Červená řepa se zelím

jitule Kuchařka:

Zavařeniny 7 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 kg vařené řepy (15 minut vařit ve slupce a potom oloupat, jinak se vaří stejně jako brambory - do změknutí)
1 kg čerstvého bílého zelí
20dkg cibule
250ml octa
750ml vody
2 lžíce soli
2,5 lžíce cukru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou a schladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka.

  2. Zelí a cibuli smícháme a povaříme v nálevu z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minutek).

  3. Jakože si nejprve svaříme nálev a potom, když se začíná vařit, stáhneme plotnu na č. 4 a přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.

Poznámka

ZDROJ:http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa se zelím

  • Naty Naty (neregistrovaný)

    Zdravím, zkoušela jsem tento recept, dodržela vše podle návodu. Bohužel se mi za 14 dní na dně sklenic objevil bílý povlak :-( :-( :-( Prosíím nevíte někdo co to je nebo čím to je? Myslíte, že je to na vyhození? Jinak recept skvělý, řepa nemá chybu, hned po zavaření jsem zkoušela

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Též jsem to dělala a do pár sklenic jsem přidávala křen,bylo to pikantnější a s koření ještě fenykl vyzkoušejte někdy,je to dobré;-);-)

    Odpovědět

  • růženka růženka(neregistrovaná)

    já dělám řepu se zelím, řepu stouhám a je to fakt moooc dobrý, doporučuji...www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • PECA PECA (neregistrovaný)

    Tak jdu na to doufam že se mi to povede lidičky a diky:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Toto strúham, keď robím cviklu s chrenom a rascou, tak cviklu strúhame na jemno, nie na hrubo.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autor receptu)

    janame54: to jsem zkoušela loni a nám to víc chutná na kostičky, když je to s tím zelím...nahrubo ji strouhám, když dělám řepu s křenem, to je taky dobrůůůtka.

    Odpovědět

  • janame54 janame54

    lepší je řepu nastrouhat, salát je jemnější, dělám ho už léta a patří v naší rodině k nejoblíbenějším

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo