Rajče neboli "rajská jablíčka" jsou dokonalá svou vůní, chutí a májí všestranné využití
Rajčata jsou dokonalá, sladká a krásně červená odrůda zeleniny, které se taky česky říká "rajská jablíčka" která vás dostanou svoji neodolatelnou vůní a chutí. Neodmyslitelně patří do Italské kuchyně, kde se hojně používá v podobě základu na těstoviny nebo pizzu, známé jako "pomodoro".
Rajčata mají i mnoho podob a chutí
Rajčata pěstujeme v mnoha odrůdách, které se od sebe liší velikostí, barvou ale i chutí. Od nejznámější červené barvy existuji i v barvě nažloutlé až oranžové, zelené nebo dokonce i růžové a fialové. I tvary rajčat pěstujeme různé, od známého kulatého tvaru se pěstují i ve tvaru srdce, hrušky, třesně, mohou bát oválná i špičatá.
Nejznámější omáčka "sugo pomodoro"
Nejjednodušší a také nejvíce známá omáčka, kterou všichni jistě známe. Na tuhle známou delikatesu nám stačí jen olivový olej, cibulka, mrkev a rajčata. Dochutit můžeme podle vlastní chuti jen solí a pepřem nebo přidat například čerstvou bazalku.
Vyzkoušejte určitě i další tipy a recepty z úžasných rajčat.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami