

Ako na pizzu?
Suroviny
- Tento recept přidavam, jen abych ukázal kak postupuji při výrobě pizzy, gramáže jsem však neupravoval a tak je potřeba říct, že z tohoto receptu dostanete asi 38 pizz.
- 2.6 l Vlazné vody
- 4.7 kg Mouky Farina tipo 00
- 1/2 lžičky sušených kvasnic
- hrst soli
- trošku olivového oleje
- rajčatový protlak
- strouhaný sýr
- bylinky
Postup přípravy receptu
Vlejte vodu do mixeru, rozpustitre v nej kvasnice, pridajte sol, olej a 2/3 muky.
Mieste a pridavajte muku az pokial sa uz nepriliepa na steny mixeru, je makke na dotyk a trosku sa lepi na prsty, no nezanechava na nich zbytky.
Rozdelte na kusky, ktore vam vojdu do dlane a rolujte ich pod dlanou az kym nedostanete hladke a pravidelne gule. Vlozte do kontajnera na jedlo a prikryte vekom. Nechajte kvasit zo dve hodinky.
Cesto trosku narastie, bude makke a lahko tvarovatelne. Vezmite jednu gulu, udierajte po nej pastou aby ste vytlacili vzduch, no zachovajte kruhovy charakter.
Splastene cesto vezmite do ruk a palcami postupne roztahujte zvnutra von.
Polozte cesto spat na pracovnu plochu a dlanami vo opatrne otvorte, kruzivymi pohybmi. Nezabudnite pomucit pracovnu plochu.
Vlozte cesto na pekac a naneste omacku, syr a bylinky.
Pecte az kym nieje prepecene podla potreby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ako na pizzu?
-
Ahoj, nejsem v kuchyni ještě uplně zručná.
Mohl by sem někdo dát recept na jednu pizzu? Jednotky mi vždycky dělaly problém
Děkuju moc moc
-
geo:
Ono to těsto - upečené taky podle toho vypadá - jako papírek, někdo to takhle má rád, já pizzu nemusím vůbec, jen jsem tak nakoukla
-
Klobouk dolů
, opravdu pěkně provedený popis práce (psaný i fotografie). Zatím mám jen těsto,ale opravdu měkkoučké
doufám, že se vyvede.
+bod -
Nejlepší pizza těsto, jaké jsem kdy dělala
. S těstem se krásně pracovalo a chutnalo ještě lépe, byly z něj pizzy jako z pizzošky
. Jen i těch 10 kousků bylo pro nás moc, tak jsem neupečené pizzy zamrazila. Super recept, díky za něj
.
-
...
4.7kg Muky Farina tipo 00
1/2 kavovej lyzicky susenych kvasnic
hrst soli...
Opravdu na 5kg mouky půl lžičky kvasnic?
Tzn. na půl kila mouky 1/18 lžičky kvasnic ... trochu málo, ne? -
Ohromný, Ricky, jsi borec !!!
+1
-
Vypadá moc dobře
, zítra vyzkouším
.
-
To je dobra otazka jak na pizzu , koupite si letenku do Italie a tam mate opravdovou pizzu.
-
a pekl jsem to v elektricke troube na 250° asi 15min
-
Paradni recept, skvele testo
pouzil jsem pomery co psala Nova 2009 jen jsem to upravil na polovic vysli ztoho 4 strdni pizzy takze pro rodinku akorat(jen tedy sem pridal vice olej testo bylo moc tvrde ale s vic olejem se to zlepsilo)
0,3l vlažné vody, 1/8 kostky droždí, 1 kávové lžičky soli, 0,5 kg mouky 00 , aspon 2 polévková lžíce olivového ale lepsi budou 3.
A rajcatovou omacku doporucuji delat si vlasni je lepsi jak kecup
ja ji delal ze sparenych nakrajenych rajcat pridanych na panvicku s orestovanym cesnekem na olivovem oleji a ke konci vareni sem pridal spetku oregana
jinak tady je vysledek
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs378.... -
protože se pořád pídím po nějakým receptu na pizzu,který by splnil moje představy vyzkoušela jsem i tenhle recept.Díky moc!!!Tohle je přesně ONO :D
-
moc dobrá pizza... opravdu tenoučká
-
Pavle, já peču úplně na max. 275°C asi 10-15 minut. Z půl kila mouky mám 2 plechy, těsto vytahuji hodně do tenka
-
Pavle určitě se dá, já peču krátce cca 15min na 180-200stupňů.Musíš mít ale těsto rozválené opravdu do tenka, silnější pizzu peč na 175st asi 25- 30 minut.
-
Ahoj. Dá se upéct i v normální troubě místo v peci? Jestli ano, na kolik stupňů?