Červená řepa se zelím

jitule Kuchařka:

Zavařeniny 7 názorů

56

Suroviny

1 kg vařené řepy (15 minut vařit ve slupce a potom oloupat, jinak se vaří stejně jako brambory - do změknutí)
1 kg čerstvého bílého zelí
20dkg cibule
250ml octa
750ml vody
2 lžíce soli
2,5 lžíce cukru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou a schladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka.

  2. Zelí a cibuli smícháme a povaříme v nálevu z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minutek).

  3. Jakože si nejprve svaříme nálev a potom, když se začíná vařit, stáhneme plotnu na č. 4 a přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.

Poznámka

ZDROJ:http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 683 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa se zelím

  • Naty Naty (neregistrovaný)

    Zdravím, zkoušela jsem tento recept, dodržela vše podle návodu. Bohužel se mi za 14 dní na dně sklenic objevil bílý povlak :-( :-( :-( Prosíím nevíte někdo co to je nebo čím to je? Myslíte, že je to na vyhození? Jinak recept skvělý, řepa nemá chybu, hned po zavaření jsem zkoušela

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Též jsem to dělala a do pár sklenic jsem přidávala křen,bylo to pikantnější a s koření ještě fenykl vyzkoušejte někdy,je to dobré;-);-)

    Odpovědět

  • růženka růženka(neregistrovaná)

    já dělám řepu se zelím, řepu stouhám a je to fakt moooc dobrý, doporučuji...www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • PECA PECA (neregistrovaný)

    Tak jdu na to doufam že se mi to povede lidičky a diky:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Toto strúham, keď robím cviklu s chrenom a rascou, tak cviklu strúhame na jemno, nie na hrubo.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    janame54: to jsem zkoušela loni a nám to víc chutná na kostičky, když je to s tím zelím...nahrubo ji strouhám, když dělám řepu s křenem, to je taky dobrůůůtka.

    Odpovědět

  • janame54 janame54

    lepší je řepu nastrouhat, salát je jemnější, dělám ho už léta a patří v naší rodině k nejoblíbenějším

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: řepa červená zavařování nálev salát z červené řepy pohlreich jak zavařit červenou řepu nejlepší nálev na červenou řepu jak uskladnit červenou řepu nakládaná řepa recept nálev na červenou řepu zavařujeme červenou řepu se zelím červené zelí recept zavařujeme červenou řepu červená řepa s křenem recept na červenou řepu salát z červené řepy babica cervena řepa se zelim salat zelí s červenou řepou zelí s červenou řepou recept na nakládanou červenou řepu se zelím recept na červenou řepu červená řepa-recepty červená řepa zavařování bez nálevu

Zapomněl/a jsem heslo