Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárské zelí od Moniky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

24. 6. 2011 16:24

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lepší po dopečení nechat chvíli odležet, když se podává ihned po dopečení, tak by se hodně rozpadalo... Dosti specifická kombinace, ale nebylo to špatné ;o) Recept mám od kamarádky ze Slovenska.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sodovka Sodovka

27. 6. 2011 20:15

A ještě. Důležité je suroviny v pekáčku vrstvit a ne dohromady smíchat.:-)
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše.:-p Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. :-) Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.:-p

Sodovka Sodovka

27. 6. 2011 20:05

Jsem Slovenka žijící v Brně a Koložvárskou kapustu dělám tak, jak Tejaja. http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... Je vynikající. :-p Mleté maso do Koložvárské kapusty nedávám. ;-) Lepší je maso dušené - jako když vaříme hustý, vepřový, guláš. :-p A pak klobáska musí být kvalitní = pěkně zauzená.:yes: :-p A na závěr pečení vše zalít zakysanou smetanou. :-) Kopeček zakysané, husté, pochoutkové smetany dávám i na talíř - na Koložvárské zelí. ;-) :-p Když je koložvárské zelí dobře ochucené, tak ho miluji i děti předškolního věku, které běžně zelí nemusí. :-)

1974andrea 1974andrea

25. 6. 2011 15:25

Svetlana:Zrovna podle tohohle receptu jsem to dělala

Svetlana Svetlana

25. 6. 2011 13:31

Andreo, zkus tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-......a to v žádném případě nechci tvrdit, že recept s.maiki je špatný:-)...koložvárské zelí miluju jakékoliv :-)

1974andrea 1974andrea

25. 6. 2011 00:24

Ženský,nevím čím to je ,ale je to týden a já jsem podle vašich receptů vařila tohle zelí a musím říci,že jakkoliv miluju zelí,mleté i rýži,tak jsem si moc nepochutnala. A to jsem do toho přidala i domácí klobásy od souseda.:-(

magdalenka magdalenka

24. 6. 2011 22:02

zizala:Žižu, rumunsky je to Cluj...:-D

rolajs

24. 6. 2011 19:00

mňáám KOLOŠVARSKÉ zelí Fíííborné :DDD

spagetka spagetka

24. 6. 2011 18:10

Mńam, dělám jako Kološvár, tož si vyberte :-D:-D:yes:

Věrka.

24. 6. 2011 18:01

Co to tady je za zvyk, neustále někoho napomínat na jeho pravopis a nebo názvosloví. Vždyť je to jen o vaření, tak by se to tak také mělo snad i brát. Snad nebude tak zle, když jsem se ozvala i když jsem neregistrovaná.

AntoninZ

24. 6. 2011 17:15

Nojo, asi by to mělo být podle země původu, tedy maďarsky. Jenže guláš taky píšem česky. :-)

MIKIKE MIKIKE

24. 6. 2011 16:51

bibinko píše se to Kolozsvárské zelí:-)

Ivana79 Ivana79

24. 6. 2011 16:51

Po slovensky sa píše tak,ako je v recepte,teda so "ž",ale neviem ako u vás,Bibi:-8Dávno som nerobila,musím to napraviť:-p;-)

zizala zizala (moderátorka)

24. 6. 2011 16:50

Bibinka: To není jednoznačné. Maďarsky je to Kolozsvár, Slovensky Koložvár, česky Kološvár, německy Klausenburg, rumusky Kluž...vyber si ;-):-))

Bibinka Bibinka

24. 6. 2011 16:36

Maiki, nepíše se KoloŠvárské zelí:-? Teď jsem z toho jelen:-D, ale zelí je fajn. Máš 1.boda:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kološvárské zelí na madarsky zpusob recept koložvárské zelí zakysane zeli kološvár kolozsvárské zelí koložvár monika z kopečku koložvarske zeli recept koložvárské mlete maso s rýží a zelím mleté maso kolosvar recept mleté maso,sl.zelí zelí s rýží štýrské zelí mleté zelí ryze zelí mleté maso rýže recept ryze zeli mlete maso recepty domácí zakysané zelí koložvárské pečené zelí kolozsvár recept

Suroviny: zelí sterilované, maso mleté, cibule, rýže, smetana, klobása

TopRecepty.cz

Koložvárské zelí od Moniky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJl1