

Červená řepa se zelím
Suroviny
- 1 kg vařené řepy (15 minut vařit ve slupce a potom oloupat, jinak se vaří stejně jako brambory - do změknutí)
- 1 kg čerstvého bílého zelí
- 20 dkg cibule
- 250 ml octa
- 750 ml vody
- 2 lžíce soli
- 2,5 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
Uvařenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka.
Uvaříme nálev z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minut).
Do svařeného nálevu přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Červená řepa se zelím
-
Zdravím, zkoušela jsem tento recept, dodržela vše podle návodu. Bohužel se mi za 14 dní na dně sklenic objevil bílý povlak
Prosíím nevíte někdo co to je nebo čím to je? Myslíte, že je to na vyhození? Jinak recept skvělý, řepa nemá chybu, hned po zavaření jsem zkoušela
-
Též jsem to dělala a do pár sklenic jsem přidávala křen,bylo to pikantnější a s koření ještě fenykl vyzkoušejte někdy,je to dobré
-
já dělám řepu se zelím, řepu stouhám a je to fakt moooc dobrý, doporučuji...www.toprecepty.cz
-
Tak jdu na to doufam že se mi to povede lidičky a diky
-
Toto strúham, keď robím cviklu s chrenom a rascou, tak cviklu strúhame na jemno, nie na hrubo.
-
janame54: to jsem zkoušela loni a nám to víc chutná na kostičky, když je to s tím zelím...nahrubo ji strouhám, když dělám řepu s křenem, to je taky dobrůůůtka.
-
lepší je řepu nastrouhat, salát je jemnější, dělám ho už léta a patří v naší rodině k nejoblíbenějším