Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené "erteple"

Brambory smažené ve strouhance, to je chuťový zážitek plný křupavosti. Každé sousto je skvělou kombinací křehké strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s bylinkovým dipem.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

22. 11. 2009 22:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Erteple = brambory! Nutno ochutnat jinak neuvěříte, jak to může být dobré. Jako příloha dle chuti - tatarka, kečup, nivový dip atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bnm

24. 11. 2009 18:41

Proboha co je to za blaf,to se nedá žrat_!:-//

Ivusa Ivusa

23. 11. 2009 14:09

Jejda,už strašně dlouho jsem neslyšela název erteple.Když jsem byla hodně malá jezdila jsem k babičce do Medlovic,blízko Ivanovic na Hané.A tam jsme jedli vždycky erteple a dokonce se dělaly ertepláky.Byla to krásná doba,bezstarostné dětství...recept určitě vyzkouším a posílám bodíka.

Paprika Paprika

23. 11. 2009 13:11

:-O Otto - to taky neznáme, ale z dietetických důvodů to nyní ani neozkouším. Až budu dělat rodince někdy řízky, tak to na nich určitě vyzkouším a dám vědět. ;-)

Iljusa Iljusa

23. 11. 2009 13:07

u nás dosti oblíbené :yes:

spagetka spagetka

23. 11. 2009 13:02

Smažené erteple patří ke klasice mého dětství :-*, babička smažila na kamnech, potírala sádlem, vedle v kafáči voněla melta, která se k ním podávala :-*:-*:yes::yes:

Věrka.

23. 11. 2009 10:37

Znám a je to dpbrý.

paajus

23. 11. 2009 10:35

mnam..:-p :yes::yes::yes:

bara.it bara.it

23. 11. 2009 10:00

:yes:8:yes:

Papunka Papunka

23. 11. 2009 01:07

Přidávám další bodík, recept určitě vyzkouším:-K.

Eliza Eliza

23. 11. 2009 00:50

Tohle by mě v životě nenapadlo, takže moc ráda vyzkouším...:-p:-p Ty krásné fotografie jen umocňují můj zájem; bez nich bych si receptu nejspíš ani nevšimla...;-) Díky :-K, ukládám.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 11. 2009 23:13

Vzpomínám si, že jsme takhle kdysi pili u sousedky kávu a tyhle "erteple" 1 kus:-)):-D, přinesla pipre na ochutnání. Bohužel, bylo nás víc, na mne se nedostalo, takže si to asi budu muset vytvořit sama:-S:-D:-)):yes:

pipre pipre

22. 11. 2009 22:44

Jejda, já na to jídlo úplně zapomněla a přitom jsme to měli rádi i my doma! Také děkuji za vzpomínku a dávám bodík :yes::yes:+4.

Colombo65 Colombo65

22. 11. 2009 22:37

Rádo se stalo Jendo;-) a okolo Vracova ještě " valijó jablóška ":-D:-D

Jenda1 Jenda1

22. 11. 2009 22:35

Otto, ještě když tatínek žil (velký srandista) ptal se mě:" A co si k tomu dáš, kobzole nebo erteple?" Za tu krásnou vzpomínku posílám bodík. :-!:-)):yes::yes::yes: +2

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ertepláky co jsou erteple nivový dip nivový dresing smažené brambory co to jsou erteple nivový dresing recept co jsou to erteple nivovy dip recept bramborové erteple jabloška erteple-recept enteple dresing nivový recept na ertepláky smažené brambory s vejcem herteple smažený he brambory v jogurtovem dresingu nivový teplý dip

Suroviny: brambory, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej

TopRecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z