Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti

Tradiční velikonoční nádivka (hlavička) by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé kopřivy nebo bylinky, to vše najdeme v této nádivce.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 60 min

140 min (80 min příprava + 60 min tepelná úprava)

8. 4. 2009 22:11

Suroviny pro 10

10

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 445 kJ / 3 931 kcal
Bílkoviny275,18 g
Tuky162,56 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 7,12 g
Sůl16,73 g
Sacharidy329,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já pracuji obvykle s dvojnásobnou dávkou, jen rohlíků dám cca 12 ks. Někde se hlavičce říká nádivka.

Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé.

No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto.

Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova

16. 4. 2022 09:12

:-)<3:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 4. 2021 10:23

Letos jsem si opět vybrala tuto nádivku,kupodivu jsou i kopřivy i libeček jsem na zahrádce našla už začal růst.Tak už se peče v troubě;-)

Buchyna Buchyna

2. 4. 2021 18:35

Nádivka- hlavička mne zaujala ne proto, že vyhrála, nebo že se pečení zúčastnila V. Žilková. Zaujala mne pro svoji nápaditost, rozmanitost surovin, které se k sobě náramně hodí. Určitě letos vyzkouším. Jen mne mrzí, že ještě nerostou kopřivy. Jsou v ní skvělé ( dělám i kopřivový špenát ). Už mám uloženo v oblíbených a dávám zasloužený bodík:yes:<3 Přeji pohodové svátky jara:-K

Kormoran

10. 3. 2021 13:52

S poctivým domácím uzeným ale kde ho vzít co? Nejlepší a jednoduchá je domácí výroba s XXL Generátorem studeného kouře z Linykuchar cz :yes:

spagetka spagetka

27. 3. 2016 11:48

Simona Skolakova: nevadí, není důležité vyhrát ale zůčastnit se a o to šlo, sejít se, pobavit:yes::yes::yes::yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 3. 2016 11:18

spagetka:tak my nevyhráli,ale to nevadí,náladu to nezkazí,bylo tam 10druhů nádivek,ale mě chutnala vítězná a pak ta naše - Tvoje:-p:-K
A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí:-D

Daniella O. Daniella O.

26. 3. 2016 18:41

Ladi, moc dekuji za rychlou odpoved:-K. Tak bude tahle lahudka se zpozdenim, tedy az zitra, ale uz ted se nemuzu dockat a bodika posilam predem, protoze je tam vse, co nam chutna...:-p:yes::-K.

spagetka spagetka

26. 3. 2016 18:31

Daniella O.: ty ještě žiješ, ty potfůrko? :-O:-O:-D:-D
Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc;-)

Daniella O. Daniella O.

26. 3. 2016 18:23

Ladi, prosim, jak dlouho a na jaky stupen delas tuhle dobrotu v PH? Ingredience mam, teda mimo kopriv, ale to snad vadit nebude..;-). Predem dekuji za odpoved a GRATULUJI :-K:-K:-K.

spagetka spagetka

26. 3. 2016 17:32

Simona Skolakova: huráááá a vyhrajete, tomu věř. Prosímtě, libeček je důležitý, však víš, jak se mi nelíbilo, že ho tam neměli a Veronika zařvala, sakra jsme na tržišti, tak ho koukejte sehnat :-D:-D:-D:-D:-D:-DDěkuji :-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:
A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka :-D:-D:-D:-D - ty víš že si dělám srandu ;-);-) a znova musím tobě i mimosce poděkovat, že jste tam tenkrát byly a podpořily mne :-*:-*:-*:-*:-*

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 3. 2016 12:01

Špagi,tak letos jsem si vybrala Tvojí nádivku - hlavičku,protože byla v soutěži a vyhrála,my dnes máme též v obci klání o nejlepší nádivku,tak doufám,že uspěji;-):-DBodík už jsem dala,tak dnes jen fotečku:-p:-p

spagetka spagetka

6. 4. 2015 14:14

Jikotka: Díky za fotku :-K:-K:-K. jasně že se povedla:yes::yes:. U nás už zbývá pár posledních kousků, které si zamluvila na zítřek kamarádka.

Jikotka Jikotka

6. 4. 2015 14:11

Dělám jí jako ty,mám tam i houby,myslíš,že se povedla? Přidala jsem fotku po vytažení z trouby...

spagetka spagetka

23. 4. 2014 09:00

Helena: Děkuju moc:-8:-8, zklamaná nebudete. Já ji dělám i mimo velikonoce, když máme nějaké setkání v rodině nebo s naší partou jako občerstvení. Výhoda je, že se dá jíst i studená a hlavně druhý nebo 3.den je po rozležení ještě lepší :yes::yes::yes:

Helena

22. 4. 2014 22:09

Dekuji za odpoved! Recept jsem si schovala a pristi Velikonoce nebude hlavicka chybet na nasem stole;-)
Priznam se, ze takto samostatnou nadivku jsem ještě snad nedělala, nadivala jsem jen kure jednoduchou nadivkou z rohliku, vajec a kopriv. A i to je vynikajici;-), takze toto musí byt uplna bomba:yes: Jste sikovna :-K Preji hezke jarni dny.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa velikonoční nádivka s kopřivami recept na velikonocni nadivku velikonoční nádivka recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka-hlavička velikonoční nádivka s kopřivama recept velikonoční nádivka nádivka s kopřivama velikonočníhlavička velikonočn nádivka velikonocni nadivka s kvasnicemi kynuta velikonocni nadivka klasická velikonoční nádivka velikonoční nádivka kynutá sváteční nádivka klasická nádivka kuzleci maso recepty velikonocni hlavicka-recept kůzlečí maso

Suroviny: plecko vepřové, bůček uzený, maso kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, rohlík, sůl, pepř, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, česnek, máslo, strouhanka, vývar masový

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1O0