Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa se zelím

Hodnocení receptu je 4,4 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Zapomeňte na kupované zeleninové skleničky a připravte si domácí naloženou řepu se zelím. Kdykoli tak budete mít po ruce zdravý poklad za pár korun, který využijete třeba do salátů nebo jako pikantní tečku k hlavnímu chodu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 409 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny31,80 g
Tuky4,48 g
Vláknina55,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,63 g
Sůl31,00 g
Sacharidy197,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytou, ale neoloupanou řepu uvaříme ve vodě podobně jako brambory až do změknutí - zjistíme vpíchnutím špejle nebo špízové jehly, která by měla bulvou projet hladce. Krok 2: Uvařenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli oloupeme a nakrájíme na slabší půlkolečka. Krok 3: Uvaříme nálev z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minut). Krok 4: Do svařeného nálevu přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím. Krok 5: Směs naplníme do sklenic až po okraj, okraje sklenic otřeme, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C.

TIP: Jak se zavařuje řepa

Zveřejněno 3. 5. 2008

Poznámka autorky jitule

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa se zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa se zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Simona Skolakova: taky chci zkusit s křenem :-) a když se to zavaří jak dlouho to asi vydrží díky za info

Vyzkoušeno, moc dobré :yes:

Zdravím, zkoušela jsem tento recept, dodržela vše podle návodu. Bohužel se mi za 14 dní na dně sklenic objevil bílý povlak :-( :-( :-( Prosíím nevíte někdo co to je nebo čím to je? Myslíte, že je to na vyhození? Jinak recept skvělý, řepa nemá chybu, hned po zavaření jsem zkoušela

Též jsem to dělala a do pár sklenic jsem přidávala křen,bylo to pikantnější a s koření ještě fenykl vyzkoušejte někdy,je to dobré;-);-)

růženka 20. 10. 2009 14:03
já dělám řepu se zelím, řepu stouhám a je to fakt moooc dobrý, doporučuji...www.toprecepty.cz

Tak jdu na to doufam že se mi to povede lidičky a diky:yes:

Toto strúham, keď robím cviklu s chrenom a rascou, tak cviklu strúhame na jemno, nie na hrubo.

janame54: to jsem zkoušela loni a nám to víc chutná na kostičky, když je to s tím zelím...nahrubo ji strouhám, když dělám řepu s křenem, to je taky dobrůůůtka.

lepší je řepu nastrouhat, salát je jemnější, dělám ho už léta a patří v naší rodině k nejoblíbenějším

Tématické fráze:
řepa červená zavařování nálev, salát z červené řepy pohlreich, jak zavařit červenou řepu, nejlepší nálev na červenou řepu, salát z červené řepy a kyselého zelí pohlreich, nálev na červenou řepu, jak uskladnit červenou řepu, červené zelí recept, zelí s červenou řepou, zelí s červenou řepou, zavařujeme červenou řepu se zelím, nakládaná řepa recept, nakládané zelí s červenou řepou, zavařujeme červenou řepu, červená řepa s křenem, recept na červenou řepu, cervena řepa se zelim salat, sterilované zelí s červenou řepou, salát z červené řepy babica, recept na nakládanou červenou řepu se zelím

Suroviny:
řepa červená, zelí bílé, cibule, ocet, voda, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu