Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 992 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,80 g |
Tuky | 185,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 7,29 g |
Sacharidy | 222,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je úžasně rychlá a moooc chutná. Dělala jsem ji asi 5x a vždy s velkým úspěchem.
Zdroj: http://www.fatimma.sk s drobnými úpravami
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2018 10:42
Petra Benesova:
No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá
No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá
18. 8. 2018 08:11
casino: musím říct, že jste šikula a oplácím poklonu
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
17. 8. 2018 19:40
casino: teda Casino - vy si ten zobáček opravdu neošidíte . S tím otočeným plechem je to dobrý fígl
17. 8. 2018 18:07
Z meringy dělávám PAVLOVA.., roládu až ffčíl
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň
Aby těsto trochu vypadalo tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu Samozřejmě to tak i peču
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň
Aby těsto trochu vypadalo tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu Samozřejmě to tak i peču
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
16. 8. 2018 11:22
hosta: Jé, díky za radu, věřím, že tento fígl funguje, i když ono to tolik nebolí ten papír hned stáhnout. Ale u štafetek bych to mohla zkusit
16. 8. 2018 10:47
Petra Benesova: mně se osvědčilo, když jsem dělala tu sněhovou citronovou roládu z podobných, postříkat papír pod sníh olejem ve spreji, pak se nepřilepí ani při chladnutí.
16. 8. 2018 08:58
casino:
S první poznámkou souhlasím, stahuje se samozřejmě papír, ale s tou druhou souhlasit nemůžu, protože už jsem jednou udělala tu chybu, že jsem sněhové těsto nechala vystydnout na papíře (když jsem dělala štafetky) a ten už jsem pak nesundala a musela plát těsta vyhodit. Takže určitě stáhnout hned po vytažení z trouby. A dík za tu první připomínku a za poklonu
S první poznámkou souhlasím, stahuje se samozřejmě papír, ale s tou druhou souhlasit nemůžu, protože už jsem jednou udělala tu chybu, že jsem sněhové těsto nechala vystydnout na papíře (když jsem dělala štafetky) a ten už jsem pak nesundala a musela plát těsta vyhodit. Takže určitě stáhnout hned po vytažení z trouby. A dík za tu první připomínku a za poklonu
16. 8. 2018 08:46
Madam, přijměte mou poklonu
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?
16. 8. 2018 07:17
Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 8 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 14 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 1 hodinou
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 1 hodinou
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 2 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 2 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 4 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 4 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 5 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: roláda bez mouky sněhová roláda s mascarpone šlehačková roláda bez mouky pavlova roláda roláda se šlehačkou bez mouky roláda pavlova šlehačková roláda roláda se šlehačkou pavlova roláda bez mouky roláda s malinami roláda s mascarpone a šlehačkou roláda se šlehačkou a mascarpone recept slehackova rolada roláda s mascarpone a malinami roláda z bílků bez mouky roláda šlehačka mascarpone roláda s malinami a s mascarpone roláda bez mouky se slehackou roláda s mascapone a s malinami madam ztužovač šlehačky
Suroviny: bílek, cukr, ocet jablečný, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, sýr smetanový, cukr, maliny, cukr moučkový
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
9 názorů