Závin je moučník, který skrývá lahodnou náplň. Díky smotání je skvělý i na pohled
Příprava štrúdlu neboli závinu není nic těžkého a zvládne ji i začátečník. Možná právě proto je závin tak oblíbený moučník. Vylepšený voňavou skořicí a posypaný moučkovým cukrem je přímo neodolatelný a rukáv (či dva) zmizí vždy rychle.
Závin – druhy těsta
Nejznámější a nejpoužívanější je listové těsto, z nějž se vyrábí tradiční jablečný závin. Velmi oblíbené je také kynuté těsto, z nějž lze upéct například vynikající makový závin. Méně známé je třeba těsto jogurtové nebo těsto pivní.
Závin – náplně
Nabídka náplní je ještě pestřejší než nabídka těst. Závin lze připravit naslano i nasladko, přičemž můžete využít různé druhy ovoce (i zeleniny), ořechy lískové i vlašské, hrozinky, tvaroh, mák... a navrch třeba zmrzlinu nebo domácí klasickou či pařížskou šlehačku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Apetit piknik nabídne kuchařskou show, skvělé jídlo i setkání se Zdeňkem Pohlreichem či finalisty MasterChefa
Oblíbenou polévku prdelačku uvaříte i z jelita nebo prejtu: Víte, proč se jí říká bouřka?
Historie perníčků: Původně se pekly v Egyptě a používaly pro zmírnění zažívacích potíží