Bramborový salát s červenou řepou

tejaja Kuchařka:

Saláty 6 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1 kg brambor
Nyní v akci
2 kyselé sledě
1 cibule
Nyní v akci
200 g uvařené červené řepy
2,5 dl vody
2 lžíce oleje
ocet
cukr
sůl
pepř
200 g kysaného zelí
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V šupke uvarené zemiaky nakrájame na kolieska. Pridáme nakrájané slede, odkvapkanú a nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme.

  2. Cviklu narežeme na kocky a premiešame s olejom. Pridáme ju k zemiakom. Zálievku vyšľaháme z octu, vody, cukru a soli. Nalejeme na šalát a necháme odstáť.

Poznámka

Rada: Ak miešame cviklu s inými ingredienciami (v hocijakom recepte), vždy ju najprv premiešame s olejom, až potom primiešame zbytok, cvikla nám nezafarbí ostatné prísady.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát s červenou řepou

  • Ivana79 Ivana79

    Tak toto ma zaujalo,ukladám a vyskúšam.Kapusta,cvikla,ryba a zemiaky...to môže byť dobré:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tejaja, ja varím iba boršč a robím šalát z varenej cvikle, raz som robila zo surovej, ale akosi nám chuťovo "nesedel". Idem sa pozrieť na niečo ďalšie. Ak to tu nie je, potešil by ma Tvoj prípadný ďalší recept a určite nielen mňa. Fakt, že je to podceňovaná zelenina, pritom je zdrojom všetkých možných zdravých aj liečivých vecí...
    Pekný deň!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka, Ruská kuchyňa používa veľa cvikly, možno preto. U nás je ako zelenina dosť podceňovaná, pritom je to biologicky veľmi hodnotný druh. My sme doma užívali veľa cvikly, varím z nej šaláty, polievky rôzneho druhu, dá sa vyprážať, použiť ako plnka do šatôčiek z lístkového cesta, na guláš... mám ju veľmi rada;-);-):-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Na mňa to pôsobí zas rusky...:-)(Rusi majú cca takýto šalát, ale je tam aj vajce na tvrdo...)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    K cvikle sa kôpor veľmi nehodí, ale kôpka strúhaného chrenu by tomu prospela:-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    to vypadá velice zajímavě, díky za tip - mohla bych přidat i trochu kopru:-?:yes:;-) - pak by to vypadalo tak nějak "švédsky", když tam máme rybičku

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo