Ako na pizzu?

demi chef Kuchař:

Pizzy 32 názorů

521

Suroviny

Tento recept přidavam, jen abych ukázal kak postupuji při výrobě pizzy, gramáže jsem však neupravoval a tak je potřeba říct, že z tohoto receptu dostanete asi 38 pizz.
2.6 l Vlazné vody
4.7 kg Mouky Farina tipo 00
1/2 lžičky sušených kvasnic
hrst soli
trošku olivového oleje
rajčatový protlak
strouhaný sýr
bylinky
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vlejte vodu do mixeru, rozpustitre v nej kvasnice, pridajte sol, olej a 2/3 muky.

  2. Mieste a pridavajte muku az pokial sa uz nepriliepa na steny mixeru, je makke na dotyk a trosku sa lepi na prsty, no nezanechava na nich zbytky.

  3. Rozdelte na kusky, ktore vam vojdu do dlane a rolujte ich pod dlanou az kym nedostanete hladke a pravidelne gule. Vlozte do kontajnera na jedlo a prikryte vekom. Nechajte kvasit zo dve hodinky.

  4. Cesto trosku narastie, bude makke a lahko tvarovatelne. Vezmite jednu gulu, udierajte po nej pastou aby ste vytlacili vzduch, no zachovajte kruhovy charakter.

  5. Splastene cesto vezmite do ruk a palcami postupne roztahujte zvnutra von.

  6. Polozte cesto spat na pracovnu plochu a dlanami vo opatrne otvorte, kruzivymi pohybmi. Nezabudnite pomucit pracovnu plochu.

  7. Vlozte cesto na pekac a naneste omacku, syr a bylinky.

  8. Pecte az kym nieje prepecene podla potreby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ako na pizzu?

  • Maucien Maucien(neregistrovaný)

    Ahoj, nejsem v kuchyni ještě uplně zručná.:-( Mohl by sem někdo dát recept na jednu pizzu? Jednotky mi vždycky dělaly problém :-8 Děkuju moc moc :-)

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    geo: :yes: Ono to těsto - upečené taky podle toho vypadá - jako papírek, někdo to takhle má rád, já pizzu nemusím vůbec, jen jsem tak nakoukla ;-)

    Odpovědět

  • monikavd monikavd

    Klobouk dolů :yes: :-) , opravdu pěkně provedený popis práce (psaný i fotografie). Zatím mám jen těsto,ale opravdu měkkoučké :-8 doufám, že se vyvede.

    +bod :-8

    Odpovědět

  • Stamare Stamare

    Nejlepší pizza těsto, jaké jsem kdy dělala ;-). S těstem se krásně pracovalo a chutnalo ještě lépe, byly z něj pizzy jako z pizzošky ;-). Jen i těch 10 kousků bylo pro nás moc, tak jsem neupečené pizzy zamrazila. Super recept, díky za něj ;-).

    Odpovědět

  • geo geo(neregistrovaný)

    ...
    4.7kg Muky Farina tipo 00
    1/2 kavovej lyzicky susenych kvasnic
    hrst soli...

    Opravdu na 5kg mouky půl lžičky kvasnic?

    Tzn. na půl kila mouky 1/18 lžičky kvasnic ... trochu málo, ne?

    Odpovědět

  • spuntiq spuntiq

    Ohromný, Ricky, jsi borec !!! ;-) :yes: +1

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Vypadá moc dobře:yes:, zítra vyzkouším:-p.

    Odpovědět

  • Bartos Bartos(neregistrovaný)

    To je dobra otazka jak na pizzu , koupite si letenku do Italie a tam mate opravdovou pizzu.

    Odpovědět

  • Treff Treff(neregistrovaný)

    a pekl jsem to v elektricke troube na 250° asi 15min

    Odpovědět

  • Treff Treff(neregistrovaný)

    Paradni recept, skvele testo :-)
    pouzil jsem pomery co psala Nova 2009 jen jsem to upravil na polovic vysli ztoho 4 strdni pizzy takze pro rodinku akorat;-)(jen tedy sem pridal vice olej testo bylo moc tvrde ale s vic olejem se to zlepsilo)
    0,3l vlažné vody, 1/8 kostky droždí, 1 kávové lžičky soli, 0,5 kg mouky 00 , aspon 2 polévková lžíce olivového ale lepsi budou 3 :-).
    A rajcatovou omacku doporucuji delat si vlasni je lepsi jak kecup:-)
    ja ji delal ze sparenych nakrajenych rajcat pridanych na panvicku s orestovanym cesnekem na olivovem oleji a ke konci vareni sem pridal spetku oregana

    jinak tady je vysledek :-8

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs378....

    Odpovědět

  • miška miška(neregistrovaná)

    protože se pořád pídím po nějakým receptu na pizzu,který by splnil moje představy vyzkoušela jsem i tenhle recept.Díky moc!!!Tohle je přesně ONO :D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    moc dobrá pizza... opravdu tenoučká :-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Pavle, já peču úplně na max. 275°C asi 10-15 minut. Z půl kila mouky mám 2 plechy, těsto vytahuji hodně do tenka

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Pavle určitě se dá, já peču krátce cca 15min na 180-200stupňů.Musíš mít ale těsto rozválené opravdu do tenka, silnější pizzu peč na 175st asi 25- 30 minut.

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Ahoj. Dá se upéct i v normální troubě místo v peci? Jestli ano, na kolik stupňů?

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: těsto na picu recept na pizzu recept na picu recepty na picu výroba pizzy výroba pizzi pizza recept pica recept jak udelat picu recepty pica pizza recept video recept na těsto na picu jak upéct picu cesto na picu recept pica mouka na pizzu výroba těsta na pizzu pica recepty výroba pizzy video co na pizzu

Zapomněl/a jsem heslo