Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdlíci ze zakysané smetany

Nejlepší štrúdly pekly naše babičky, které si daly práci s poctivým taženým těstem. V dnešní uspěchané době se často sahá spíše po kupovaném listovém. Ale už jste zkoušeli péct ze zakysané smetany? Těsto je velmi jednoduché, krásně se s ním pracuje a naplnit ho můžete nejen jablky.

Hodnocení receptu je 5,0 (173×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 9. 2010 17:26

Suroviny pro 9 kusů

9 kusů

Nutriční hodnoty

Energie9 806 kJ / 2 344 kcal
Bílkoviny48,60 g
Tuky103,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy299,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z odřezků je možné připravit malé štrůdly o dvou patkách. Pochutnají si ti, kdo mají na štrúdlu nejraději právě patky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Annnn

5. 11. 2023 19:43

Těsto je úžasné, ale přidala jsem asi 4 lžičky bílého jogurtu a určitě špetku soli. Dělala jsem vždy z bílého jogurtu, ale tohle je mnohem lepší. Pečeno v horkovzdušné fritéze, chuťově výborné a i třetí den vláčné. Foto 😀

ZanetaH

12. 1. 2022 11:56

Recept jsem zkoušela a nenadchl mě. Dle recenzí jsem čekala,že to bude pecka,ale senzace se nekonala. Je sice pravda že se s těstem dobře pracovalo, ale tím to končí. Chuťově bylo mdlé, bez chuti. Konzistence po upečení nic moc. Konce vysušené i druhý den. :-(

macek58

21. 1. 2020 23:25

Romana: tak si tam přidám trochu vanilkového cukru a citronové kůry třeba.
;-)

Stanicka90 Stanicka90

25. 11. 2019 21:32

S těstem se moc dobře pracuje. Pro moje mlsné jazýčky doma příště dám do těsta trochu cukru, aby bylo chutnější samo o sobě, ale i takhle je výtečné. Děkuji za recept a určitě zopakuji.:yes:

martiline martiline

1. 10. 2017 12:32

Moc dobré. :yes: Příště musím udělat ze dvou dávek. Jen se po nich zaprášilo :-) ...

Romana

12. 5. 2017 21:30

Už nikdy-mdlé,bez chuti

babca.mz

23. 3. 2017 09:50

Petr Herman: ahoj, já tento štrůdl s Herou dělám již asi 20 let, takto 1/2 kg hl mouky, 1 Hera, a 1 sladká šlehačka, mám z toho 4 ks štrůdlu. náplň dávám sladkou nebo slanou , jiný nedělám. ahojky

Petr Herman

20. 9. 2016 11:55

Hanka:
Nemam pochyb ze tento strudl je dobry. Mam jen komentar ze bych sam pouzil misto Hery (vlastni sestry masla) skutecne maslo. Hera ma totiz v sobe "ztuzeny pokrmovy tuk" ( ci hydrogenovany rostlinny olej) a normalni maslo je tedy daleko zdravejsi alternativa.

Hanka

17. 9. 2016 18:33

Právě jsem chtěla dělat štrůdl z listového těsta a náhodou mi na FB "přistál" tento recept, jelikož jsem měla zakysanku v lednici, tak jse hned navážila a chtěla jsem zadělat, ale v tom jsem musela urychleně pryč, tak jsem povolala manžela :-), když jsem se vrátila těsto měl hezky zpracované, jen jsem dokončila a už je v troubě, moc se děším a moc moc děkuji za recept.
<3:yes:

Marie

11. 9. 2016 23:02

Musím říct,že já peču výhradně tažený,ale teď poprvé udělám výjimku a tenhle skvostný štrůdlík hned zítra zkusím.
Ještě bych zkusila při zavinování ho promazávat,ale vynechávat kraje.U taženýho kraje vůbec nemastím, pak jsou krásně
křupavý,ale do druhého dne změknou,tak se musí rychle sníst,<3:-D:-K:yes:

Pavla

28. 6. 2016 16:52

:-) Dnes jsem štrůdlík upekla...ale ve finále jsem zvolila slanou podobu. A je to vynikající. Těsto jsem trošku osolila. Smíchala jsem strouhaný sýr, nakrájenou šunku, naťovou cibulku a trošku koření s chilli a česnekem, přelila to 200 ml smetany, zamíchala a plnila tím větší čtverečky, přehnula je na trojúhelníky, potřela vejcem, posypala hrubou solí a kmínem. Opravdu lahůdka. Do těsta jsem místo Hery dala máslo a trošku oleje, aby bylo vláčnější. Opravdová mňamka :-D

Věra

14. 5. 2016 12:43

Já převážně dělám štrůdly z listového těsta, protože mám k němu docela blízko, u nás v pekárně se dělá výborné těsto, věřím, že i tento je výborný a hlavně vláčný. Můj mladší syn taky jedl štrůdl od patky k patce, to byly boje, kdo si tu patku vezme, proto jsem dělala menší, a bylo po hádkách.:-)

jirholu jirholu

4. 4. 2016 18:24

Těsto je rychlé a dobře se s ním pracuje. Udělala jsem 6 štrúdlíků, po kterých se jen zaprášilo ;-):-D Díky za recept :-)

Blanka

25. 3. 2016 18:04

Hana CHlumecká: ještě přidejte 2 lžíce octa Lépe se to rozvaluje. A mělo by si to těsto odpočinout v chladničce. Alespoň2 hodiny, nebo přes noc.;-)

kobinka

23. 3. 2016 10:12

Dobrý den, můžu se zeptat zda se do těsta dá přidat cukr a popřípadě kolik manžel je na sladke jako divý:-D

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl ze zakysané smetany závin ze zakysané smetany zakysaná smetana recepty těsto ze zakysané smetany zakysaná smetana recepty ze zakysané smetany těsto na štrůdl se zakysanou smetanou závin z kysané smetany strudl se zakysanou smetanou moučníky ze zakysané smetany jablecny zavin ze zakysane smetany moučníky se zakysanou smetanou záviny ze zakysané smetany závin z zakysaný smetany listové těsto ze zakysané smetany těsto se zakysanou smetanou zakysaná smetana recept těsto na závin ze zakysané smetany ze zakysané smetany recept ze zakysané smetany

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, tuk hera, smetana zakysaná, jablko, cukr skořice, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Štrúdlíci ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZLG