Knedlík z domácí pekárny

pelda Kuchařka: pelda

Domácí pekárna 43 názorů

Suroviny

250 ml mléka
1 lžíce olivového oleje nebo 1 vejce
500 g hrubé mouky nebo polohrubé mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.

  2. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.

  3. Pekárnu nastavíme na program těsto.

  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou,kde necháme ještě 10 minut kynout.

  5. Mezitím si do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme.

  6. Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu. Zkoušíme špejlí, jestli jsou knedlíky již hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Knedlík z domácí pekárny

  • spinner spinner

    ...voda se solí nebo ne???

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Petr B,: Pomoučím si ruku a proste tomu těstu pomužu ven z pekárny rukou.;-)

    Odpovědět

  • Hela21 Hela21

    Muj prvni knedlik ve 32 letech a diky pekarne a receptu se povedl ,muzu jen doporucit.:yes::-):-:yes:;-):-O.

    Odpovědět

  • Marietta Marietta

    Výborný knedlík :-)

    Odpovědět

  • PavlaZ PavlaZ

    Poprvé jsem dělala knedlík a povedlo se .Díky za recept. Příště zkusím přidat housku.

    Odpovědět

  • larsa larsa

    Děkuji za recept. Má knedlíková premiéra. A dopadla skvostně :yes: Díky

    Odpovědět

  • Petr B, Petr B,(neregistrovaný)

    Prosím vás, lidi, jak to nakynuté těsto dostáváte z nádoby pekárny??? Těsto jak pavučina, nádherně nadýchané, ale že by šlo po dobrém ven, to eda ne...

    Odpovědět

  • Izzizbizi Izzizbizi

    Mně se povedl skvěle :-) :yes:

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    maria64: nemuže to být tím, že už jsou hotové? Já podle špejle je mela hotové po 10 minutách,vyndala jsem je na 15 minutě a během techto pěti minut mi drobně praskl

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Nejlepší knedlík, který jsem kdy dělala a vůbec i jedla :-D Místo sušeného droždí jsem dala 1/2 kostky klasického, těsto jsem po vykynutí ještě ručně prohnětla a vařila jsem v parním hrnci - knedlík nádherně nakynul a vůbec nepraskl! No prostě naprosto super! Moc děkuji za výborný recept! :yes:

    Odpovědět

  • Besinka35 Besinka35

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Tak ty jsou fakt luxusní! První pokus a hned se povedly!:-8

    Odpovědět

  • maria64 maria64

    Knedle jsou krásné.Jak to holky děláte, že Vám neprasknou?Mě v poslední dob vždycky prasknou, nevím proč?:yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Renáta, Dáša: je dôležité všimnúť si aj doby spotreby na sáčku so sušeným droždím. Raz som ho použila tesne pred uplynutím doby upotrebenia a cesto tiež nevyskočilo. Preto oveľa radšej používam droždie čerstvé.

    Odpovědět

  • Renáta Renáta(neregistrovaná)

    Dáša:Možná byl problém v tom, že jsi dala studené mléko, anebo jsi smíchala sušené droždí se solí.Sůl, droždí, cukr má přijít každý do jiného rohu. Já ty knedlíky dělám stále a jsou moc dobrý:-p.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kynutý knedlík z pekárny kynuté knedlíky z pekárny kynuté knedlíky v pekárně houskový knedlík z pekárny bramborový knedlík domácí knedliky z pekarny na chleba houskový knedlík v pekárně kynutý knedlík v pekárně nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík domácí kynutý knedlík houskové knedlíky z pekárny domaci bramborovy knedlik houskové knedlíky v pekárně bramborove knedliky z domaci pekarny bramborovy knedlik z domaci pekarny domácí bramborové knedlíky rychlé recepty pro domácí pekárnu domácí pekárna-knedliky kynutý knedlík houskový z pekárny domácí knedlík bez droždí

Zapomněl/a jsem heslo