Správně připravená marináda dodá masu tu potřebnou chuť a šťavnatost
Marináda je vlastně takový tekutý poklad, který se používá k ochucení masa či jiných pokrmů. Používá se hnedka ze dvou důvodů: Jednak dodá masu potřebnou chuť a šmrnc a také mu pomáhá dodat potřebnou křehkost a šťavnatost. Marinádu si můžete připravit podle vlastní chuti a nápaditosti. Žádná marináda se určitě neobejde bez tří základních surovin jako je olej, koření či bylinky a kyselá složka např. ocet.
Marináda, bez které se neobejde žádná grilovačka
Umíte si připravit letní grilovačku bez pořádné marinády, která dopomůže k lepší chuti grilovaného masa? My tedy ne. Poradíme vám, jak připravit tu nejlepší marinádu, po které se vám budou sbíhat sliny. Přidejte do ní pořádnou porci čerstvého česneku a bylinek!
Marináda se hodí i běžnému použití
Není-li zrovna grilovací sezóna, pak určitě oceníte marinádu i při běžném denním vaření a pečení masa. Když si maso naložíte den dopředu do oblíbené marinády - druhý den budete mile překvapeni, k jaké chuti a křehkosti masa vám dopomůže. Vyzkoušejte třeba marinované kuře.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 13 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 15 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 15 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu: Skvělá pochoutka je voňavá a aromatická díky bylinkám a směsi koření
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace