Domácí langoše
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 984 kJ / 1 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,00 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 305,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2011 17:31
ahojte dělala jsem včera, jsou fantastické a navíc rychlovka, tak tak jsem stihla obracet v tuku hehe, až jsem se u toho zapotila. hehehe
Kdybych mohla dát více než jeden bodík dala bych- opravdu mňamka
Kdybych mohla dát více než jeden bodík dala bych- opravdu mňamka
5. 2. 2011 15:00
+1
5. 2. 2011 14:59
Ahoj jsem ráda že chutnali Já jich mám také kolem 8-10 spíše většinou těch 10,záleží jak silné jsou no Tak přeji dobrou chuť a děkuji
5. 2. 2011 14:52
koky, moc dobré, už jsem zkusila. Z jedné várky jsem jich měla tak 8ks. Všem moc chutnaly. Jsou jednoduché a rychlé. A určitě ještě budu dělat. Přidala jsem foto.
15. 1. 2011 21:02
Jsou výnikající:-!Né jako ty ze stánku - plné oleje
14. 1. 2011 18:26
29. 11. 2010 23:15
hrozně jsem se dnëska přecpal, manzelka objevila Tvuj recept, byly proste neodolatelny. au moje brisko
1. 11. 2010 20:49
Dnes byly na večeři, těsto jsem zadělávala taky v domácí pekárně (povedlo se ), při tvarování placek jsem využila rady tchýně a místo mouky jsem na pracovní desku dala trošku oleje - doporučuji, výsledek je - vlastně byl - skvostný , posílám další bodík
4. 10. 2010 14:24
Včera jsem zkoušela poprvé dělat langoše a byly chuťově moc dobrý, ale jsem začátečník, tak bych se chtěla zeptat , při smažení se mi nechtěli smažit uprostřed, nevíte čím to je.Jak dlouho se langoš asi na pánvičce smaží?díky moc
2. 9. 2010 11:23
česnek: Tak ty jsem ještě neviděla,ale samozřejmě věřím a taky souhlasím s tím,že mražené a k tomu kupované to asi není moc dobrý Já spíš raději tu domácí kuchyni,není nad vlastnoruční domácí výrobu
2. 9. 2010 10:32
koky ,langoše se prodávají mražené ,a od nowaca a ještě jiná firma taky dělá ,ale nedoporučuji jsou to slabé placky a tvrdárna,akorát vyhozené peníze,neni nad domácí
4. 6. 2010 11:01
Myslím,že jste se určitě rozhodla správně,raději bych je také smažila vždy čerstvé.Ono když si člověk veme,tak třeba ani v dnešní době všelijakých mražených jídel se mražené langoše nikde neprodávají.A myslím že výhoda u těchto langošů je,že dlouho netrvají A já také ještě jednou děkuji
4. 6. 2010 10:21
Moc děkuji za radu.měla jsem taky pochybnosti o tom zmrazování,proto jsem se ptala.takže radši budu smažit,než aby mi to mražené hodili na hlavu.ještě jidnou moc děkuji
3. 6. 2010 13:48
Ahoj,tak nejdříve předem moc děkuji za pochvalu a sem ráda,že u vás tak uspěli.A teď k tomu mrazáku,pokud myslíte zamrazit už osmažené langoše,tak mám pocit že už to nebude ono(jako třeba s pizzou mraženou),jednou jsem je chtěla v mikrovlnce ohřát a už byly takové vyschlé nic moc.A pokud by se rozmrazovali,tak mám pocit že už budou takové určitě divné,možná bych to jen zkusila s jedním ho zamrazit a podle výsledku by se vidělo.Ale myslím si,že langoše bych asi já osobně nezamražovala,už nebudou tak nadýchané a dobré jako čerstvé A ještě jednou děkuji za vyzkoušení a pochvalu
3. 6. 2010 09:21
Chtěla bych se zeptat,jestli je můžu dát na mražák.za poslední týden jsem už dělala dvakrát.rodině moc chutnalo.dokonce jsem si šplhla i u tchýně!ale budeto stejně dobré i z mražáku?děkuji.dcera si na to dala marmeládu a syn švestkové povidla.bylo to taky moc dobré.šikulka maminka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 22 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 10 minutami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 23 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 28 minutami
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 35 minutami
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 2 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 4 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí langoše jako ze stánku? Díky kynutému těstu s jogurtem skoro nepoznáte rozdíl od maďarského originálu
Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Domácí langoše: Jogurtové kynuté těsto je neuvěřitelně vláčné, česnek dodá langošům grády a strouhaný sýr chuť jak ze stánku
Další recepty
Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí langoše recepty recepty langoše recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky top recepty langoše
Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
215 názorů