Pizza je velmi oblíbeným jídlem, které znají lidé po celém světě
Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celém světě. Pochází z Itálie, a i když existují mnohé variace a regionální styly přípravy pizzy, základní koncept pizzy zůstává stejný: kruhový plát těsta, který je pokrytý různými ingrediencemi a pečený v troubě nebo na kamenném grilu.
Jak vypadá těsto na pizzu?
Těsto na pizzu mívá velmi podobný základ, ať už narazíte na jakýkoliv recept.
- Základem pizzy je těsto, které se vyrábí z mouky, vody, soli, droždí a oleje. Těsto se nechává kynout, což mu dává lehkou a vzdušnou texturu.
- Pravá italská pizza je známá pro tenké a křupavé těsto, ale v jiných částech světa se můžete setkat s různými druhy těsta včetně silného a měkkého.
- Na těsto se obvykle nanáší rajčatová omáčka s bylinkami (může být ale i smetanová), která dává pizze charakteristickou chuť a vláčnost.
Co všechno můžete dát na pizzu?
Na domácí pizzu můžete přidávat různé ingredience podle chuti a preference. Nejoblíbenějšími náplněmi jsou šunka, salám, různé druhy sýrů, rajčata, houby, paprika, kukuřice, olivy, feferonky, špenát, cibule, kuřecí maso, mořské plody a mnoho dalších. Kombinace těchto ingrediencí mohou vytvářet nekonečné množství variant.
Den milovníků sýra
Den pizzy se vším všudy (kromě ančoviček)
Den salámové pizzy
Mezinárodní den piva a pizzy
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 15 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Pane carasau: Křupavý chléb skvěle nahradí chipsy, čerstvý vydrží rok a na tuto pochoutku ze Sardinie potřebujete jen 3 ingredience
Zadělávané kuře ve zlaté omáčce: Voňavá sýrová omáčka dá kuřeti nový rozměr chuti, zlatou barvu dodá špetka exotického koření
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete