Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2021 09:36
13. 5. 2021 09:33
Jahody?
Tak určitě
13. 5. 2021 08:39
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
13. 5. 2021 08:30
13. 5. 2021 08:30
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu. Takže aby těsta netekla, nebyla lepivá, i při malém množství přimíchané mouky, používám polohrubou mouku. U hladké mouky je potřebné větší množství a má to dle mne vliv na chuť - cítit více mouku, než brambory.
13. 5. 2021 08:24
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
13. 5. 2021 08:20
13. 5. 2021 08:19
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
13. 5. 2021 08:15
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
13. 5. 2021 08:13
13. 5. 2021 08:10
12. 5. 2021 21:22
12. 5. 2021 19:50
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let! Já jsem učinila nedávno takovou zkušenost s bramboráky. Z nouze jsem je udělala z polohrubé mouky a připadaly mi daleko lepší. Fakt ale je, že jsme koupili výjimečně dobré brambory. Takže je otázkou, čím to opravdu bylo.
12. 5. 2021 19:41
12. 5. 2021 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 23 minutami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 2 hodinami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 4 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, voda, kůra citronová, tvaroh jemný, mléko, máslo, pudink, cukr citronový, kompot mandarinkový, želé dortové, cukr
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
20 názorů