidáše recept z domácí pekárny recept na jidáše video jidáše tvary velikonoční jidášky jidáše z domácí pekárny nejlepší recept jidaše těsto na jidáše velikonoční jidáše z domácí pekárny pečení jidášů jidáše nejlepší recept velikonoční jidášky recept jidášky recept recept na jidášky jidášky nejlepší recept na jidáše domácí jidáše velikonoční pečení jidáše tvarohové jidáše

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, sůl, vejce, máslo, med tekutý

TopRecepty.cz

Velikonoční jidáše

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5kG