Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Moučníky , Záviny, rolády 28 názorů

Suroviny

5 bílků
5 lžic cukru moučka
(na každý bílek - 1 lžíce cukru)
2 lžic kakaa
1 lžiček skořice
špetka soli
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač ( Smetana fix )
lískové oříšky (namleté)
kakao (na poprášení roládky)
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.

  2. Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům dvě lžíce kakaa smíchané se skořici.

  3. Ušlehané těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nejlépe potřený máslem) a pečeme v rozehřáté troubě 7 minut na 170 stupňů ( v elektrické troubě, jinak podle druhu trouby).

  4. Vyndáme a necháme pomalu chladnout ( nerolujeme hned ).

  5. Mezitím si ušleháme šlehačku, kam vmicháme umleté oříšky( nejsou ale do šlehačky nutné) a pak zarolujeme, posypeme kakaem a dáme do chladu pěkně vychladnout. Zdobíme pak jen podle sebe.

Poznámka

Po vyndání z trouby se nám bude zdát roláda taková poloupečená, nehotová, ale necháme ji dál chladnout cca 10 minut, nerolujeme ji proto hned, ale až po této době se dobře oddělí od papíru a zaroluje se i se šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 334 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Jestli mohu poradit, co se šlehačky týče. Cukrářky to dělají tak, že dají šlehačku čistě jen do nádoby na sporák jemně osladí a před bodem varu vypnou. Nechají do druhého dne vychladnout a ta se pak našlehá bez ztužovače a vydrží krásně tuhá.;-)

    Odpovědět

  • Eweli Eweli(neregistrovaný)

    Dnes jdu na to, jsem zvědavá, jestli se mi povede :-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Díky za super recept..zrovna jsem jí vytáhla z trouby. Jen je taková tenounká,snad se mi jí podaří srolovat tak,aby se nepotrhala...;-(:-O:-O

    Odpovědět

  • monavika: ;-)

    Odpovědět

  • monavika: to jsem ráda, že chutnala;-), přiznám se, že jsem měla jeden kousek a ani nevím, jaká byla, taky mi jí snědli;-(

    Odpovědět

  • monavika monavika

    Roladu jsem pekla poprve a je vynikajici,pritel snedl celou roladku sam :-) dekuji za recept,vlozila jsem bodik :-):yes:

    Odpovědět

  • kuky kuky(neregistrovaný)

    ahoj, dělám také roládku bez mouky ale hnědou. Tahle vypadá také skvěle, vyzkouším.

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I když u"sladkých"receptů většinou dávám jen bodík bez komentáře;-)tak tuhle krásnou roládu musím i okomentovat-Ivi máš ji moc príma a já,ač na to sladké moc nejsem,tak bych si s chutí nabídla:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • senky senky

    To je lákadlo:yes::yes:

    Odpovědět

  • Tanicka :
    Zkoušej, já měla začátky krušné, ale rolády mne naučila nebožka tchyně, dělala jsem s ni pak rolády do tomboly , ona dělala hutné krémy, Ty já nemusím, ale taky mám někdy "horko" i u roládky někdy, když se moc nedaří a nejsi sama, zkoušet a zkoušet to chce, až budeš profík;-):-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-O:-O Ivanko, no to je krása nesmírná:-K Ta bude jako dech;-):-K Jak jsem to mohla včera přehlédnout:-? Určitě ji vyzkouším , bodík posílám :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p. Já mám bílkové rolády i řezy moc ráda :-K

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    varilamyskakasicku: No právě, vždycky něco vyteče :-(( To je to, co mě mate a vadí mi.. ale budu to zkoušet..:-D

    Odpovědět

  • Tanicka: Taničko, ta roládka, co jsem pekla včera, je tenoučká, jak dáš pak do ní šlehačku, krásně ji balíš a vždy, jak ji roluješ, zkus jakoby ji přisunout zpět k sobě a zase roluj, ono ale vždycky Ti něco vyteče, ta šlehačka neteče, pak ji zarovnáš celou roládku, seřízneš kraje a dáš do chladu, když je tenký korpus, dobře se plní i roluje, nedávej tolik náplně, ta pak vyteče;-);-);-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Tedy tak to je krása, prostě nevím, jak to děláte :o)! Poprosím o radu - jak mám plnit a motat roládu, aby náplň nevytekla, bylo jí hodně, a přesto držela roláda pěkný tvar? Děkuji :-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: šlehačková roláda z bilku bílková rolada roláda z bílků rolada se šlehačkou bez mouky rolada bez mouky šlehačková roláda bez mouky bílková roláda recept sladká roláda z bilku pečená roláda sladká kakaova bilkova rolada sněhová roláda se šlehačkou sladká roláda bez mouky kakaová roláda jako dech babicovy dobroty recepty 23.11.2013 roláda bez mouky se šlehačkou bilkova rolada kakaova recept bílková roláda kakaova rolada z bilku majka bílková sladká roláda se šlehačkou

Zapomněl/a jsem heslo