Koložvárské zelí na způsob UFO
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 16 202 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,98 g |
Tuky | 209,53 g |
Vláknina | 62,48 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 11,00 g |
Sůl | 26,96 g |
Sacharidy | 292,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kyslá kapusta je jedným z najlepších zdrojov vitamínu v zimnom období, takže sme ju aj tento rok pripravili 40 l keramickú nádobu. Ak sa nám zvýšila uvarená ryža a v chladničke máme mleté mäso, potrebujeme pridať iba pár drobností a chutné jedlo je na svete. Úžasná koložvárska kapusta sa dá pripraviť v UFO disku na pečenie v rúre, ale aj na záhrade či počas túry v pahrebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2020 17:58
magdalenka: hned bych si ji koupila a ochutnala, ale tady jsem ji nikde neviděla. Byla to naprosto jedinečná, úžasná a nezapomenutelná chuť. Já ji milovala.
Eja57: jj, jsem sice pořád mladá, ale už hóóódně dlouho. V té konzervě byla také rýže, ale promíchaná s mletým masem - vytvarováno do kuličky.
Eja57: jj, jsem sice pořád mladá, ale už hóóódně dlouho. V té konzervě byla také rýže, ale promíchaná s mletým masem - vytvarováno do kuličky.
3. 12. 2020 14:18
Nadja: Z Maďarska sme kedysi tie konzervy koložvárskej kapusty dovážali. Aj teraz ich ešte vyrába Globus konzerváreň v Budapešti, sem tam kúpim na dovolenku. Ale som presvedčená, že to už chuťovo nie je "ono".
3. 12. 2020 13:47
Eja57: Moje tchýně to vařila dost často, od dětství žila v Maďarsku a tak se na ni nalepila maďarská kuchyně, se vším všudy!
V jejím podání to bylo tak mastné a syté, že jsem to nemohla, ale všichni ostatní to přímo .... až do posledního drobečku.
V jejím podání to bylo tak mastné a syté, že jsem to nemohla, ale všichni ostatní to přímo .... až do posledního drobečku.
3. 12. 2020 13:36
Nadja: Ty už taky hodně pamatuješ nooo, byla moc dobrá...ona ta kombinace zelí + rýže + to ostatní není pro české jazýčky úplně obvyklá, ale je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel...nejlépe v malé hospůdce v Maďarsku, ale moje mi chutná taky
3. 12. 2020 02:17
O disku jsem vygooglila toto: https://chameleonsk.wordpress.com/2013/12/08/disk-... a https://www.pecmaniak.store/co-je-happy-flame-ufo-....
Pro použití na sporáku by asi odpovídala dubleta.
Kdysi se prodávalo Kološvárské zelí v plechovce za 6,40 Kčs a móóc mi chutnalo, ale bylo trochu jiné: v zelí byl kousek moravské klobásky, kousek libového vepřového a kulička z mletého masa.
Pro použití na sporáku by asi odpovídala dubleta.
Kdysi se prodávalo Kološvárské zelí v plechovce za 6,40 Kčs a móóc mi chutnalo, ale bylo trochu jiné: v zelí byl kousek moravské klobásky, kousek libového vepřového a kulička z mletého masa.
2. 12. 2020 20:46
Eja57: Tradičné miesto pre prípravu jedla v UFO disku na pečenie je popol, alebo dohasínajúca pahreba ale môžeme použivať všade, kde je dosť tepla k tomu, aby sa ingrediencie v jeho vnútri podusili, uvarili. Možná to zkuste najít takto: Happy Flame UFO. Výborná vec aj cez zimu
2. 12. 2020 20:32
UFO disk - našla jsem odkaz, že existuje pouze jeden výrobce, ale toho už jsem nenašla...určitě je zajímavý především na použití na venkovním ohništi - trouba je asi spíše jen náhradní varianta, rozumím správně?
Ale by mi chutnalo, moje oblíbené jídlo a souhlasím, vrstvit, nemíchat,...až na talíří
Ale by mi chutnalo, moje oblíbené jídlo a souhlasím, vrstvit, nemíchat,...až na talíří
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 3 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 4 minutami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 18 minutami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 2 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 4 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 4 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 12 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kombucha, čajová tibetská houba: Jak se o ni starat a jak ji konzumovat
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: zelí kysané, slanina uzená, cibule červená, česnek, plecko vepřové, paprika sušená sladká, rýže, smetana, klobása uzená, sůl, pepř mletý
Koložvárské zelí na způsob UFO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB64
7 názorů