Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 992 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,80 g |
Tuky | 185,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 7,29 g |
Sacharidy | 222,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je úžasně rychlá a moooc chutná. Dělala jsem ji asi 5x a vždy s velkým úspěchem.
Zdroj: http://www.fatimma.sk s drobnými úpravami
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2018 10:42
Petra Benesova:
No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá
No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá
18. 8. 2018 08:11
casino: musím říct, že jste šikula a oplácím poklonu
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
17. 8. 2018 19:40
casino: teda Casino - vy si ten zobáček opravdu neošidíte . S tím otočeným plechem je to dobrý fígl
17. 8. 2018 18:07
Z meringy dělávám PAVLOVA.., roládu až ffčíl
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň
Aby těsto trochu vypadalo tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu Samozřejmě to tak i peču
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň
Aby těsto trochu vypadalo tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu Samozřejmě to tak i peču
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
16. 8. 2018 11:22
hosta: Jé, díky za radu, věřím, že tento fígl funguje, i když ono to tolik nebolí ten papír hned stáhnout. Ale u štafetek bych to mohla zkusit
16. 8. 2018 10:47
Petra Benesova: mně se osvědčilo, když jsem dělala tu sněhovou citronovou roládu z podobných, postříkat papír pod sníh olejem ve spreji, pak se nepřilepí ani při chladnutí.
16. 8. 2018 08:58
casino:
S první poznámkou souhlasím, stahuje se samozřejmě papír, ale s tou druhou souhlasit nemůžu, protože už jsem jednou udělala tu chybu, že jsem sněhové těsto nechala vystydnout na papíře (když jsem dělala štafetky) a ten už jsem pak nesundala a musela plát těsta vyhodit. Takže určitě stáhnout hned po vytažení z trouby. A dík za tu první připomínku a za poklonu
S první poznámkou souhlasím, stahuje se samozřejmě papír, ale s tou druhou souhlasit nemůžu, protože už jsem jednou udělala tu chybu, že jsem sněhové těsto nechala vystydnout na papíře (když jsem dělala štafetky) a ten už jsem pak nesundala a musela plát těsta vyhodit. Takže určitě stáhnout hned po vytažení z trouby. A dík za tu první připomínku a za poklonu
16. 8. 2018 08:46
Madam, přijměte mou poklonu
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?
16. 8. 2018 07:17
Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 2 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co patří do špaget carbonara? Nesmí chybět pancetta, parmezán a vejce
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: roláda bez mouky sněhová roláda s mascarpone šlehačková roláda bez mouky pavlova roláda roláda se šlehačkou bez mouky roláda pavlova šlehačková roláda roláda se šlehačkou pavlova roláda bez mouky roláda s malinami roláda s mascarpone a šlehačkou roláda se šlehačkou a mascarpone recept slehackova rolada roláda s mascarpone a malinami roláda z bílků bez mouky roláda šlehačka mascarpone roláda s malinami a s mascarpone roláda bez mouky se slehackou roláda s mascapone a s malinami madam ztužovač šlehačky
Suroviny: bílek, cukr, ocet jablečný, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, sýr smetanový, cukr, maliny, cukr moučkový
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
9 názorů