Ořechová roláda bez mouky

zuzkade Kuchařka:

Doba přípravy: 15minut PT0H15M 1 porce Moučníky , Záviny, rolády 17 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

5 vajec
3 sáčky vanilkového cukru
10 dkg mletých ořechů
pařížská šlehačka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.

  2. Pak opatrně vmícháme oříšky a sníh z bílků.

  3. Natřeme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, až roláda zčervená.

  4. Plníme pařížskou šlehačkou:-D.

Poznámka

Až vše je hotové, dáme do ledničky. Potom můžeme dát ještě na roládu kapičky pařížske šlehačky a ozdobit oříškama či mandlema.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechová roláda bez mouky

  • Nika Nika(neregistrovaná)

    Děkuji všem za rady:), moc hodné :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • Jenny Jenny

    Nika:do kastůlku 2 smetany na šlehání-33% uvařit a pak 2 nalámané čokolády-Figaro nebo Orion-(mléčná,bez oříšků),ještě chvilku povařit a pak nechat vychladit...vrch zavři alobalem a dej do lednice,nehýbej s tím a na druhý den pomalu šlehej,jak se přešlehá,není to ono,já šlehám na stupni č.2:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nika:pařížská šlehačka je vždy hnědá (čokoláda, kakao). Běžně se prodává v Albertu, Kauflandu a určitě i jiných marketech, ale klidně ji stvoříš, když do hotové šlehačky zamícháš buď rozpuštěnou čokoládu na vaření nebo kakao

    Odpovědět

  • Nika Nika(neregistrovaná)

    ..co je to ta pařížská šlehačka? :-O

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Přidávám bodík a fotku. Roládka je moc dobrá:yes::-p

    Odpovědět

  • plotna plotna

  • zuzkade zuzkade(autor receptu)

    eva hubova:ale nerozpustila;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dáda: já jsem jí po vytažení z trouby nerolovala, nechala vychládnout a teprve pak plnila...zuzi, myslím, že ta šlehačka by se mohla teplem rozpustit:-))

    Odpovědět

  • zuzkade zuzkade(autor receptu)

    Dáda:dobrý den,roláda když se vytáhne s trouby hned se potře a roluje.Poté ji hned dávám do ledničky:-)

    Odpovědět

  • Dáda Dáda(neregistrovaná)

    Roláda je nádherná a určitě i výborně chutná.Jen bych chtěla vědět, zda se musí zarolovat hned po vytažení z trouby a nechat vychladnout a pak plní.Nebo se nechá chladnout nezarulovaná a pak studená se plní a roluje.Děkuji za odpověď.D.

    Odpovědět

  • zuzkade zuzkade(autor receptu)

    Sarovka:jsem ráda že chutná;)

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Krásné "oživený" recept.:yes:

    Odpovědět

  • zuzkade zuzkade(autor receptu)

    eva hubova::yes:

    Odpovědět

  • zuzkade zuzkade(autor receptu)

    děkuji za pochvalu a jsem ráda že se roláda povedla!;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo