Bramborák - Sejkorky

lenka Kuchařka:

Bramborová jídla 13 názorů

56

Suroviny

Asi 750 g brambor
150 g cihly (ne té,z které se staví domy)
sůl
kmín
majoránka
česnek
pepř
1-2 vejce
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okrájíme a nastrouháme najemno brambory, zmačkneme je a slijeme vodu.

  2. Nastrouháme cihlu, přidáme 1-2 vajíčka, osolíme, opepříme. Nasypeme kmín, majoránku,prolisovaný česnek. Nakonec zahustíme hladkou moukou a strouhankou. Těsto by nemělo být řídké, přidáme více strouhanky.

  3. Okamžitě smažíme na rozpáleném oleji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborák - Sejkorky

  • spagetka spagetka

    Dušan:Dušane, sejkory, bramboráky, cmunda atd.... to jsou fakt krajové ale i rodinné názvy. Nemá smysl se hádat, jaký název je správný, protože správné jsou pro tu kterou oblast všechny. Mrkni na ten přidaný poodobný ode mne. U nás to byly prostě halušky. Pro naše příchozí partnery to bylo nepochopitelný, protože halušky pro ně byly to, co asi pod tímto názvem znáš. Dneska už tomu taky jinak neřeknou. Bramborák je pro nás totéž těsto, ale dělaný na plechu v troubě. To nasladko zásadně placky.Takže nedumejme nad názvem, je to zbytečný a je to o zvyku a tzv.rodinném stříbře.;-);-);-);-);-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    http://www.apetitonline.cz/recepty/929-sejkory-s-m... i já je tak znám, ale asi se krajově pro bramborák používá i tento název.

    Odpovědět

  • Dušan Dušan(neregistrovaný)

    Zdarec holky,
    nejsou Sejkorky náhodou sladký? Já to znám jako pusinky z bramborového těsta polité sladkou zakysanou smetanou, sypané perníkem a zakáplé medem.:-O

    Odpovědět

  • otto otto(neregistrovaný)

    taky přeju Lence pěkný den...:-8

    Odpovědět

  • simii simii(neregistrovaný)

  • simii simii(neregistrovaný)

    :yes super recept

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ráda bych znala pravé krkonošské sejkory - na plotně bez tuku ! ! !

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Lenko, jsme z celé republiky...zaregistruj se a přidej nám nějaký tvůj krajový nebo oblíbený recept...:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Lenko(neregistrovaná):-).Myslím že je to kraj od kraje,protože třeba v Krkonoších jsem dostala jeko Sejkory bramborákové hrudky smažené ve vyšší vrstvě tuku:-)).Takže co jiný kraj,jiná úprava receptu;-) ale proto není důvod se hned po ránu durdit a mračit se na ostatní;-).Hezký den:-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Vite ze se sejkory nedelaji na oleji??? Nýbrž na rozpálené plotne pomazané špekem ?? to je kruci rozdil... to nevim odkud ste ...:-//

    Odpovědět

  • Lussi Lussi

    dobré ale s najemno nakrájenou cibulí ještě lepší,dodá jim sladčí a výraznější chuť.. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    :-)):-D:-))to fakt bude asi špatně!:-)):-D

    Odpovědět

  • Varecka Varecka(neregistrovaná)

    Ja jsem to udelal s ytongem!To je asi spatne-co?:-OJa jsem to udelal s ytongem!To je asi spatne-co?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bramborák bramborak recept krkonošský bramborák krkonošské kynuté bramboráky babiččiny krkonošské sejkory krkonošské kynuté bramboráčky recept na krkonošské sejkory krkonošske sejkory krkonosska cmunda krkonošský kynutý bramborák babiččiny bramboráky krkonosske bramboraky kynuté bramboráčky recept bramborak sejkory s medem kynuté krkonošské bramboráčky babiččin bramborák recept na bramborák krkonosske bramboracky sejkory s medem a perníkem

Zapomněl/a jsem heslo