Azu po tatarsku z vepřového
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 521 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,35 g |
Tuky | 63,49 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 7,18 g |
Sůl | 17,75 g |
Sacharidy | 27,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je samozřejmě určený i k vaření v normálním tlakáči nebo na sporáku v hrnci. Je třeba si upravit tekutiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2021 20:28
CHICKEN DUCK MEAT....kolik je to přibližně minut, když to budu dělat v tlakáči?
2. 2. 2021 20:24
11. 3. 2013 15:04
mili:Určitě se to dá samozřejmě uvařit i v klasickém hrnci, ale trvá to déle
11. 3. 2013 13:10
prosím dá se to i jinak než v tom tlakovém hrnci, mám s nima špatnou zkušenost a nepoužívám je, jinak by to mohlo být dobré
1. 11. 2012 17:58
Aj keď moje meno mnohých upozorňuje na arabský (moslimský) pôvod, nie je tomu tak. Som kresťanka, ale s citom aj pre ľudí iného vierovyznania.
Myslím si, že ak niekto chce meniť tradičné recepty, ktoré by mohli vyvolať určité pochybnosti o svojom pôvode, mal by myslieť na to, že niekoho sa to môže dotknúť z rôzneho hľadiska (nemusí to byť vždy otázka vierovyznania).
Okrem toho nikto nepovedal, že jedlo na základe tohoto receptu bude chutiť. Skôr naopak. Chuť bravčového mäsa je tak odlišná od hovädzieho, že to kazdému už pri čítaní receptu udrie do hlavy, že to nie je pôvodný recept, ale zmenený (v tomto prípade zlacnený - zlevněný).
Myslím si, že ak niekto chce meniť tradičné recepty, ktoré by mohli vyvolať určité pochybnosti o svojom pôvode, mal by myslieť na to, že niekoho sa to môže dotknúť z rôzneho hľadiska (nemusí to byť vždy otázka vierovyznania).
Okrem toho nikto nepovedal, že jedlo na základe tohoto receptu bude chutiť. Skôr naopak. Chuť bravčového mäsa je tak odlišná od hovädzieho, že to kazdému už pri čítaní receptu udrie do hlavy, že to nie je pôvodný recept, ale zmenený (v tomto prípade zlacnený - zlevněný).
31. 10. 2012 21:28
Fatima: každý si může vyznávat víru jakou chce, ale myslím si, že recept je recept a nezáleží na tom co je v názvu, hlavně, že chutná. A kdo není vepřové, tak si tam dá to hovězí.
31. 10. 2012 16:29
Ako iste viete, veriaci Tatári (dnes ich je asi 5,5 milióna) sú moslimského vyznania a Korán veriacim moslimom zakazuje jesť bravčové (vepřové) mäso.
Tatárske azu je vždy z hovädzej sviečkovej.
Recept je určite vydarený, len by sa mal nazývať ináč.
Niekomu sa bude zdať názov a komentár nepodstatný, ale moslimi nemajú ten istý názor. Dnes, v dobe, ked ekumenizmus postupne pomáha k rešpektovaniu všetkých vierovyznaní (nie sektárstvo!), môže byť názov receptu prejavom nedostatku rešpektu k ich viere.
Tatárske azu je vždy z hovädzej sviečkovej.
Recept je určite vydarený, len by sa mal nazývať ináč.
Niekomu sa bude zdať názov a komentár nepodstatný, ale moslimi nemajú ten istý názor. Dnes, v dobe, ked ekumenizmus postupne pomáha k rešpektovaniu všetkých vierovyznaní (nie sektárstvo!), môže byť názov receptu prejavom nedostatku rešpektu k ich viere.
23. 10. 2010 12:13
milujem azuuuuu...mnam,vyborne !
13. 9. 2010 22:11
Bylo to opravdu moc dobré (ani jsem to z těch ingrediencí nečekal) Díky
14. 3. 2010 15:00
Děkuji za pochvalu a fotečku
14. 3. 2010 14:13
Vynikající jídlo dnes jsem dělala k obědu,ale bez vína a v pánvi wok,nudličky masa jsem zprudka osmažila,aby se maso zatáhlo ,ale suroviny jsem použila,jak máš napsané díky chilli je jídlo pikantnímoc nám chutnalo přidala jsem fotku a ještě přidám i bodík za chutný dnešní oběd
10. 12. 2009 17:32
Jsem ráda, že chutnalo
10. 12. 2009 14:07
dlouho jsem hledala recept takový, aby chutnal jako Azu z naší jídelny ( je výtečný!) a konečně našla Díky za receptík a dávám bodík
12. 7. 2009 14:39
Ten recept mi není neznámý, dostala jsem ho myslím i meilem a chtěla jsem vyzkoušet, ale zatím jaksi se na něj nedostalo. Jde tam totiž víno a jak už jsem tady někde psala, mi se nemůže stát, aby mi zbylo aspoň do zmražených kostiček Jinak, určitě plus.
12. 7. 2009 14:27
Podobné Azu jsem už dělala a chutnalo+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 5 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 15 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 2 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 4 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 6 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 7 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 8 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: azu po tatarsku vepřové azu azu azu z veproveho masa azu z vepřového recept azu po tatarsku recept vepřový krček kuřecí azu vepřový krček recepty recept na azu azu po tatarsku z vepřového masa azu z vepřového rercepty vepřové azzu krůtí azu krůtí azů po tatarsku azu recept hrnce elo krček recepty hovězí krček
Suroviny: plecko vepřové, okurky sterilované, kečup sladký, víno bílé, olej, sůl, pepř, chilli, mouka hladká, vývar
Azu po tatarsku z vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY3j
15 názorů