Borůvky ve vlastní šťávě
Borůvková sezona je v plném proudu v létě. Kdo se chystáte na jejich sběr, máme pro vás tip na zpracování k pozdějšímu použití. Bobulky stačí dát do sklenic, zasypat cukrem, zavařit a máte sladký kompot raz dva hotový.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné jsou do šlehačkového poháru nebo na lívanečky s kupičkou tvarohu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2020 15:09
jeden z nejlepsich receptu na boruvky :) nastal jeho čas
30. 7. 2019 21:46
Tak jsem vyzkoušela z kanadských borůvek. Šťáva pomalu žádná a cukr nerozpuštěný. Nemáte někdo radu co s tím ?
21. 7. 2018 21:40
je to jednoduší než marmeláda a na lívance jako dělané
7. 7. 2014 12:00
Ja je prosypu cukrem /krupici/ pak je dam do sklenic poradně je stresu, aby se jich tam vešlo víc a dam sterilovat aby se chytla víčka
17. 7. 2013 21:54
holky prosím někde jsem četla že borůvky zalejou horkou vodou ,musí se to pak zavařovat nebo stačí otočit dnem vzůru? Děláme ta okurky zalijem horkým nálevem a jen obracíme,ale nevím jak u těch borůvek. Díky moc
7. 7. 2009 19:47
Jo jo Merylas,někdy to je na mrtvici s vařením,a ještě má nemocnou slinivku.Ale co, chraň Bůh horšího
7. 7. 2009 19:46
Merylas, u mne taky diabetik, ale totálně na sladké, ach joooo Ale teď bere nějakou dobu Dialaval a nemá takovou chuť na sladké, ale to není téma na tady ten recept.
7. 7. 2009 19:42
Tak já mám zavařovací hrnec a teploměr A Jaruš, u tebe taky diabetik, ach jo.....
7. 7. 2009 19:35
No Jani,tak jsi na tom jako já,taky už mnoho let zavařuji všechno v troubě.
7. 7. 2009 19:34
Asi uděláme forum - v troubě zavařuju taky a mám minutku na minuty a teploměr na teplotu
7. 7. 2009 19:32
No, dobře, dobře, jen do mne! Tak si vemte, že zavařuji v troubě a to se fakt špatně odhaduje doba sterilizace, nicméně, většinou se mi nic nekazí, ale stane se. Jeden rok jsme zavařovaly nádherné broskve, za ještě lepší cenu 15 kč z Jižní Moravy. Nádhera. Další rok taky a všem, úplně všem se zkazily skoro do poslední sklenice. Dodnes nevíme, proč Někdo mi právě říkal, že příčina mohla být v malém množství cukru, ale všem?
7. 7. 2009 19:29
Jo Jani,dávám,ale je to jen malinko.Ale bez cukru to je,jak píšou holky taky výborné,můžou to pak i diabetici.Taky jich dělám pár bez cukru,protože doma jednoho diabetika mám.Takže se toho vůbec neboj.
7. 7. 2009 19:26
Merylas jen potvrzuje moji zkušenost, já prakticky každé ovoce dělám bez cukru, právě avych ho pak použila dle své volby. Prostě už jsem si zvykla, že každé ovoce ten cukr v sobě má a funguje to u každého
7. 7. 2009 19:23
Jani, nemělo se by to bez cukru kazit, pokud dodržíš čistotu a dobu sterilaceMoje mamka kdysi taky zavařovala, já trochu borůvek jen zamrazím, ale dělám třeba jablka ve vlastní šťávě, taky bez cukru a nic se nekazí
7. 7. 2009 19:16
Jarmilo, ale ty cukr dáváš, ne? Jak vidím
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Zdravý jetelový sirup
Přidáno 26. 5. 2024 18:05
Právě bylo uvařeno:
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 1 hodinou
Fish and chips
Saona uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka
Recept24 uvařila před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Inna uvařila před 2 hodinami
Hrášková polévka (krém) s krutony
8181bartova uvařil před 2 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
NikVe uvařila před 3 hodinami
Nakládaný hermelín I
zdenka1011 uvařila před 3 hodinami
Masové kuličky po znojemsku
limosek uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky v cikánské omáčce
mdrhova uvařila před 4 hodinami
Anglické palačinky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Boží milosti jsou tradičním sladkým pečivem pro sváteční příležitosti
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: zavarovani boruvek jak zavařit borůvky borůvky zavařování zavaření borůvek borůvky recepty zavařování borůvek ve vlastní štávě zavařené borůvky zavařování borůvek recept zavařování borůvek v troubě zavařování borůvek bez cukru zavařování borůvek bez vody zavařit borůvky boruvky v cukru jak zavařovat borůvky zavařování borůvky recept na zavařené borůvky horké borůvky recept sterilizace borůvek jablka ve vlastní šťávě borůvky zavaření
Suroviny: borůvky, cukr krupice
Borůvky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jJP
19 názorů