Šlehačková roláda bez mouky

teodorka Kuchařka: teodorka

Moučníky , Záviny, rolády 64 názorů

Suroviny

6 vajec
70 g cukr moučka
2 větší lžíce kakaa
1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunín)
Recept si zatím oblíbilo 64 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.

  3. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.

  4. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min (elektrická, horní a spodní topné těleso).

  5. Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.

  6. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.

  7. Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.

Poznámka

Lehoučká bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahoda.. a postupně obměňovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 910 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačková roláda bez mouky

  • Dajda Dajda

    svetlana.velanova@seznam.cz: Myslím, že nezdrcl. ;-) Nezapomeňte, že roláda neobsahuje mouku, není tak krásně nadýchaná, jako jsme zvyklí u ppiškotového těsta - tudíž můžete mít pocit, že se těsto srazilo

    Odpovědět

  • svetlana.velanova@seznam.cz svetlana.velanova@seznam.cz

    Tak jsem včera pekla roládu. Když se upekla, vypadala pěkně. Potom jsem ji obrátila a zjistila jsem, že spodek rolády se asi zdrcl. Nevím, čím by to mohlo být.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    danvitka: I když pečete roládu na papíru, potřete ho máslem - rozehřátým nebo alespoň kouskem tuhého. A taky bych se přimluvala za pískový cukr do těsta. ;-)

    Odpovědět

  • danvitka danvitka

    Z toho papíru to fakt moc nešlo, ale nakonec super, moje první roláda a hned úžasná. Do šlehačky jsem ještě přidala kokos. :yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Orion1: aby šel papír dobře sloupnout, upečený plát čehokoliv- třeba piškotu- položíme na čistou utěrku a pečící papír potřeme mokrým hadříkem. Necháme chvilku působit a pak jde papír z pečiva velmi lehce sloupnout.

    Odpovědět

  • teodorka teodorka(autorka receptu)

    Orion1: možná nějaká chybka při postupu, nebo v surovině. Mně se vždy povedla :)

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Špatná rolada... spadla smrskla se ani nejde odlepit

    Odpovědět

  • teodorka teodorka(autorka receptu)

    Orion1: ten velký do klasické trouby. Nejsem doma tak nemůžu změřit. Doufám že se povede :)

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Jak velký plech prosim?

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana:
    No, já zde přílišnou chválou moc často nehýřím, že:-8 ale tato dobrota u nás patří k těm nejdobrovatějším :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    včera som túto roládu piekla. Dala sa jesť, ale bohviečo to nebolo :(:no:

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Dělám jí již několik let. U nás jí říkame "Vánek". Samozřejmě tmavost těsta záleží na kvalitě kakaa. Nejlepší je asi pravé holandské Van Houten. Je dražší, ale kvalita. Dělala jsem to také tak, že jsem potřela alobal olejem a vysypala moukou, nalila těsto. Po upečení horké srolovala i s alobalem. Po částečném vychladnutí šla pěkně dolů z alobalu.:-)

    Odpovědět

  • lida lida(neregistrovaná)

    tento moučník občas dělám, jen mu říkáme kapucínská roláda. Vzhledem k tomu, že pubescenti by sežrali každý jednu a vážně mě to už nebaví, dělám něco podobného s názvem Dort Pavlovova. Ušlehám 6 bílků, pak po trochách za stálého šlehání přidávám 6 žloutků a 300 g cukru krupice, Pak přidám 3 pol. lžíce prosátého kakaa, rozbiju nebo nastrouhám 1/2 tabulky hoř. čokolády Na pečící papír naleju, bez jakýchkoliv úprav nebo roztírání strčím do trouby vyhřáté na 180 st. Po 5 min stáhnu na 150 st. Peču asi 1 hod. Dort popraská a tak to má být. Hotové potřu šlehačkou a posypu malinami a strouhanou čokoládou.

    Odpovědět

  • bara06 bara06

    chci se zeptap jesli jde použít jako kakao i granko :-?

    Odpovědět

  • Erika Mlátečková Erika Mlátečková(neregistrovaný)

    Ahojky,ja tento recept využívam a chválim.Miesto cukru som pridala tekuté sladidlo a pre diabetika je to lahůdka .Upiekla som 5 plátov a na každý plát šľahačku podľa receptu,na vrch so dokúpila jedlý obrázok a torta bola ako lusk.A tie detské šťastné očka sa nedajú opísať ,bola radosť že má tortu.
    <3:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: roláda bez mouky šlehačková roláda bezlepkova rolada se slehackou rolada se slehackou šlehačková roláda recept čokoládová roláda bez mouky kakaová roláda se šlehačkou recept na roládu bez mouky bezlepková roláda bez mouky beze roláda bez mouky roláda šlehačková roláda vánek se šlehačkou kakaová roláda bez mouky bezlepková roláda roláda bez mouky video rolády bez mouky beze roláda recept na šlehačkovou roládu rolada ze šlehačky recept roláda bez mouky

Zapomněl/a jsem heslo