Vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače
Během horkých letních dnů oceníme osvěžení v podobě zmrzliny. Ochutnejte tuto domácí zmrzlinu ze smetany, mléka a žloutkového krému s příchutí vanilky. Díky pravidelnému míchání během mražení se při přípravě obejdeme bez zmrzlinovače.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 717 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,29 g |
Tuky | 95,85 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 896 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 104,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Inspirace od korenizivota.cz.
Zmrzlina je dost sladká, pokud nechcete, nedávejte tolik cukru.
Vanilkový lusk je nejlepší rozříznout podélně a semínka (jsou opravdu malá) vyndat lžičkou nebo špičkou nože.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 2 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 3 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí nudle
jalamo uvařil před 16 minutami
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 59 minutami
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 3 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 4 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 5 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 5 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko, lusk vanilkový, žloutek, cukr vanilkový, cukr krystal
Vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkO9m
0 názorů