Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková roláda bez mouky

Rolády patří mezi velmi vděčné moučníky ať už ke kávě nebo na rodinnou oslavu. Jsou rychlé, chutné a krásně vypadají. Naplnit je můžete téměř čímkoliv vás napadne. Tato roláda je vhodná i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku. Je neskutečně lehounká a není příliš sladká.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 8 min

20 min (12 min příprava + 8 min tepelná úprava)

12. 2. 2011 12:52

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše moučníky

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 738 kJ / 1 849 kcal
Bílkoviny67,08 g
Tuky129,36 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 676 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy98,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lehoučká, bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahody a postupně obměňovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Metynka387k Metynka387k

22. 2. 2023 22:20

Perfektní recept

Dajda Dajda

11. 5. 2020 14:17

svetlana.velanova@seznam.cz: Myslím, že nezdrcl. ;-) Nezapomeňte, že roláda neobsahuje mouku, není tak krásně nadýchaná, jako jsme zvyklí u ppiškotového těsta - tudíž můžete mít pocit, že se těsto srazilo

Tak jsem včera pekla roládu. Když se upekla, vypadala pěkně. Potom jsem ji obrátila a zjistila jsem, že spodek rolády se asi zdrcl. Nevím, čím by to mohlo být.

Dajda Dajda

6. 3. 2020 13:32

danvitka: I když pečete roládu na papíru, potřete ho máslem - rozehřátým nebo alespoň kouskem tuhého. A taky bych se přimluvala za pískový cukr do těsta. ;-)

danvitka

6. 3. 2020 12:13

Z toho papíru to fakt moc nešlo, ale nakonec super, moje první roláda a hned úžasná. Do šlehačky jsem ještě přidala kokos. :yes:

hospodyne

14. 6. 2019 10:33

Orion1: aby šel papír dobře sloupnout, upečený plát čehokoliv- třeba piškotu- položíme na čistou utěrku a pečící papír potřeme mokrým hadříkem. Necháme chvilku působit a pak jde papír z pečiva velmi lehce sloupnout.

teodorka

14. 6. 2019 07:15

Orion1: možná nějaká chybka při postupu, nebo v surovině. Mně se vždy povedla :)

Orion1 Orion1

14. 6. 2019 06:53

Špatná rolada... spadla smrskla se ani nejde odlepit

teodorka

14. 6. 2019 06:03

Orion1: ten velký do klasické trouby. Nejsem doma tak nemůžu změřit. Doufám že se povede :)

Orion1 Orion1

14. 6. 2019 05:51

Jak velký plech prosim?

casino casino

20. 3. 2017 15:48

Jana:
No, já zde přílišnou chválou moc často nehýřím, že:-8 ale tato dobrota u nás patří k těm nejdobrovatějším :yes:

Jana

20. 3. 2017 15:03

včera som túto roládu piekla. Dala sa jesť, ale bohviečo to nebolo :(:no:

Marie

5. 2. 2017 21:06

Dělám jí již několik let. U nás jí říkame "Vánek". Samozřejmě tmavost těsta záleží na kvalitě kakaa. Nejlepší je asi pravé holandské Van Houten. Je dražší, ale kvalita. Dělala jsem to také tak, že jsem potřela alobal olejem a vysypala moukou, nalila těsto. Po upečení horké srolovala i s alobalem. Po částečném vychladnutí šla pěkně dolů z alobalu.:-)

lida

6. 10. 2016 17:12

tento moučník občas dělám, jen mu říkáme kapucínská roláda. Vzhledem k tomu, že pubescenti by sežrali každý jednu a vážně mě to už nebaví, dělám něco podobného s názvem Dort Pavlovova. Ušlehám 6 bílků, pak po trochách za stálého šlehání přidávám 6 žloutků a 300 g cukru krupice, Pak přidám 3 pol. lžíce prosátého kakaa, rozbiju nebo nastrouhám 1/2 tabulky hoř. čokolády Na pečící papír naleju, bez jakýchkoliv úprav nebo roztírání strčím do trouby vyhřáté na 180 st. Po 5 min stáhnu na 150 st. Peču asi 1 hod. Dort popraská a tak to má být. Hotové potřu šlehačkou a posypu malinami a strouhanou čokoládou.

bara06

6. 10. 2016 16:39

chci se zeptap jesli jde použít jako kakao i granko :-?

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: roláda bez mouky šlehačková roláda bezlepkova rolada se slehackou rolada se slehackou šlehačková roláda recept čokoládová roláda bez mouky kakaová roláda se šlehačkou recept na roládu bez mouky bezlepková roláda bez mouky beze roláda bez mouky roláda šlehačková roláda vánek se šlehačkou kakaová roláda bez mouky bezlepková roláda roláda bez mouky video rolády bez mouky beze roláda recept na šlehačkovou roládu rolada ze šlehačky recept roláda bez mouky

Suroviny: vejce, cukr krupice, kakao, smetana ke šlehání, máslo

TopRecepty.cz

Šlehačková roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnxy