Višně ve vodce

Merylas Kuchařka: Merylas

Nápoje 15 názorů

Suroviny

750 g višní
600 g cukru krupice
1/2 l vodky
1 dcl rumu
3 hřebíčky
větší kousek celé skořice
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2-3 týdny.

  2. Pak dáme na stejnou dobu do chladna a můžeme konzumovat. Já višně nechávám po celou dobu ve vodce, používám hlavně na přelití pohárů a zmrzliny se šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Višně ve vodce

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Merylas: Já je mám, jako podešev.8-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Tak to je záhada i pro mě. Mám ještě pár sklenic višní naložených v alkoholu, tak jsem je omrkla. Višně určitě nejsou scvrklé tak, že by se nedaly použít. Tak si taky myslím, že to bude třeba odrůdou.:-(

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    casino: jednou jsem je dělala, ale s marcipánem, jako dárek do kytice k padesátinám. Na to, co to dalo práce, je snědli, nechci užít hrubší slovo, na můj vkus příliš rychle. Ale to je asi 15 let.

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: asi i dost záleží na odrůdě višní. Já nakládám zpravidla 3 čtyřlitrovky ze dvou stromů. Část je víc, část míň scvrklá. Takové množství samozřejmě v kuchyni neupotřebím, je to i pro mlsné huby otce, manžela i zetě. Dávám 2/3 vínovice a 1/3 rumu. Je to dost " ožralé";-);-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Mě to právě chutná, jak to chytne hořkost a chuť od pecek! Sto lidí , sto chutí! Bublaninu taky dělám s peckami, kvůli té chuti od pecek.:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hospodyne: Tak ty moje ne, je to jako žvýkačka! Úplně tuhé. Když to vypeckuju, tak zůstane jen ta tuhá slupka.8-( Asi to sleju a zůstane aspoň višňový likér.:-D Ještě, že jsem neudělala víc, mám jen 10 malých skleniček. :-//:-//:-//:-//

    Odpovědět

  • casino casino

    hospodyne:
    S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě :yes: https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...

    Veronika.Hrozna:
    Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní 8-(

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: myslím, že je naopak do kuliček můžete zabalit. Já je do dezertů používám hodně často a musím je chránit před chlapy, protože mi na ně chodí. Višně naložené do alkoholu scvrknou vždy, je potřeba je před zalitím pořádně prosypat cukrem, tím se to trochu zmírní. Na dezertech pro dospělé je to lákavé zpestření.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Aha! Tedy žádné dlouhé skladování višní! Uff! ;-( Měla jsem v plánu kokosové kuličky, ale ....... to tam nemohu dát! 8-(Jinak ten perník, co jsem pekla , doznal vaší karamelové šlehačky:yes: a ovoce /tam jsem chtěla dát i ty višně/! Tak jsem dala jenom kousek pomeranče a kolečko banánu vymáchané v dortovém želé:-((.;-(

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    Elementary, milá Watsonová :-K
    No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu;-)
    Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Tento recept jsem dělala v létě. Teď včera jsem višně otevřela a jsou celé scvrklé, i když byly po celou dobu v rumu a vodce. Neumím si to vysvětlit.:-O Záhada. Byly ve sklepě, tam je chladno a tma.:-((

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simi, děkuji za důvěru a taky mám naloženo podle různých receptů . :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak jsem dnes založila na višně ve vodce podle tohoto receptíku,tak jsem zvědavá jak to dopadne;-)Ale né jen tento,udělala jsem podle vícero receptíku;-);-)tak jen pak testovat ,který je lepší:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Václave :-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Říkáme"Ovoco co se zdá, ale zradí" .HI HI. Už pár přátel jse nachytal na tu vodičku, že nevěděli, která bije. HI HI. +bodík 2

    Odpovědět

Tématické fráze: zavařování višní višně třešně ve vodce recepty z višní jak udělat višně v rumu co udělat z višní višně zavařování co z višní visne s rumem višně s vodkou domácí griotka z višní zavařování višně višně recept zavařování višní s rumem višně recepty recept na sušené višně švestky ve vodce recept na zavařování višní recepty višně sušené višně recept

Zapomněl/a jsem heslo