Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík či kuře proti skleróze

Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako stvořené na rodinnou víkendovou hostinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (69×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

12. 1. 2010 13:08

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 617 kJ / 387 kcal
Bílkoviny12,61 g
Tuky2,31 g
Vláknina31,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy71,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo králíka lze použít i kuře, ale odstraníme kůži. Díky zelenině, česneku a cibuli povzbudíte svoje cévy. Zkoušela jsem toto i v pomalém hrnci a také moc dobré, nemusí to být jen pečené. Jen bych se přimlouvala za to, abyste tam nedávali nedozrálá a kyselá rajčata, ta by ten sosík mohla pokazit. To tam raději dejte trochu protlaku a nebo jinou zeleninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

18. 2. 2011 14:53

Tak som recept vyskúšala až po roku:-D a s kuraťom a veľmi nám chutilo:-p:yes:Vynechala som iba slaninu,ktorú teraz nemôžem:-(ale aj tak výborné:-KBod som už dala,tak pridávam aspoň fotky;-)

mulenka

6. 9. 2010 17:41

Králíka jsem dělala o víkendu, výborný receptík, je n jsem tam nakonec přidala na zjemnění trochu šlehačky a bylo to super. Přidávám zasloužený bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 5. 2010 12:43

Jani, přidávám foto, snad nebude vadit;-). Moc dobré, šťávu jsem musela trochu přisolit, zdálo se mi málo, ale jinak dobré. Přes to zatím pořád, aspoň u mne, vede Béřovický králík;-). Plus už jsem ti dala dávno:-)

Drobek Drobek

13. 1. 2010 17:16

;-( U nás v Americku se králíci nejedí, je to domácí zviřátko a ani si netroufám se po něm ptát v obchodě. Považovali by mne snad za Filipince co jedí veverky a kočky.:-))
Kuřat je tu ale k mání dost a dost levná jsou prsa bez kůže a kostí. Myslím, že "proslaninění" by jim prospělo a tak to jde do jídelníčku.:-p:-K:yes: No a bod, to je snad jasné.:-*

yanull yanull

12. 1. 2010 17:35

Spagetko, tak to mě mrzí, ale já jsem nikdy kupovaného králíka ještě nedělala. Tak nemohu posoudit. Ale myslím si, že soukromníci tu a tam prodávají také něco ze svých přebytků. Chce to jen rozhodit sítě. O tom dni jsem psala, že nebyl ztracený, ale máš pravdu, že zkažený také ne, smíchu není nikdy dost a říká se, že humor a smích jsou nejlepší koření a takové by se tu mělo podávat k těm všem dobrůtkám zcela zadarmo :-):-D:-K

spagetka spagetka

12. 1. 2010 17:21

yanull - v tom má Jana R. pravdu, to co vidím v Albertu, jsou kostry tvářící se jako králíci... Jinak recept dělávám podobně, pokud ovšem seženu od kamaráda pořádného macíka :-p:-p:yes::yes:
A máš pravdu, vyvolat dobrou náladu není zkažený den ;-):-K

yanull yanull

12. 1. 2010 15:29

Jestli jsem dokázala při blbé náladě, jenž panuje v našem národě, někomu vyloudit úsměv na rtech, tak to pro mě nebyl ztracený den. ;-):-D:-K

maris maris

12. 1. 2010 15:18

:-D:-yanull - vtipnou kaši jsem neměla, ale název receptu si o to říká ;-):-)):-))

yanull yanull

12. 1. 2010 14:58

Maris, za bodík děkuji, samozřejmě i všem ostatním, ale dovolím se Tě zeptat: Že Ty jsi dnes měla k obědu vtipnou kaši? Moc se mi ten komentář líbí ;-):-D:-)):yes:

maris maris

12. 1. 2010 14:54

Krásný recept:yes: Jestli nazapomenu / ach ta skleróza ;-(:-D / koupit králíka, tak určitě udělám ;-). Zatím posílám + , později bych mohla zapomenout:-))

yanull yanull

12. 1. 2010 14:43

Tak Jani, jestli běželi až do Chuchle, tak to mě mrzí, já tu a tam dostávám ušáka od rodičů, tak to nemohu posoudit, ale v prodeji jsem je viděla, tak jsem chtěla poradit. Myslela jsem si, že jsou také vykoupené od soukromníků, že by byly i na králíky u nás velkochovy? :-O Ale asi to tak je, když o tom píšeš.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2010 14:34

No super!!! Tak proti skleróze jo? To si musím udělat už brzy!!:-)):-D Moc se mi to líbí, Jani, česnek, cibule rajčata, houby, to musí být dobréééé:-p:yes::yes: No a ti králící z marketů jsou jak dostihoví koně,:-(, Jani:-//

yanull yanull

12. 1. 2010 14:01

Bibi, pokud netrváš na domácím zdroji, tak pokud vím, králík bývá v marketech k dostání, není to podpultové zboží a nebo bych se podívala po inzerátech na netu, třeba je někdo i tam z domácího chovu nabízí. ;-)

Bibinka Bibinka

12. 1. 2010 13:57

Yanull, paráda až na to, že já bych si toho králíka už tak dala;-)ale nemám zdroj, tak je na vyzkoušení kuře;-)Dávám ti boda:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 1. 2010 13:47

Yanulli,to je velice lákavé,tak to si též ukládám,musím koupit toho králíka,a pak už nestojí nic v cestě to vyzkoušet.Dávám bodík:yes:;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečené kuře po americku špetzle králík domácí jidlo z kralika kure ala kralik králík na rožni prodej domácích kuřat recepty z králíka domácího kuře po americku kralik domaci recepty králík recepty jídla z králíka prodej domácích králíků špetzle recept recepty králík domácí domácí kuře prodej kuřat králík domácí kuřata prodej recept na králíka

Suroviny: králík, slanina, máslo, hořčice, olej, česnek, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, houby, kmín celý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Králík či kuře proti skleróze

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMjN