Závin je moučník, který skrývá lahodnou náplň. Díky smotání je skvělý i na pohled
Příprava štrúdlu neboli závinu není nic těžkého a zvládne ji i začátečník. Možná právě proto je závin tak oblíbený moučník. Vylepšený voňavou skořicí a posypaný moučkovým cukrem je přímo neodolatelný a rukáv (či dva) zmizí vždy rychle.
Závin – druhy těsta
Nejznámější a nejpoužívanější je listové těsto, z nějž se vyrábí tradiční jablečný závin. Velmi oblíbené je také kynuté těsto, z nějž lze upéct například vynikající makový závin. Méně známé je třeba těsto jogurtové nebo těsto pivní.
Závin – náplně
Nabídka náplní je ještě pestřejší než nabídka těst. Závin lze připravit naslano i nasladko, přičemž můžete využít různé druhy ovoce (i zeleniny), ořechy lískové i vlašské, hrozinky, tvaroh, mák... a navrch třeba zmrzlinu nebo domácí klasickou či pařížskou šlehačku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 8 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 10 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Tesco pro planetu: prostřednictvím virtuální prohlídky obchodní řetězec ukazuje, jak přispívá k ochraně životního prostředí
MasterChef Česko 2022: Hitem letošního podzimu je tuřín. Připravte z něj třeba staročeskou polévku dumlíkačku
Indonéská polévka soto ayam: Je lepší než vietnamské pho? Vyzkoušeli jsme za vás