Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)
Sladké zarolované rolády nemusí být vždy náročné na přípravu. Důkazem je tato nádherná bílková roláda plná šlehačkového krému s namletými oříšky. Navíc je i bezlepková, takže si na ní mohou pochutnat i ti, co se vyhýbají lepku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 295 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,74 g |
Tuky | 9,97 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
Krok 2: Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům i dvě lžíce kakaa smíchané se skořicí.
Krok 3: Ušlehané těsto nalijeme na plech s pečicím papírem (nejlépe potřený máslem) a pečeme v rozehřáté troubě 7 minut na 170 °C (v elektrické troubě, jinak podle druhu trouby).
Krok 4: Vyndáme a necháme pomalu chladnout (nerolujeme hned).
Krok 5: Mezitím ušleháme šlehačku, kam vmícháme umleté oříšky (nejsou ale do šlehačky nutné) a pak zarolujeme, posypeme kakaem a dáme do chladu pěkně vychladnout. Zdobíme pak jen podle sebe.
Zveřejněno 23. 11. 2013 13:21
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QmW9
Moje poznámka
Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QmW9
Nejnovější recepty
Podzimní rizoto
Přidáno před 10 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Dýňová polévka s červenými fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Salátek Jaňulák
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
Zaneta24 před 7 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 11 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 14 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
mcmiruska před 14 hodinami
Kynuté muffiny s kakaovým pudinkem
Lisa444 před 14 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
mafinka888 před 16 hodinami
Lilek pečený
Kava 2 před 17 hodinami
Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
Istar před 18 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
i.capova před 18 hodinami
Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem
Ivvettaa před 18 hodinami
Tématické fráze:
bílková rolada,
šlehačková roláda z bilku,
roláda z bílků,
bílková roláda recept,
rolada se šlehačkou bez mouky,
rolada bez mouky,
šlehačková roláda bez mouky,
sladká roláda z bilku,
kakaova bilkova rolada,
pečená roláda sladká,
sladká roláda bez mouky,
sněhová roláda se šlehačkou,
kakaová roláda jako dech,
babicovy dobroty recepty 23.11.2013,
roláda bez mouky se šlehačkou,
recept bílková roláda,
roláda z bílků recept,
sladká roláda se šlehačkou,
bilkova rolada kakaova,
bilkova rolada s banany
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
kakao,
skořice,
sůl,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
ořechy lískové,
kakao
Komentáře (28)