Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka (hlavička) by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé kopřivy nebo bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,18 g |
Tuky | 162,56 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 7,12 g |
Sůl | 16,73 g |
Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já pracuji obvykle s dvojnásobnou dávkou, jen rohlíků dám cca 12 ks. Někde se hlavičce říká nádivka.
Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé.
No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto.
Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2022 09:12



5. 4. 2021 10:23

2. 4. 2021 18:35



10. 3. 2021 13:52

27. 3. 2016 11:48





27. 3. 2016 11:18


A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí

26. 3. 2016 18:41




26. 3. 2016 18:31




Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc

26. 3. 2016 18:23




26. 3. 2016 17:32














A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka











26. 3. 2016 12:01




6. 4. 2015 14:14





6. 4. 2015 14:11
23. 4. 2014 09:00





22. 4. 2014 22:09

Priznam se, ze takto samostatnou nadivku jsem ještě snad nedělala, nadivala jsem jen kure jednoduchou nadivkou z rohliku, vajec a kopriv. A i to je vynikajici



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Drůbeží kapsičky pečené v remosce
Přidáno před 10 hodinami

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 17 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno 24. 3. 2023 17:56

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno 24. 3. 2023 15:24

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 13:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 12:16
Právě bylo uvařeno:

Mini bábovičky
uvařil/a Lorrianne
před 4 hodinami

Rychlé a křehoučké taštičky
uvařil/a Vladka321
před 5 hodinami

Domácí kmínový chleba
uvařil/a Vladka321
před 5 hodinami

Francouzský citronový koláč
uvařil/a Jan Nemec
před 6 hodinami

Masové kuličky s fazolemi
uvařil/a Martin87
před 6 hodinami

Langoše jednohubky
uvařil/a Eviks33
před 7 hodinami

Mhamar-kuře na cibuli
uvařil/a pazderka83
před 8 hodinami

Kanellbular - skořicové šneky
uvařil/a PetraSIC
před 9 hodinami


Bábovka Margot, která se vždy povede
uvařil/a RenKa73
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa velikonoční nádivka s kopřivami recept na velikonocni nadivku velikonoční nádivka recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka-hlavička velikonoční nádivka s kopřivama recept velikonoční nádivka nádivka s kopřivama velikonočníhlavička velikonočn nádivka velikonocni nadivka s kvasnicemi kynuta velikonocni nadivka klasická velikonoční nádivka velikonoční nádivka kynutá sváteční nádivka klasická nádivka kuzleci maso recepty velikonocni hlavicka-recept kůzlečí maso
Suroviny: plecko vepřové, bůček uzený, maso kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, rohlík, sůl, pepř, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, česnek, máslo, strouhanka, vývar masový
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
35 názorů