Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,18 g |
Tuky | 162,56 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 7,12 g |
Sůl | 16,73 g |
Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuřecí maso lze nahradit nebo obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa. Zbylý vývar použijeme jako základ nějaké omáčky nebo polévky, nebo zamrazíme, je škoda ho vylévat.
Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé, lze nahradit pažitkou.
No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto.
Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 3. 2024 07:56
16. 4. 2022 09:12
5. 4. 2021 10:23
2. 4. 2021 18:35
27. 3. 2016 11:48
27. 3. 2016 11:18
A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí
26. 3. 2016 18:41
26. 3. 2016 18:31
Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc
26. 3. 2016 18:23
26. 3. 2016 17:32
A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka - ty víš že si dělám srandu a znova musím tobě i mimosce poděkovat, že jste tam tenkrát byly a podpořily mne
26. 3. 2016 12:01
6. 4. 2015 14:14
6. 4. 2015 14:11
23. 4. 2014 09:00
22. 4. 2014 22:09
Priznam se, ze takto samostatnou nadivku jsem ještě snad nedělala, nadivala jsem jen kure jednoduchou nadivkou z rohliku, vajec a kopriv. A i to je vynikajici, takze toto musí byt uplna bomba Jste sikovna Preji hezke jarni dny.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Omeleta se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 20 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno 19. 4. 2024 08:50
Právě bylo uvařeno:
Povidlové šátečky bez kynutí
Obelix uvařila před 12 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 13 minutami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Franibald uvařila před 25 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Peggy72 uvařil před 48 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Dominika.jecmikova uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty - jako šátečky
1Blanka uvařila před 2 hodinami
Koláč z jablkového těsta s tvarohem, ovocem a drobenkou
Flipicek uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Moanka uvařila před 3 hodinami
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Historie barvení vajíček: Čarodějky používaly rezavé hřebíky a anglický král nechal vejce zdobit zlatem
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa velikonoční nádivka s kopřivami recept na velikonocni nadivku velikonoční nádivka recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka-hlavička velikonoční nádivka s kopřivama recept velikonoční nádivka nádivka s kopřivama velikonočníhlavička velikonočn nádivka velikonocni nadivka s kvasnicemi kynuta velikonocni nadivka klasická velikonoční nádivka velikonoční nádivka kynutá sváteční nádivka klasická nádivka kuzleci maso recepty velikonocni hlavicka-recept kůzlečí maso
Suroviny: plecko vepřové, bůček uzený, maso kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, rohlík, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, česnek, houby, máslo, strouhanka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
35 názorů