Šlehačková roláda bez mouky

teodorka Kuchařka: teodorka

Moučníky , Záviny, rolády 60 názorů

Suroviny

6 vajec
70 g cukr moučka
2 větší lžíce kakaa
1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunín)
Recept si zatím oblíbilo 55 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.

  3. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.

  4. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min (elektrická, horní a spodní topné těleso).

  5. Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.

  6. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.

  7. Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.

Poznámka

Lehoučká bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahoda.. a postupně obměňovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 862 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačková roláda bez mouky

  • hospodyne hospodyne

    Orion1: aby šel papír dobře sloupnout, upečený plát čehokoliv- třeba piškotu- položíme na čistou utěrku a pečící papír potřeme mokrým hadříkem. Necháme chvilku působit a pak jde papír z pečiva velmi lehce sloupnout.

    Odpovědět

  • teodorka teodorka(autorka receptu)

    Orion1: možná nějaká chybka při postupu, nebo v surovině. Mně se vždy povedla :)

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Špatná rolada... spadla smrskla se ani nejde odlepit

    Odpovědět

  • teodorka teodorka(autorka receptu)

    Orion1: ten velký do klasické trouby. Nejsem doma tak nemůžu změřit. Doufám že se povede :)

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Jak velký plech prosim?

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana:
    No, já zde přílišnou chválou moc často nehýřím, že:-8 ale tato dobrota u nás patří k těm nejdobrovatějším :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    včera som túto roládu piekla. Dala sa jesť, ale bohviečo to nebolo :(:no:

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Dělám jí již několik let. U nás jí říkame "Vánek". Samozřejmě tmavost těsta záleží na kvalitě kakaa. Nejlepší je asi pravé holandské Van Houten. Je dražší, ale kvalita. Dělala jsem to také tak, že jsem potřela alobal olejem a vysypala moukou, nalila těsto. Po upečení horké srolovala i s alobalem. Po částečném vychladnutí šla pěkně dolů z alobalu.:-)

    Odpovědět

  • lida lida(neregistrovaná)

    tento moučník občas dělám, jen mu říkáme kapucínská roláda. Vzhledem k tomu, že pubescenti by sežrali každý jednu a vážně mě to už nebaví, dělám něco podobného s názvem Dort Pavlovova. Ušlehám 6 bílků, pak po trochách za stálého šlehání přidávám 6 žloutků a 300 g cukru krupice, Pak přidám 3 pol. lžíce prosátého kakaa, rozbiju nebo nastrouhám 1/2 tabulky hoř. čokolády Na pečící papír naleju, bez jakýchkoliv úprav nebo roztírání strčím do trouby vyhřáté na 180 st. Po 5 min stáhnu na 150 st. Peču asi 1 hod. Dort popraská a tak to má být. Hotové potřu šlehačkou a posypu malinami a strouhanou čokoládou.

    Odpovědět

  • bara06 bara06

    chci se zeptap jesli jde použít jako kakao i granko :-?

    Odpovědět

  • Erika Mlátečková Erika Mlátečková(neregistrovaný)

    Ahojky,ja tento recept využívam a chválim.Miesto cukru som pridala tekuté sladidlo a pre diabetika je to lahůdka .Upiekla som 5 plátov a na každý plát šľahačku podľa receptu,na vrch so dokúpila jedlý obrázok a torta bola ako lusk.A tie detské šťastné očka sa nedajú opísať ,bola radosť že má tortu.
    <3:-)

    Odpovědět

  • teodorka teodorka(autorka receptu)

    Monika:
    Možná málo vyšlehané, já to motala právě tak, aby byla horní strana ta, která je pečení tak nahoře.
    Ta spodní byla taková škaredá, jak se to odlepí od toho papíru.
    A ta barva - možná málo kakaa nebo jsem měla nějaké lepší. Už si nevzpomínám :)

    Ať chutná :)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Monika: Cesto je tmavé podľa kvality kakaa. Čím kvalitnejšie kakao, tým je tmavšie. A keď budete plniť, natrite náplňou tú stranu plátu, ktorá bola navrchu pri pečení, keď zrolujete, strana, ktorá bola na plechu, bude hore a bude hladká.;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Vypada nadherne, tak jsem zkusila. Zatim mi chladne, tak jeste nevim, jak bude ve vysledku chutnat a vypadat, ale reknete mi, jakto ze ji mate tak krasne tmavou a "uhlazenou"? :-) ja mam testo svetle a samou nerovnost :-O

    Odpovědět

  • Helca98 Helca98

1 2 3 4

Tématické fráze: roláda bez mouky šlehačková roláda bezlepkova rolada se slehackou šlehačková roláda recept rolada se slehackou čokoládová roláda bez mouky kakaová roláda se šlehačkou recept na roládu bez mouky beze roláda bez mouky roláda šlehačková bezlepková roláda bez mouky roláda vánek se šlehačkou roláda bez mouky video bezlepková roláda rolády bez mouky beze roláda kakaová roláda bez mouky recept na šlehačkovou roládu rolada ze šlehačky recept roláda bez mouky

Zapomněl/a jsem heslo