Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková krkovička (křehká)

Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které se nechá maso důkladně odpočinout. Poté už stačí jen osmažit a výborný oběd máte hotový,

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

8. 11. 2009 14:23

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 310 kJ / 313 kcal
Bílkoviny12,73 g
Tuky12,88 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,04 g
Sůl9,66 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K masu jsem podávala dušené fazolky na anglické slanině a cibulce s hranolky. Na minutky máme raději krkovičku, mírně prorostlou, protože je křehká a není suchá jako třeba kotlety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

20. 8. 2012 13:32

Koubkova:Jiřko, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a že chutnalo-díky:yes:

Koubkova Koubkova

20. 8. 2012 12:17

Moc dobré:-p:yes:.

rebeka rebeka

31. 7. 2012 20:17

magdalenka::-D:-D:yes::yes:

magdalenka magdalenka

31. 7. 2012 20:01

maris::yes::-D dobre, že tie milióny ľudí, čo nejedia bravčové, necítia potrebu to pod tento recept napísať...:-D

rihana

31. 7. 2012 19:39

Miabella: Já mám nejraději bůček a prorostlou krkovici. Ta občasná porcička mě určitě nezabije. Jsem pořád štíhlá a to je mi přes šedesát. Ukládám. :-p

Iness Iness

31. 7. 2012 19:18

Miabella:
Když se maso dobře vypeče a nekonzumuje se tohle tučnější každý den, tak v tom nevidím žádný problém. Člověk může jíst všechno v určité míře a může si při tom udržet ideální váhu, pokud se k tomu samozřejmě nepřidají zdravotní problémy. To už je jiná stránka....
Tvůj komentář je tedy poněkud netaktní :no:;-).

Bibinka Bibinka

31. 7. 2012 18:50

Miabella:...proč si si ten recept vyhledala, když vepřové nejíš:-?:-O Víš co, jsi tu už téměř 3 roky a nedala si sem žádný recept-nechtěla by si nám ze soli+pepře+bylinek napsat nějaký skvělý recept co by zasytil rodinu:-?:-?:-?

maris maris

31. 7. 2012 18:24

Miabella: .. a co jsi nám vlastně svým komentářem chtěla sdělit ? Že nejíš vepřové ? To nejí miliony lidí a určitě nemají potřebu to psát pod recepty na úpravu vepřového masa.

spagetka spagetka

31. 7. 2012 18:21

Miabella:"Jooo, tak pře 5-ti lety bych to zkusila, teď mi stačí sůl, pepř a bylinky", takže podle tvého komentíku ti stačí k životu jen sůl,pepř, bylinky - hmmmmmmm. Uznávám, žes to asi myslela jinak, ale když nejíš vepřové, tak proč se k tomu vyjadřuješ? Jiní ho rádi mají. Udělej, co ty ráda ;-);-);-)

Miabella

31. 7. 2012 18:11

vypadá to dobře, ale mě už jen zarazil ten název masa : prorostlá krkovice...já neměla vepřový nevím kolik let,prostě jsme ho doma úplně vypustili a do pusy už to nevezmu ani za nic. Pak se nemáme divit, že je všude tolik nadváhy tuku, když to do sebe lidi cpou ani nad tím nepřemýšlí. Jooo, tak pře 5-ti lety bych to zkusila, teď mi stačí sůl, pepř a bylinky

Bibinka Bibinka

31. 7. 2012 14:36

dexulka:Dexulko, jsem ráda, že chutnalo, že jsi jídlo udělala a fotku máš pěknou:yes:

dexulka

31. 7. 2012 12:37

Podobně nakládám kuřecí maso,ale bez hořčice - ta naopak dodala krkovici ten správný šmak,díky za inspiraci ;-)Posílám bod i foto :-8

Bibinka Bibinka

27. 6. 2011 08:46

chocolate: Oóóó, Cokolate, to mě fakt těší a je vidět, že jste si při neděli pochutnali a tak to má být:-);-):-p

chocolate chocolate

27. 6. 2011 08:32

Vracím se s hodnocením, jídlo bylo výborné, masíčko křehé a skvěle ochucené:yes:.

chocolate chocolate

26. 6. 2011 09:37

Po přečtení všech oslavných komentíků jsem dnes neodolala a hned ráno naložila téměř kilo masa.Už se těším na večeři:-p.+32

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: krkovice nejlepší recepty krkovička vepřová krkovice recepty minutky krkovička jako minutka recepty z krkovice recept na krkovici krkovice recepty nejlepší recepty z krkovice jak naložit krkovici krkovicka recepty recept na krkovičku recepty z krkovicky krkovice recept krkovicka recept co uvařit z krkovice jak připravit krkovici jak připravit krkovičku recepty na krkovičku recept krkovice krkovice jako minutka

Suroviny: krkovice vepřová, vejce, solamyl, hořčice kremžská, koření grilovací, koření gyros, česnek, pepř, olej, sůl

TopRecepty.cz

Minutková krkovička (křehká)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Qwn