Smažené "erteple"
Brambory smažené ve strouhance, to je chuťový zážitek plný křupavosti. Každé sousto je skvělou kombinací křehké strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Erteple = brambory! Nutno ochutnat jinak neuvěříte, jak to může být dobré. Jako příloha dle chuti - tatarka, kečup, nivový dip atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2009 18:41
Proboha co je to za blaf,to se nedá žrat_!
23. 11. 2009 14:09
Jejda,už strašně dlouho jsem neslyšela název erteple.Když jsem byla hodně malá jezdila jsem k babičce do Medlovic,blízko Ivanovic na Hané.A tam jsme jedli vždycky erteple a dokonce se dělaly ertepláky.Byla to krásná doba,bezstarostné dětství...recept určitě vyzkouším a posílám bodíka.
23. 11. 2009 13:11
Otto - to taky neznáme, ale z dietetických důvodů to nyní ani neozkouším. Až budu dělat rodince někdy řízky, tak to na nich určitě vyzkouším a dám vědět.
23. 11. 2009 13:07
u nás dosti oblíbené
23. 11. 2009 13:02
Smažené erteple patří ke klasice mého dětství , babička smažila na kamnech, potírala sádlem, vedle v kafáči voněla melta, která se k ním podávala
23. 11. 2009 10:37
Znám a je to dpbrý.
23. 11. 2009 10:35
mnam..
23. 11. 2009 10:00
8
23. 11. 2009 01:07
Přidávám další bodík, recept určitě vyzkouším.
23. 11. 2009 00:50
Tohle by mě v životě nenapadlo, takže moc ráda vyzkouším... Ty krásné fotografie jen umocňují můj zájem; bez nich bych si receptu nejspíš ani nevšimla... Díky , ukládám.
22. 11. 2009 23:13
Vzpomínám si, že jsme takhle kdysi pili u sousedky kávu a tyhle "erteple" 1 kus, přinesla pipre na ochutnání. Bohužel, bylo nás víc, na mne se nedostalo, takže si to asi budu muset vytvořit sama
22. 11. 2009 22:44
Jejda, já na to jídlo úplně zapomněla a přitom jsme to měli rádi i my doma! Také děkuji za vzpomínku a dávám bodík +4.
22. 11. 2009 22:37
Rádo se stalo Jendo a okolo Vracova ještě " valijó jablóška "
22. 11. 2009 22:35
Otto, ještě když tatínek žil (velký srandista) ptal se mě:" A co si k tomu dáš, kobzole nebo erteple?" Za tu krásnou vzpomínku posílám bodík. +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 1 hodinou
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 2 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 3 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 3 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 3 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ertepláky co jsou erteple nivový dip nivový dresing smažené brambory co to jsou erteple nivový dresing recept co jsou to erteple nivovy dip recept bramborové erteple jabloška erteple-recept enteple dresing nivový recept na ertepláky smažené brambory s vejcem herteple smažený he brambory v jogurtovem dresingu nivový teplý dip
Suroviny: brambory, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej
Smažené "erteple"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X2z
44 názorů