Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně jako ho pekly naše babičky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 648 kJ / 1 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,27 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 38,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle je recept mého dětství. Navíc, neděste se názvu, u nás se prostě tomuto pokrmu říká halušky - co to vyvolalo v partnerech naší rodiny asi nemusím říkat, ale pro nás to jsou halušky. Musí být cítit hlavně česnekem a musí být tenounké. Upřímně - bramboráky na pánvi na tuku se tomuhle ani zdaleka nepřibližují. Jenže kde dneska smažit přímo na kamnech....
Navíc tomuto těstu nalitému na plech a upečenému do křupava se říká u nás bramborák.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2015 11:34
A souhlasím, strašně chutné, krásné a voňavé vzpomínky
26. 11. 2015 11:12
26. 11. 2015 10:51
17. 4. 2014 20:11
17. 4. 2014 20:00
15. 4. 2014 16:17
28. 1. 2014 14:54
28. 1. 2014 14:49
Jen do do nich dáváme pouze sůl , kmín , mouku, vejce, brambory a samozřejmě je pečeme na plátě s láskou. Upečené potíráme přepuštěným máslem
8. 1. 2014 17:36
Zvlastní zkušenosti vím že se v každé vesnici a něky i v chalupách dělaly jinak, prostě jak bylo zvykem.
4. 1. 2014 12:39
11. 12. 2013 11:48
Prostě když se jdou dělat halušky, je to toto, když halušky vařené ve vodě, tak nočky. Stále říkám, že není jednotný zákon na jeden název, který je jen ten správný. Pořád se jedná o stejné, naprosto skvělé a chutné jídlo
11. 12. 2013 08:00
11. 11. 2013 22:24
11. 11. 2013 13:46
11. 11. 2013 13:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 2 minutami
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 40 minutami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 58 minutami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 1 hodinou
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 2 hodinami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 2 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sejkory sejkory recept bramboráky jako od babičky krkonošský bramborák krkonošské recepty krkonošská jídla bramborové sejkory recept sejkory recept na sejkory krkonošské bramboráky sejkory na sladko krkonoské sejkory jídlo sejkory bramboráky z nových brambor krkonošský guláš recept krkonšské sejkorky bramborák na plotně babiččiny bramboráky krkonošsky gulaš kaborky
Suroviny: brambory, krupice, česnek, majoránka, kmín celý, cibule, sůl, sádlo
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
117 názorů