Houskový knedlík
Jestli se chystáte jako přílohu uvařit domácí knedlík, vyzkoušejte tento houskový knedlík s jednoduchou přípravou v domácí pekárně. Po nakynutí knedlíky vařte 20 minut ve vodě a můžete podávat.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 16 630 kJ / 3 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,08 g |
Tuky | 26,49 g |
Vláknina | 34,25 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 6,25 g |
Sůl | 15,46 g |
Sacharidy | 784,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2012 09:03
Tenhle knedlík miluju a už jiný nedělám..děkuji za super recept
1. 5. 2012 12:42
Tak už kynou
23. 4. 2012 23:52
19. 4. 2012 12:41
Právě jsem dělala, moc dobrý, povedený knedlíček, krásně drží kulatý :) tvar.. těsto jsem tedy míchala a kynulo na topení :) a super, díky za receptík +
31. 3. 2012 13:50
Tak jsem dnes snad po 10 letech uvařila knedlík podle tohoto receptu a moc se povedl, jen jsem ještě přidala KL cukru a Kl soli (kávovou lž.) Ty kupovaný jsou čím dál horší a jsem ráda, že jsem se k vaření knedlíku vrátila, díky za inspiraci
5. 2. 2012 10:05
Musím velice pochválit i já dělám tyhle knedlík jsou výborné,děkuji za receptík
2. 10. 2011 18:55
ziju v anglii a k tomuto receptu se stale obracim... diky...
10. 9. 2011 23:32
Davam 18 bodik protoze tyhle vase knedliky jsou uplna delikatesa ziju v Anglii a roky delavam knedliky pouze hrnickove,na kynute jsem nemela nikdy odvahu...ale vas receptik me velmi zaujal,samozdrejme i pochvaly na tyto knedliky Tak jsem se na ne vrhla,pomohla mi moje nejlpesi kamaradka DP a ony se vazne povedly,byly uzasne dobre a nadychane,proste pohadka a i ti moji chlapi se jen olizovali takze dekuji a vim stopro ze uz zadny jiny knedlik delat nebudu nez ten vas
4. 2. 2011 18:14
Knedlík jsem dělala v pekárně. Nádherně hladké těsto a knedlík výborný Děkuju za recept!
2. 1. 2011 10:33
Včera jsem potřebovala udělat houskové knedlíky na oběd. Bohužel selhala mi "technika" - jeden hnětací hák od ručního elektr. mixeru se mi ulomil (měl už toho hodně chudák za sebou) a tak jsem hledala recept na knedlíky do pekárny (je zvláštní, že jí mám již několik let a nikdy jsem je v tom nedělala), neboť se mi je nechtělo hnětat ručně.
Recept jsem vyzkoušela a mohu jen pochválit + děkuji
Recept jsem vyzkoušela a mohu jen pochválit + děkuji
18. 8. 2010 22:06
Tak jsem dnes použil tento receptučinil jsem malou zmněnu.Dal jsem půl napůl celozrnnou mouku s hrubou a kvásek založil z celozrnné. Výsledek je vynikající tmavý knedlík, juakoby hrubší ale vynikající chuti
17. 7. 2010 17:34
Zadělávámje ručně, bez pekárny,s houstičkou, žádné burisony, jsou vždycky vynikající, věřte tomu nebo ne ale já je takhle vařím už 50 let. Když jsem je začala zadělávat sousedka tomu navěřila, přišla se podívat, a řekla holka klobouk dolu, to mě bylo 12 let.
17. 7. 2010 16:45
Moc hezký knedlík, dělala jsem a na slovenských topkách a přidala fotku. Jsou moc dobré. Já je vařila v parním hrnci, byl, jak malovaný
17. 7. 2010 13:20
Knedlíky jsem dělala podruhé v životě a tenhle recept se povedl Děkuji
7. 5. 2010 08:43
Poprvé jsem dělala knedlík a povedl se díky za super recept+10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 4 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 9 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 1 hodinou
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 2 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 2 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 2 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 3 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 4 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Jak správně upéct husu. Důležité je začít s dostatečným předstihem a nic neuspěchat
Čeká vás svatba? Tohle je klasické menu se svíčkovou. Zkuste ji připravit podle šéfkuchaře Jana Punčocháře!
Další recepty
Tématické fráze: houskový knedlík houskový knedlík recept houskove knedliky houskove knedliky recept houskový knedlík domácí recept houskový knedlík knedlík houskový recept na houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlík jak se dela houskovy knedlik houskovi knedlik houskové knedlíky z domácí pekárny hoskový knedlík houskový knedlík z domaci pekarny recepty houskovy knedlik houskový knedlík z pekárny houskový knedlíky knedlík recept domácí houskový knedlík
Suroviny: mouka hrubá, sůl, mléko, vejce, rohlík, droždí sušené
Houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BL5o
33 názorů